Hoeveel kost een metalen dak om te installeren?

Een metalen dak kost meer om te installeren dan een gewone asfaltschindeldakinstallatie, maar heeft veel voordelen. Huiseigenaren kunnen verwachten dat metalen dak prijzen variëren van € 5 tot € 14 per vierkante meter, afhankelijk van het type metaal materiaal geïnstalleerd. Metalen dak installatie op een gemiddelde grootte huis zou kosten rond de € 15.850 in totaal. In vergelijking, de prijs van asfalt gordelroosjes zijn veel goedkoper op € 1 tot € 4,25 per vierkante meter en rond de € 10.572 voor de installatiekosten.

Metal Roof Material Prijs per vierkante meter Kosten per vierkant
Aluminium daken €3.25 - €5.75 €325 - €575
Koperen daken €14 - €22 €1,400 - €2,200
Gegolfde metalen daken €1.80 - €2.50 €180 - €250
Staande Naad Metalen Dak €4 - €12 €40 - €120
Staal Metalen daken €3.35 - €4.50 €335 - €450
Tinnen daken €3.25 - €14.65 €325 - €1465
Zinkmetalen dak €5.65 - €11 €565 - €1100

Metalen dakbedekking versus asfalt dakpannen

Bij het vergelijken van metalen dakbedekking met asfaltschilfers zijn er een aantal zaken waar u rekening mee wilt houden, zoals prijs, duurzaamheid, voorkeur voor dakbedekking, algemeen onderhoud en levensduur van elk daktype.

Gerelateerd: Dakbedekking: alle soorten op een rij

Levensduurverwachting:

Terwijl de initiële materiaal- en installatiekosten van een metalen daktype hoger zijn dan die van asfaltschindeldaken, is hun levensduur veel langer dan 40 tot 80 jaar, afhankelijk van het metaaltype. Metalen daken gaan twee tot drie keer langer mee dan een typisch asfaltschindeldak, dat soms maar 7 tot 14 jaar meegaat.

Rendement op investering:

Metalen daken kunnen ook de wederverkoopwaarde van uw woning verhogen. Huiseigenaren die investeren in metalen dakbedekking krijgen een gemiddeld rendement van 85,9% op de restwaarde van hun woning. Metalen dakbedekking kan ook uw verzekeringstarieven verlagen en u geld besparen vanwege de brandwerendheid, vooral in staten als Texas en Californië die kwetsbaar zijn voor bosbranden. Metalen daken hebben een eigentijdse stijl, uitgebreide garanties (30 tot 50 jaar), en zijn zeer duurzaam, zelfs bij extreme elementen zoals zware sneeuw, hagel en zelfs brand. Het is het beste om metalen dakinstallateurs bij u in de buurt te vinden om u te helpen met eventuele dakinstallatieprojecten die u wilt voltooien. Het vergt een geavanceerde kennis om metalen daken op de juiste manier te installeren en het is het beste om dit over te laten aan de dakdekker in uw omgeving.

Gerelateerd: Soorten daken: populaire daktypes overzicht

Soorten metalen daken

Hier zijn de meest voorkomende soorten metalen dakbedekking op de markt:

Zie alle metalen daktypes en voordelen hieronder

Metalen Dak Prijzen per Type

Het is belangrijk om te begrijpen dat "metalen dakbedekking" een breed begrip is dat een reeks van materialen omvat met een groot prijsverschil. Metalen dakbedekking zal over het algemeen lopen u overal van € 5,00 tot € 12,00 per vierkante meter, afhankelijk van welk soort metalen dak je kiest om te installeren. Er zijn meer betaalbare metalen dakbedekking opties, zoals stalen panelen, die meestal kost je iets minder, maar ook high-end materialen, zoals koperen dakbedekking, die de neiging hebben om het gemiddelde uit op de duurdere kant en nieuwe dak vervangende kosten kunnen oplopen tot 48.000 euro te installeren. Zie onze onderstaande grafiek van de meest voorkomende metalen daktypes en de gemiddelde kosten voor het installeren van elk.

Gegolfd staal Metal Roof kosten

  • Daken van golfplaatpanelen zijn de goedkoopste metalen dakbedekking, die ongeveer 1,20 tot 5,00 euro per vierkante meter kost, vergelijkbaar met de prijs van een dakbedekking van asfaltschilfers. Gemiddelde kosten voor het installeren van een golfplaten dak zou zijn van € 10.500 tot € 19.500.

