Glazen dakpan

Sterk, solide en esthetisch, glazen dakpannen zijn ideaal om daken, patio's, terrassen, veranda's, enz. te verlichten. Ze zijn transparant en bestaan in verschillende vormen en afwerkingen (Romeins, kanaal, roodland, enz.), afhankelijk van de helling van uw dak.

Om meer licht in uw binnenkamers, uw zolder of uw terras te brengen, hebt u al eens aan glazen dakpannen gedacht? Transparant, het wordt vaak gebruikt als alternatief of als aanvulling op een klassieke dakbedekking, heeft vele voordelen.

glazen dakpannen
  • Het brengt meer licht in uw kamers en fungeert dus als een dakraam,
  • Zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden (wind, regen, vorst, sneeuw, enz.),
  • Het is onveranderlijk, bestand tegen vuur, mos en korstmos en is niet poreus.
  • Laat geen UV-stralen door,
  • Biedt een zeer goede geluids- en warmte-isolatie,
  • Modulair, ze zijn beschikbaar voor alle soorten daken,
  • Recycleerbaar, ze zijn ecologisch.

Opgelet: de producten die vroeger een schadelijk vergrotend effect hadden en een bron van brand waren, zijn thans zo ontworpen dat zij ondoordringbaar zijn voor warmte en UV-stralen.

Welke glazen dakpan kiezen?

Er zijn allerlei soorten producten, geschikt voor alle soorten daken.

Voor daken met een geringe helling is het raadzaam te kiezen voor een Romaanse dakpan of een kanaalpan, een model dat veel wordt gebruikt voor hellingen van 15° tot 20° en dat populair is in Zuid-Frankrijk.

Als u een steiler dak heeft (helling groter dan 35°), kies dan voor platte dakpannen.

U moet ook uw hele project overwegen voordat u begint. Hoewel deze producten isolerend zijn, zijn hun eigenschappen niet voldoende om aan de huidige thermische voorschriften te voldoen. Daarom wordt er vaak voor gekozen om een lichtkoepel te maken en niet een volledig dak.

Kies op dezelfde manier voor een dakraam in bepaalde kamers, zoals de slaapkamer. Met het dakvenster kunt u de kamer naar believen ventileren en verduisteren, in tegenstelling tot glazen dakpannen.

Hoe leg ik glazen dakpannen?

Informeer eerst bij uw gemeente naar de geldende voorschriften voor het plaatsen van dit type dakbedekking.

Ze worden op dezelfde manier geplaatst als een traditioneel dak, door ze rechtstreeks op de panlatten te leggen. Vergeet niet ze samen te voegen als u een lichtschacht in uw dak wilt maken. Het is ook mogelijk om ze van tijd tot tijd te installeren voor een natuurlijke verlichting met een decoratief effect.

Opgelet: aangezien deze producten relatief zwaar zijn, is het raadzaam een beroep te doen op een vakman voor de installatie ervan.

U kunt ook onze plexiglas dakpannen vinden.