Prijs van een dak per m2: prijs- en budgetraming

De prijs van een dakconstructie ligt tussen 180 en 270 € per m², afhankelijk van de gekozen materialen. De prijs per m² van een dakrenovatie schommelt tussen 50 en 140 €.

Prijzen van dakbedekking in 2024

De prijs van een nieuw dak per m², inclusief de constructie van het geraamte en de arbeid, schommelt tussen 170 en 250 euro. Het BKG team stelt u de verschillende prijzen per m² voor dakbedekking voor, afhankelijk van de gekozen dakbedekking.

.
DaktypeMinimumprijs Maximumprijs
Prijs Dakpannen €60 per m2 90 € per m²
Prijs Rieten dak €100 per m2 120 € per m²
Prijs leien dak €60 per m2 80 € per m²
Prijs stalen dak €10 per m² 35 € per m²
Dakprijs in shingle €7 per m2 €15 per m2
Prijs Platdak 80 € per m2 €110 per m2
Prijs Groendak 20 € per m² 60 € per m²
Dakprijs Vezelcementplaten €10 per m² 15 € per m²
Prijs Glazen dak 80 € per m2 120 € per m²
Prijs Koperdakbedekking €20 per m2 30 € per m2
Prijs houten dak €10 per m2 40 € per m²
Prijs aluminium-dak €100 per m2 €150 per m²
Prijs zinken dak €60 per m2 €200 per m2

De prijs van het plaatsen van een dak varieert naargelang van het materiaal, het te bedekken oppervlak, de tarieven van de vakman en de arbeid in uw stad. Vergelijk de prijzen van bedrijven in de buurt om er zeker van te zijn dat u een gekwalificeerd bedrijf vindt tegen de beste prijs.

. .
Type dienstPrijs inclusief BTW
Raamwerkrenovatie €10000 tot €30000
Gemiddelde dakbedekking installatieprijs 120 tot €180 per m²
Het maken van een nieuw dak €180 tot €270 per m²
Alleen dakbedekking 50 € tot 70 € per m²

De prijs van een dak hangt af van vele factoren :

 • Het tarief van de ambachtsman elke ambachtsman stelt zijn eigen tarief vast naar gelang van zijn ervaring
 • Het type gekozen dienst: installatie, de aanleg van een nieuw dak of de renovatie van een oud dak
 • De gekozen materialen: elk materiaal wordt verkocht tegen een verschillende prijs. Ze zijn min of meer moeilijk te installeren en hebben ook een invloed op de prijs van de dakinstallatie
 • Uw geografisch gebied: de prijs van bouw of renovatie verschilt naargelang van waar u woont (hoger in de grote steden)
 • De huidige staat van het dak: werkzaamheden aan een dak in zeer slechte staat zullen meer kosten dan werkzaamheden aan een dak in goede staat
 • De toegankelijkheid van het terrein: een moeilijk toegankelijk terrein vereist de inzet van meer materieel en het werken in bijzondere omstandigheden; dit heeft gevolgen voor het uiteindelijke bedrag van uw factuur
 • De kwaliteit van de materialen: een topmateriaal is duurder dan een instapmateriaal
dakpannen

Kosten van een nieuw dak en een dakrenovatie

De prijs van een nieuw dak per m2 is verschillend van de prijs van een nieuw dak. Wij geven deze prijzen om u te helpen uw budget te bepalen.

Prijs van dakbedekking arbeid

Dakwerkzaamheden Loonkosten
Alle kostprijs nieuw dak €180 tot €270 per m²
Prijs dakrenovatie €50 tot €140 per m²
Prijs dakreiniging €10 tot €25 per m²

De prijs van de arbeid voor een dak van m2 varieert dus van 50 tot 270 euro per m², afhankelijk van de werkzaamheden.

Uurloon van een dakwerker
Gemiddeld ligt het uurtarief van een dakwerker tussen 40€ en 60€ per uur (bij deze prijs kunnen nog reiskosten worden opgeteld). U moet niet aarzelen om met de vakman te onderhandelen over de totale prijs wanneer u hem een prijsopgave doet.

