Sandwichpaneel: prijzen per m² en montagetarieven

De prijs van het sandwichpaneel ligt tussen 15 en 55 € per m². Deze prijs is afhankelijk van de dikte van de gekozen panelen en de kwaliteit van de materialen. Voor een professionele plaatsing van het isolatiepaneel moet u rekenen op een bedrag tussen 20 en 50 € per m².

Geïsoleerde geribde staalplaten, ook bekend als sandwichpanelen, bieden een economische, duurzame en gemakkelijk te installeren oplossing voor dakbedekkingsinstallaties, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie.

Ontdek ons gamma geïsoleerde staalplaten, verkrijgbaar in verschillende kleuren, lengtes (van 3,10 tot 8,10 meter) en diktes. Let op: de prijzen kunnen variëren naargelang de hoeveelheden, aangezien elke bestelling individueel is en er extra kosten kunnen ontstaan bij minder dan 50 m2.

sandwichpaneel dak

Wat is een sandwichpaneel?

Een sandwichpaneel is een dakbedekkingselement. Het bestaat uit een stalen plaat of folie waarop een isolerende laag polyurethaan is aangebracht. Deze geïsoleerde staalplaten zijn verkrijgbaar in lengtes van 3,10 m tot 8,10 m en vormen een ideale economische oplossing voor dakbedekking op maat.

Dit product heeft vele voordelen:

 • Klaar om te monteren en gemakkelijk te installeren,
 • Geschikt voor daken van alle afmetingen, op houten of metalen frames,
 • Ideaal voor zowel bouw als renovatie,
 • Goede thermische en geluidsisolatie,
 • Esthetisch gezien bestaat hij in verschillende kleuren en afwerkingen: gelakt staal, imitatietegel, zand, grijs, blauw of rood...

Prijs van sandwichpanelen per m² in 2024

De prijs van een sandwichpaneel ligt tussen 15 en 55 € per m², exclusief plaatsing. Deze prijs is grotendeels afhankelijk van de dikte van de isolatiepanelen. Hoe dikker het paneel, hoe beter de isolatie. De prijs voor het plaatsen van sandwichpanelen varieert tussen 20 en 50 euro per m².

.
Dakbedekking sandwichpanelen prijs per m² per dikteInvoerprijs (exclusief installatie) High-end prijs (exclusief installatie)
30 mm dik 15 € per m² 20 € per m²
40 mm dik 30 € per m² 40 € per m²
60 mm dik 40 € per m² 45 € per m²
80 mm dik 40 € per m² 45 € per m²
100 mm dik 42 € per m² 50 € per m²
120 mm dik 45 € per m² 55 € per m²
150 mm dik 50 per m² 60 € per m²
200 mm dik 60 € per m² 80 € per m²
Prijs leggen sandwichpaneel 20 € per m² 50 € per m²
Handwerker uurtarief 20 € per uur 40 € per uur

De prijs van een geïnstalleerd sandwichpaneel hangt af van vele factoren, zoals

 • De kwaliteit van de gebruikte materialen: een hoogwaardig materiaal kost meer dan een basismateriaal. In het algemeen zal het ook veel duurzamer zijn na verloop van tijd
 • De prijs van de vakman: de basisprijs van de vakman varieert naar gelang zijn ervaring
 • Uw locatie: de installatie van isolatiepanelen is duurder in grote steden dan in landelijke gebieden
 • De toegangsvoorwaarden tot de site: een moeilijk toegankelijke site vergt meer werk van de professional. Hij zal met deze parameter rekening houden bij het bepalen van de prijs van zijn dienst
 • De huidige staat van de ondergrond: een ondergrond in slechte staat zal door de vakman moeten worden opgeknapt, zodat hij de panelen kan plaatsen. Uiteraard brengt dit extra kosten met zich mee
 • Het soort thermische isolatie tussen de panelen: het soort schuim tussen de isolatiepanelen beïnvloedt de prijs van het sandwichpaneel per m².
 • De specifieke kenmerken: sommige panelen zijn waterdicht, brandwerend of zeer geluiddempend. Ze kunnen meer of minder bestendig zijn en uitrustingen bevatten om condensatie, corrosie, UV-stralen of water te weerstaan. Een specifiek model kost altijd meer dan een standaard sandwichpaneel
prijslijst voor de installatie van sandwichpanelen

