De voordelen, nadelen en kosten van een dakkapel uit Duitsland

Is het slim om te kiezen voor een dakkapel uit Duitsland? Er wordt weleens gesteld dat een Duitse dakkapel voordeliger is en dat je betere kwaliteit krijgt. Toch zijn er wel enkele zaken waarop gelet moet worden bij de aanschaf. Daarover leer je in dit artikel meer.

dakkapel duitsland

Kosten voor een Duitse dakkapel

Het is belangrijk om te beginnen bij de kosten voor een Duitse dakkapel. Het hout is in Duitsland zo’n 10 procent goedkoper dan in Nederland. Het kunststof is zelfs 15 procent voordeliger. Een dakkapel van kunststof kan in Duitsland dus al snel zo’n € 250,- voordeliger zijn. Een houten model is zo’n 200,- goedkoper. Ook op andere materialen valt zo’n € 200,- te besparen bij de aanschaf van een dakkapel.

dakkapel duitsland kosten
  MateriaalDuitse dakkapel kostenNederlandse dakkapel kosten
  Kunststof€ 3.750€ 4.000
  Hout€ 4.000€ 4.200
  Trespa/ Keralit€ 4.150€ 4.350
  Aluminium€ 5.000€ 5.200

Voordelen van Duitsland<:h2>

Om een goede keuze te maken, moet je naar de kosten, voordelen, nadelen en andere punten van aandacht kijken. Zo kan je bepalen of een Duitse dakkapel ook echt geschikt is. Ze zijn in ieder geval van goede kwaliteit. Daarnaast zijn ze goed betaalbaar omdat de werkwijze efficiënt is. Dat helpt in het laaghouden van de prijs.

Goedkoper

De prijzen voor een dakkapel uit Duitsland zijn lekker laag. Zo snap je dus ook direct waarom er in het grensgebied vaak gekozen wordt om de dakkapel in Duitsland te kopen. Het is ook een goede reden om eens te bekijken hoe dit nu eigenlijk echt zit. Zo weet je wat je mag verwachten van de aanschaf. Wil je precies weten wat het voordeel is en hoeveel dit scheelt in prijs? En wil je ook weten wat de andere voordelen van de modellen uit Duitsland zijn? Alle voordelen worden hierna besproken. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om goedkoop een dakkapel aan te schaffen.

Voordelen

Wanneer je een goed idee wilt hebben van de pluspunten van een Duitse dakkapel, dan kan dit rijtje veel voor je doen:

dakkapel prijzen duitsland
 • Duitse dakkapellen zijn voordeliger
 • De dakkapellen zijn met aandacht en vakmanschap gemaakt, in tegenstelling tot veel andere dakkapellen uit Europa.
 • Voordeliger vanwege de materialen uit Oost-Europa
 • De afstand is niet veel verder dan naar veel specialisten in uithoeken van Nederland
 • Hogere eisen aan de kwaliteit door de diensten die keurmerken uitgeven

Nadelen

Er zitten natuurlijk net zo goed ook minpunten aan de dakkapellen die je uit Duitsland haalt. Ook die kan je hier vinden:

 • De bedrijven zitten natuurlijk verder weg, ook wanneer onderhoud of reparatie nodig is
 • Sommige vormen van garantie gelden niet over de grens

Leveranciers in Duitsland zoeken

In Duitsland zijn veel leveranciers voor dakkapellen te vinden. Daarom is het belangrijk om een goed idee te hebben van wie het zijn en wat ze te bieden hebben. Die informatie vind je hier. Zo komt Wanders uit Kleef en bieden ze alles van kunststof. Vooral de kozijnen van dit bedrijf zijn beroemd door heel Europa. Rehau heeft een vestiging in Nijkerk en heeft ook dakkappellen, serres en kozijnen van kunststof. Kura uit Bunde biedt dakkappellen en kozijnen. Siegers uit Gronau heeft ook alles te bieden. Dit bedrijf heeft veel ervaring in het plaatsen, ruim 70 jaar.

goedkope dakkapel duitsland

Andere producten van de leveranciers

Het is goed om ook te bekijken wat de bedrijven nog meer kunnen leveren naast de dakkapellen. Zo kan je bijvoorbeeld kunststof kozijnen krijgen. Ook deuren, serres, gevelelementen en zonwering behoren vaak tot het assortiment. Wanneer je het op die manier bekijkt. Dan kan je niet alleen een dakkapel van de hoogste kwaliteit, maar ook alle andere zaken tegen een aantrekkelijke prijs krijgen. Dit maakt het wel heel interessant.

BTW in Duitsland

Wanneer Nederlanders in Duitsland goederen aankopen, dan betalen ze daar geen BTW voor. In de EU geldt een regel dat bedrijven die voor meer dan € 50.000,- aan andere landen leveren per jaar een lager btw-tarief geldt. Koop je een dakkapel in Duitsland en wordt deze ook in Duitsland geleverd? Dan geldt juist het Duitse btw-tarief. Is het echter zo dat de dakkapel de grens over gaat naar Nederland? Dan is het zo dat de Duitse BTW niet meer geldt en de Nederlandse tarieven gelden. Waarmee het ook minder aantrekkelijk wordt. In Nederland wordt namelijk 2 procent meer gerekend, 21 versus 19 procent. Pas tot slot op dat de BTW niet dubbel gerekend wordt.

Kiezen voor een aanbieding

Het is ook slim om te kijken welke leveranciers en fabrikanten in Duitsland op elk moment een aanbieding hebben. Voor kortingen gelden dezelfde tips en regels als in Nederland. Denk aan vergelijken, maar denk ook aan korting door meerdere dakkappellen gelijktijdig te laten plaatsen om te besparen.

Een offerte aanvragen

Wil je lekker voordelig uit zijn en tot 40 procent besparen? Dan is op deze plek meerdere offertes aanvragen wat je moet doen. Zo vind je de beste deal door simpel te vergelijken. Je zit nergens aan vast als je offertes aanvraagt. Alles is vrijblijvend zodat je echt kan kiezen.