Gegolfde stalen dakplaten zijn dun en licht, wat betekent dat het kan worden geïnstalleerd over een bestaande dakbedekking. Dit vermindert de kosten voor het verwijderen van oude dakbedekking. De kwaliteit komt echter overeen met de prijs, omdat deze metalen panelen kwetsbaar zijn voor lekken en roest.

Staande Naad Metalen Dakkosten

  • Staande naad metalen daken kosten u ongeveer 4,00 tot 6,50 euro per vierkante meter. De gemiddelde kosten voor het installeren van een staande naad metalen dak op de gemiddelde grootte huis kan variëren van € 23.000 tot € 30.000 in totaal.

Staande naad daken zijn de meest voorkomende metalen dak ontwerp als gevolg van de beschikbaarheid ervan over de hele wereld aan dakbedekking installateurs en eenvoudige toegang tot metalen materialen. Het ontwerp is voorzien van verticale panelen die met elkaar verbonden zijn door in elkaar grijpende naden, zoals hieronder te zien is.

Staal en aluminium dakbedekking Kosten

De kosten van de dakbedekking van staal en aluminium lopen van €3,00 tot €9,00 per vierkante meter. Stalen shingle dakbedekking op een standaard maat huis zou ongeveer € 15.000 tot € 25.000 kosten om te installeren. Aluminium metalen dakbedekking wordt geleverd in de vorm van dakpannen en dakspanen in plaats van metalen panelen. Aluminium dakpannen kosten overal tussen 15.500 en 28.000 euro om te installeren. Hoewel metalen dakpannen niet zo betaalbaar zijn als metalen golfplaten, zijn ze over het geheel genomen een betere deal. Aluminium dakspanen gaan meestal 40 jaar of meer mee en zijn veel beter bestand tegen lekken en roest dan metalen golfplaten.

Koperen dakbedekking Kosten

  • Koperen daken kosten tussen de € 4,00 en € 15,00 per vierkante meter, en wordt beschouwd als een van de hoogste kwaliteit metalen dakbedekking soorten die u kunt installeren. De gemiddelde kosten voor het installeren van een nieuw koperen dak kan variëren van 23.00 tot 48.000 euro. Koperen dakbedekking kan tot 80 jaar meegaan, mits goed onderhouden.
Koperen dakbedekking

Stenen gecoate stalen dakbedekking Kosten

  • De kosten van een stalen dakbedekking met een stenen coating kunnen variëren van €5 tot €12 per vierkante meter dakbedekkingsmateriaal. De totale kosten voor de installatie op een 2.400 vierkante meter huis zou gemiddeld rond de € 21.000 zijn.

Stenen gecoate metalen daktypes zorgen voor esthetische diversiteit door het aanbieden van de voordelen van metalen dakbedekking met het uiterlijk van meer traditionele klei of leisteen dakspanen tegen een fractie van de kosten. Stenen gecoate metalen dakbedekking is zeer duurzaam en biedt een langdurige dakbedekking optie.

Metalen dakbedekking Underlayment Kosten

Bij het installeren van een nieuw metalen dak, wilt u in gedachten houden dat dakbedekking onderlaag en de andere accessoires die nodig zijn voor een succesvolle metalen dakinstallatie kan kosten tussen de € 4,00 tot € 5,00 per vierkante meter, die u zult willen factor in de totale installatie prijs. Uw dakbedekking aannemer zal meestal hebben deze kostenfactor al geïntegreerd in uw metalen dakbedekking installatie schatting.

Metalen Dakbedekking Onderhoud

Vanuit de fabriek worden uw metalen dakproducten gecoat met ofwel zink (verzinkt) ofwel een mengsel van aluminium en zink (galvalume of zincalume). Van deze opties is galvalume de meest duurzame. Alle coatings zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Dikkere coatings gaan absoluut langer mee, maar kosten in eerste instantie ook meer. Het maakt niet uit welke coating u kiest, maar op een bepaald moment zal langdurige blootstelling aan de elementen de beschermende afwerking aantasten en zult u opnieuw moeten lakken. Een eenvoudige hercoating met een polymeercoating (Kynar is het meest populair) zal uw metalen dak weer in een nieuw jasje steken. Om te wassen kunt u gebruik maken van eenvoudige zeep en water. U kunt een slang of een hogedrukreiniger gebruiken, maar vermijd schurende middelen zoals draadborstels of staalwol die krassen op uw dak kunnen veroorzaken. Als u toch krassen op uw dak maakt, kan het bekraste gedeelte worden afgeveegd met minerale spiritus en kan de verf worden bijgewerkt met een verfborstel. De lange levensduur van uw metalen dak kan worden verbeterd met goed onderhoud.