Isolerend sandwichpaneel: kenmerken

Sandwichpanelen zijn isolerende gevelbekledingspanelen voor het isoleren van gevels en daken. Eenmaal geïnstalleerd, verbeteren ze de thermische prestaties van een woning en leveren ze bijgevolg aanzienlijke energiebesparingen op. Zij worden vaak gebruikt voor zolderisolatie (de techniek is totaal verschillend van schuimisolatie of inblaasisolatie van zolders). Deze techniek is geschikt voor zowel verloren als omgezette zolderisolatie. Sandwichpanelen zijn een goed alternatief voor glas- of steenwol.

Dit type paneel wordt gewaardeerd om zijn aantrekkelijke prijs, maar ook om zijn installatiegemak. Ze kunnen op maat worden gezaagd, geboord en geschroefd. Sandwichpanelen bestaan over het algemeen uit schuim dat tussen twee metalen bekledingen wordt geïnjecteerd, geprofileerd met afdichtingen. De afmetingen van de panelen variëren naar gelang van het model: ze kunnen tot 200 mm dik, 1 m hoog en meer dan 20 m lang zijn.

prijslijst sandwichpaneel

Deze isolatiepanelen zijn brandwerend en verspreiden geen vlammen. Het sandwichpaneel is onderworpen aan talrijke kwaliteitsnormen en goedkeuringen. Zij worden zowel door particulieren als door professionals gebruikt.

Paneelkenmerken Details
Paneel samenstelling Gegalvaniseerde staalplaat, aluminiumlegering, gelakte staalplaat, glasvezel
Samenstelling isolatielaag Polyurethaanschuim (PUR), polyisocyanuraat (PIR), steenwol of honingraat
Dikte 30 tot 200 mm
Lengte Van 1 tot 20 m lang
Afwerking Uitzicht van gegolfd plaatstaal, imitatie tegel, decoratieve patronen op bovenkant

Waarom kiezen voor het sandwichpaneel?

Het thermisch isolatiepaneel heeft vele voordelen, maar slechts één nadeel: het sandwichpaneel tast het uiterlijk van het huis aan en vereist vergunningen van het gemeentehuis. Hoewel dit een ingewikkeld proces is, is het vrij eenvoudig uit te voeren. Dit zijn de vele voordelen van het sandwichpaneel:

 • Eenvoudig te installeren: het is eenvoudig te installeren en kan worden gebruikt op steile daken. Het wordt eenvoudig, zonder dakspanten, rechtstreeks op de dakstructuur bevestigd. Het paneel is even gemakkelijk te hanteren als aan te passen
 • De prijs: aangezien de panelen zonder dakspanten worden geïnstalleerd, zijn de kosten voor de aankoop van het materiaal zeer laag. Het sandwichpaneel is een van de goedkoopste isolatieoplossingen, zowel in aankoop als in plaatsing
 • Veelzijdigheid: het sandwichpaneel is compatibel met alle soorten constructies. Het kan worden gebruikt in collectieve gebouwen, maar ook in flatgebouwen en individuele woningen. Het kan worden gebruikt voor nieuwe gebouwen, renovaties en zelfs uitbreidingen. Het is compatibel met alle dak- en muuroppervlakken en alle dakhellingen. Tenslotte kan hij worden geïnstalleerd op een houten of metalen frame.
 • Esthetiek: de isolatiepanelen kunnen verschillende soorten dakbedekking imiteren. Dit geeft de gebruiker een goede speelruimte om een esthetiek te verkrijgen die aan zijn verwachtingen voldoet. De flexibiliteit van maatwerk maakt het ook gemakkelijk om aan gemeentelijke eisen te voldoen
 • De prestaties: de panelen beperken het warmteverlies, verbeteren de geluidsisolatie en zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de thermische isolatie. Brandwerend, ze zijn bestand tegen weer en vuur
 • Andere voordelen: het sandwichpaneel vergt geen onderhoud en de installatie ervan geeft recht op een aantal financiële steunmaatregelen.

Welke dikte van sandwichpaneel voor het dak?

