Stalen dak aankoopgids

Stalen dakbedekking installatie

Stalen metalen dakbedekking is een duurzaam dakbedekkingsmateriaal voor nieuwe dakinstallaties. Een stalen dak is bestand tegen scheuren, krimpen en erosie. Het is in staat om uw huis te beschermen tegen de elementen zoals sneeuw, hagel en bosbranden. In feite, in sommige staten, zal het installeren van een stalen dakbedekkingssysteem u een korting op uw verzekeringspremies opleveren, omdat het superieur is aan nieuwe asfaltdak installaties.

Gerelateerd: verschillende soorten dakbedekking

Terwijl de initiële materiaal- en installatie kosten van een metalen dak hoger zijn dan die van asfalt of ander standaard dakbedekkingsmateriaal, is de levensduur veel beter. Stalen metalen daken gaan twee tot drie keer langer mee dan een typisch niet-metalen dak. Metalen daken zijn vaak de extra kosten waard, omdat ze de verkoopwaarde van uw huis verhogen. In het hele land kunnen huiseigenaren die investeren in metalen daken een gemiddelde ROI van 85,9% krijgen.

  • Stalen metalen dakbedekking Verwachting: 15 - 30 jaar.
  • 85,9% Rendement op de investering voor de verkoopwaarde van de woning.
  • Energie-efficiënt.
  • Recycleerbaar.
  • Zeer duurzaam.

Kosten van stalen daken

De gemiddelde prijs voor een stalen metalen dak kost tussen de 14.000 en 25.000 euro, afhankelijk van de helling, de helling en de grootte van uw dak. U kunt verwachten om 6 tot 12 euro per vierkante meter te betalen of 600 tot 1200 euro per vierkante meter geïnstalleerd op een standaard formaat huis met één verdieping.

Reparatie van stalen daken

Op een gegeven moment zal langdurige blootstelling aan de elementen de beschermende afwerking van uw stalen dak aantasten en zult u opnieuw moeten coaten. Een eenvoudige hercoating met een polymeercoating (Kynar is het meest populair) zal uw dak weer in een nieuw jasje steken. U kunt ook herschilderen als u uw huis verbouwt of om uw veranderende smaak te kunnen aanpassen. Om te wassen kunt u gebruik maken van eenvoudige zeep en water. U kunt een slang of een hogedrukreiniger gebruiken, maar vermijd schurende middelen zoals staalborstels of staalwol die krassen op uw dak kunnen veroorzaken. Als u toch krassen op uw dak maakt, kunt u het bekraste gedeelte afnemen met minerale spiritus en kunt u de verf bijwerken met een verfborstel. De lange levensduur van uw metalen dak kan worden verbeterd met goed onderhoud. Het kan een goed idee zijn om te spreken met een lokale stalen dakbedekking reparatie aannemer om te zien wat uw opties zijn voor uw dak of het doen van een nieuwe metalen dakinstallatie.

stalen dak constructie

Voordelen en nadelen van stalen daken

Metalen dakbedekkingsmaterialen die in grote stalen metalen dakpanelen zijn geïnstalleerd, zijn bij een dakvervanging moeilijker te vervangen als ze beschadigd zijn dan individuele metalen dakspanen. Bovendien, terwijl de geluiden van regen en wind voor sommige huizenkopers niet zo aantrekkelijk zijn als een metalen dak, zorg er dan voor dat uw zolder goed geïsoleerd is (een goed idee, hoe dan ook). Ook de vrees dat uw stalen dakbedekking meer vatbaar is voor blikseminslag is ongegrond. Metaal geleidt wel elektriciteit, maar elektriciteit wordt er niet naartoe getrokken. In feite, omdat metalen dakbedekking brandwerend is, is uw risico op brand, als uw huis wordt getroffen door blikseminslag, in feite verminderd, dus uw stalen dak kan u veilig houden, ook op de top van al zijn andere voordelen.