Goedkope dakkapel in 2024: prijzen en kosten

Wanneer je graag een dakkapel op het dak wilt, dan zal dat wel een investering vergen. Daarom ga je op zoek naar een voordelige dakkapel die goed betaalbaar is. Zonder dat daarbij minder kwaliteit wordt geleverd en geen vakwerk door de installateur wordt geleverd. Wanneer je een goedkope dakkapel zoekt, dan kan je al voor minder dan € 3.000,- klaar zijn.

goedkope dakkapel prijzen

Goedkope dakkapel uitkiezen

Een goedkope dakkapel uitkiezen is goed mogelijk. Er worden regelmatig een leuke aanbieding geboden. De koopjes die je daar vindt, komen in de buurt van de prijzen onder € 3.000,- zoals eerder aangegeven. Je hebt dan een kunststof prefab dakkapel van goede kwaliteit. De kosten zijn te verdelen over drie zaken. Het gaat om de dakkapel zelf, de arbeid en de bijkomende kosten. De opbouw van een goedkoop model betekent dat je € 1.300,- tot € 1.500,- aan de dakkapel kwijt bent. Ongeveer € 1.000,- aan arbeid en tussen € 400,- en € 500,- aan bijkomende kosten.

Dakkapel met korting kopen

Een dakkapel met korting kopen is ook goed mogelijk. Er zijn modellen die al voor € 2.500,- worden aangeboden. Dit is de prijs inclusief BTW. Afhankelijk van de wensen en eisen die je hebt lopen de prijzen op van € 3.500,-, naar € 4.200,- tot ongeveer € 5.400,- voor de meest complete modellen die je met korting kan krijgen.

Gemiddelde prijs voor een dakkapel

Hoeveel een dakkapel kost, hangt in grote mate af van wee zaken. In de eerste plaats gaat het om de afmetingen en in de tweede plaats om de materiaalkeuze. Als het om dat laatste gaat, dan is vooral kunststof een belangrijke optie. Het is namelijk het voordelige materiaal om mee te werken. Ook kan er voor een combinatie van materialen worden gekozen. Bijvoorbeeld door hout met kunststof te combineren. De kosten zijn dus afhankelijk van de optie waar je voor gaat. Daarnaast spelen keuzes voor draaikiepramen, zonwering, rolluiken, horren en andere zaken ook mee. Evenals de keuze tussen prefab en zelfbouw.

goedkope dakkapel

Wat zijn gemiddelde prijzen?

Een gemiddelde dakkapel is 3 meter lang. Dit is dan ook het standaardmodel dat het meest voordelig aan te schaffen is. Het is belangrijk om dit altijd goed te onthouden. Wanneer je hiervoor gaat, dan is kunststof de goedkope keuze om te maken. Wil je een goedkope dakkapel, dan is dus het model van 3 meter gemaakt van kunststof de optie die het minst zal kosten. Je bent voor dit model ongeveer € 4.000,-, maar dan is alles geregeld. Kies je voor hout, dan is het net iets duurder. Kies je voor houtlook, dan kies je kunststof dat op hout lijkt. Het opvallende is dan dat dit juist nog duurder is dan de keuze voor echt hout. De houtlook is vaak het duurst. Bedenk je wel dat het hier om prefab modellen gaat. Maatwerk dakkappelen zijn nog een stuk duurder. Dit kost al snel € 800,- tot € 1.000,- meer.

Zo vind je goedkope dakkapellen

Wie besloten heeft dat er een dakkapel op het huis moet, kan het best alles even goed uitzoeken. Daarom kan je dus ook wel enkele tips gebruiken. Zo vind je de ideale dakkapel voor een lage prijs. Dat kan bijvoorbeeld door offertes aan te vragen. Let even op de volgende tips als je aan de slag gaat.

Zorgen voor minder kosten

Een goedkope dakkapel is vaak niet de beste dakkapel. Een lage prijs voor een goede dakkapel vinden is een betere optie. Dan ben je er in ieder geval zeker van dat de kwaliteit hoog is. Met de hulp van enkele tips is het relatief goed mogelijk om te zorgen dat je een dakkapel zo goedkoop als mogelijk kan aanschaffen, maar dat je wel goede kwaliteit mag verwachten.

goedkoopste dakkapel

Alles in de prijs

Het is slim om altijd te kijken naar dakkapellen waarvan alles in de prijs is opgenomen. Kijk niet alleen naar de dakkapel zelf, maar bijvoorbeeld ook naar de arbeidskosten. Let ook op het onderhoud op lange termijn. Wanneer je al die dingen samen neemt, dan heb je een duidelijk beeld van de kosten. Je weet dan zeker dat je voordelig aan je dakkapel bent gekomen. Deze is niet op de lange termijn ineens toch een stuk duurder dan het leek. Het is ook slim om alvast te kijken wat onderhoud en reparatie gaan kosten. Dan ben je dit alvast voor.

Kiezen voor de standaard

Het is eigenlijk niet meer dan logisch dat een standaard dakkapel goedkoop is. Wanneer je het duurder gaat maken, dan komt dat eigenlijk altijd door de extra’s die je kiest. Een standaardmaat in een standaardkleur, zonder extra opties zoals zonwering en rolluiken, zal lekker voordelig aan te schaffen zijn. Wanneer je helemaal voordelig wilt zijn, dan kies je een model uit de voorraad of zelfs een ouder model dat uit het assortiment gaat. Dan zullen de kosten vaak helemaal terug zakken en kan je een hele lage prijs verwachten. Een model dat in de showroom heeft gestaan kan ook een voordelige keuze zijn.

Voordeel op de totaalprijs

Het kan slim zijn om meerdere dakkapellen in één keer te laten plaatsen. Misschien wil je beide kanten van het dak ervan voorzien. Of misschien kan je het samen met de buren aanpakken. Wanneer je dit doet, dan kan er namelijk een voordeel op de lagere totaalprijs worden verzorgd. Dat komt doordat de prijs per dakkapel iets kan zakken omdat sommige kosten niet voor elke dakkapel opnieuw gemaakt hoeven te worden. Denk aan het huren van een kraan en dergelijke. Het is altijd slim om te bekijken hoeveel je eruit kan halen wanneer je voor schaalvoordeel probeert te gaan. Zo wordt je goede dakkapel net wat voordeliger.