Er zijn verschillende diktes beschikbaar voor geïsoleerde staalplaten, variërend van 30 tot 100 mm. Hoe groter de dikte, hoe beter de geluids- en warmte-isolatie.

Hoe moet ik geïsoleerde staalplaten snijden?

U kunt een decoupeerzaag met een staalzaag gebruiken om uw stukken op maat te zagen. Let erop dat u geen haakse slijper gebruikt, omdat deze de coating op uw plaat kan beschadigen.

Als u op maat gesneden producten voor uw project wilt ontvangen, neem dan rechtstreeks contact op met het team van roofing-online.com.

Hoe maak ik sandwichpanelen vast?

Stalen panelen kunnen op een houten of metalen frame worden bevestigd. Afhankelijk van de structuur van uw dak, moet u de juiste bevestigingen kiezen om ervoor te zorgen dat alle panelen op hun plaats worden gehouden.

Er is een montagerichting die in acht moet worden genomen om een optimale isolatie te garanderen. Bovendien moet u, zoals bij alle dakbedekkingsbevestigingen, van onder naar boven installeren.

Opgelet: alvorens met de werkzaamheden te beginnen, dient u bij uw gemeente na te vragen welke voorschriften van kracht zijn.

Hoe maak ik een stalen dak schoon?

Begin met het reinigen van uw geïsoleerde staalplaten vanaf de nok, met een harde borstel of een hogedrukreiniger. Werk tot aan de dakgoten en verzamel aan het eind van uw onderhoud het afval dat in de dakgoten is gevallen.

Zie ook ons assortiment accessoires voor stalen dakbedekking.

Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over de aankoop en plaatsing van sandwichpanelen? Na het lezen van deze paar regels zult u de plaatsing van uw gevelpanelen met een gerust hart kunnen plannen.

Hoe wordt het sandwichpaneel geïnstalleerd?

Het wordt rechtstreeks op de dakstructuur geïnstalleerd, met behulp van speciale schroeven. De panelen worden geassembleerd met houten of PVC tongen. De panelen kunnen worden geïnstalleerd op een houten, betonnen of metalen frame. De panelen kunnen op verschillende gebouwen worden geïnstalleerd, of deze nu van hout, sintelblok of baksteen zijn. De bevestigingen kunnen zichtbaar of verborgen zijn, afhankelijk van het gekozen model.

sandwichpaneel prijs

Er zijn twee methoden om sandwichpanelen te monteren: verticaal en horizontaal. Bij verticale installatie begint de installatie vanuit een hoek van het gebouw. Bij horizontaal leggen begint men onderaan de gevel en werkt men geleidelijk naar boven toe.

Kunnen sandwichpanelen op het dak van een serre worden geplaatst?

Ja, het is mogelijk. Bij de installatie van isolatiepanelen op het dak van een serre worden de keuze van de panelen en de installatie aangepast aan de omgeving. Het is belangrijk om de esthetiek en het licht in de veranda te behouden. Daarom wordt vaak gekozen voor panelen met een esthetische binnenafwerking, zoals een wit gesatineerde afwerking. U kunt ook specifieke panelen kiezen die voldoende licht in de serre toelaten.

Waar kan ik mijn panelen kopen?

Er zijn veel fabrikanten en verkopers van sandwichpanelen. Als u op zoek bent naar een klassiek model, kunt u naar een bouwmarkt gaan. U kunt kiezen uit een brede waaier van sandwichpanelen, van instapmodellen tot modellen van topkwaliteit. Indien u echter op zoek bent naar een specifiek model, moet u contact opnemen met een onderneming die gespecialiseerd is in sandwichpanelen, zoals Kindspan, Isopanel of Isopan. Zo kunt u profiteren van waardevol advies om u bij uw keuze te laten leiden, maar ook kiezen uit een ruime keuze aan diktes, afmetingen en materialen van isolatiepanelen.

installatie sandwichpanelen

Wat kan met een sandwichpaneel worden geïsoleerd?

Vele soorten gebouwen kunnen met een sandwichpaneel worden geïsoleerd. Wij bevelen het gebruik van sandwichpanelen aan voor :

 • Daken van huizen
 • Veranda's
 • omgebouwde zolderruimte
 • Zolderruimte
 • Huisjes en tuinhuisjes
 • Magazijnen
 • Garages