Metalen dakbedekking Energie efficiëntie

metalen dakbedekking

Traditionele dakbedekkingsproducten dragen naar schatting 20 miljard pond afval bij aan de Amerikaanse stortplaatsen op jaarbasis. Metalen dakbedekkingssystemen zijn milieuvriendelijker omdat ze gemaakt zijn van 30-60% gerecycled materiaal (en 100% recyclebaar zijn) en kunnen worden geïnstalleerd over een bestaand dak, waardoor de out-of-pocket kosten worden geëlimineerd, evenals de milieu-impact van het opstijgen en weggooien van een oud dak.

De meeste metalen dakbedekkingsproducten maken gebruik van reflecterende pigmenttechnologie, waardoor uw huis energiezuiniger wordt en uw maandelijkse energierekening tot 40% lager uitvalt. Reflecterende pigmenttechnologie wordt geleverd in de vorm van een eenvoudige coating die metalen daken in staat stelt de warmte in de zomer te reflecteren, terwijl ze in de winter een superieure isolatie bieden. Metalen daksystemen zorgen voor energiebesparing op lange termijn, terwijl ze uw totale impact op het milieu verminderen.

Dingen die u moet overwegen met metalen daken

Als u niet vertrouwd bent met metalen daken, kunt u zich zorgen maken over de kans op roest, lawaai van regen en wind en deuken, maar wees gerust dat de moderne techniek deze zorgen aanpakt. Bovendien geloven sommigen dat metalen daken uw kans op een blikseminslag vergroten. Metaal geleidt wel elektriciteit, maar elektriciteit wordt er niet naartoe getrokken. In feite, omdat metalen daken brandwerend zijn, is het zo dat als uw huis door de bliksem wordt getroffen, uw kans op brand met een metalen dak kleiner wordt. Tot slot zal een metalen dak uw huis niet kouder maken in de winter. Zolang uw zolder goed geïsoleerd is, blijft uw huis net zo geroosterd als elk ander huis in de winter.

Metalen dakinstallatie

Hoewel je misschien in de verleiding komt om een beetje af te romen van de prijs door het inhuren van minder dure arbeidskrachten, ga je niets anders willen dan een hooggekwalificeerde gelicentieerde en ervaren aannemer die je dak installeert. Het is een veeleisende baan die een technische kennisbasis vereist. Daarnaast kan het nodig zijn het oude dak af te scheuren, wat extra tijd en transport van de gebruikte materialen vereist.

Arbeid kost u overal tussen de 2,30 en 5,80 euro per vierkante meter. Houd in gedachten dat dakbedekking aannemers veel kosten hebben en over het algemeen een 25% winst maken van hun arbeid.

Overzicht

De gemiddelde kosten van metalen dakbedekking zijn €6000. U kunt tot 40% besparen op de kosten van de koeling met reflecterende metalen dakbedekking. U kunt ook de wederverkoopwaarde van uw woning verhogen. U zult zeer waarschijnlijk een rendement op uw investering zien op deze manieren, maar zorg ervoor dat u uw unieke dakbedekkingskosten berekent voordat u beslist of een metalen dak geschikt is voor uw huis.

Metalen Dakbedekking Onderhoud

Vanuit de fabriek worden uw metalen dakproducten gecoat met ofwel zink (verzinkt) ofwel een mengsel van aluminium en zink (galvalume of zincalume). Van deze opties is galvalume de meest duurzame. Alle coatings zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Dikkere coatings gaan absoluut langer mee, maar kosten in eerste instantie ook meer. Het maakt niet uit welke coating u kiest, maar op een bepaald moment zal langdurige blootstelling aan de elementen de beschermende afwerking aantasten en zult u opnieuw moeten lakken. Een eenvoudige hercoating met een polymeercoating (Kynar is het meest populair) zal uw metalen dak weer in een nieuw jasje steken. Om te wassen kunt u gebruik maken van eenvoudige zeep en water. U kunt een slang of een hogedrukreiniger gebruiken, maar vermijd schurende middelen zoals draadborstels of staalwol die krassen op uw dak kunnen veroorzaken. Als u toch krassen op uw dak maakt, kan het bekraste gedeelte worden afgeveegd met minerale spiritus en kan de verf worden bijgewerkt met een verfborstel. De lange levensduur van uw metalen dak kan worden verbeterd met goed onderhoud.