Prijs van een nieuw dak

Het maken van een dak is essentieel in de bouw. De prijs van een dak voor een nieuw huis hangt af van vele factoren, waarvan de belangrijkste de gebruikte materialen zijn. De prijs van de arbeid, inclusief materialen, varieert tussen 180 en 270 euro per m².

dakrenovatie

Deze prijs omvat de dakbedekking, de isolatie, het geraamte en de coating van uw dak.

Dakrenovatie prijzen

Het is mogelijk dat uw project een renovatie van uw dak inhoudt. Van de verschillende redenen om uw dak te renoveren, springen bepaalde gevallen er vaak uit:

 • De wens om uw huis uit te breiden met een dakuitbouw
 • Problemen met de isolatie van het dak en dus de noodzaak om van buitenaf te isoleren om uw comfort en de energieprestaties van uw woning te verbeteren
 • Bezorgdheid over het waterdicht maken van daken
 • De wens om fotovoltaïsche panelen op het dak te installeren om uw eigen elektriciteit te produceren

De prijs van een dakrenovatie hangt af van de uit te voeren werkzaamheden en de dakbedekking die moet worden aangebracht. De gemiddelde prijs van een dakrenovatie ligt tussen € 50 en € 140 per m², inclusief materiaal.

Isolatiewerkzaamheden zijn niet altijd inbegrepen in de kosten van dakrenovatie. De prijs van externe isolatie voor een huis van 100 m² wordt geraamd op 18.000 euro.

Prijs van dakreiniging

Gemiddeld moet het dak twee keer per jaar worden schoongemaakt. Welke behandeling moet worden toegepast, hangt volledig af van het soort materiaal waarvan uw dak is gemaakt. Door een vakman in te huren kunt u uw dak goed schoonmaken, want het is het hele jaar door onderhevig aan schade. Hij is kwetsbaar voor weersinvloeden, vervuiling en parasieten (schimmels, algen, korstmossen) en moet regelmatig worden schoongemaakt om hem waterdicht te houden.

reinigen dak

De prijs van dakreiniging hangt af van verschillende factoren. U zult moeten betalen:

 • De prijs van dakreiniging met specifieke producten
 • De tussenkomst van de professional
 • De prijs van het dakwaterafstotend middel (aangebracht op het einde van de interventie en bedoeld om uw dak te beschermen)

Uiteindelijk zal de prijs van een dakreiniging tussen 10 en 25 € per m² bedragen.

De verschillende vormen van daken

Er zijn verschillende dakvormen. Elke dakvorm heeft andere kenmerken. We stellen ze aan u voor.

Het schuine dak

Er zijn verschillende soorten hellende daken:

 • Het dak met één helling: Dit type dak wordt vaak gebruikt in bergachtige streken, omdat het het wegglijden van sneeuw bevordert. Het voert de sneeuw gemakkelijk af en voorkomt dat het gewicht ervan de structuur beschadigt. Leien dakbedekking wordt vaak gekozen voor een één-pitch dak. De berekening van het dakoppervlak is belangrijk voor dit type constructie
 • Het zadeldak: Dit is de meest voorkomende vorm van dakbedekking en de gemakkelijkste om te installeren. Het maakt een optimale planning van de zolderruimte mogelijk, omdat het een groot dakoppervlak biedt. Zolderisolatie is in dit geval van essentieel belang.
 • Het schilddak: elegant, dit dak is origineel en modern. De heupen worden op de twee lengtes van het dak geplaatst. Zij beschermen de gevels van het huis tegen het wegvloeien van regenwater. Het geraamte van dit dak is ingewikkeld om te bouwen en over het algemeen zeer duur.
 • Het zadeldak met Mansardedak of breuklijnen: Elke zijde van het dak wordt gevormd door twee dakhellingen met verschillende hellingsgraden. De twee hellingen komen samen bij een bergkam, de breuklijn. Dit type dakbedekking maakt het mogelijk de ruimte op zolder te optimaliseren, maar is vrij duur
 • Het 4-helling dak: een klassiek dak met 4 gelijke hellingen die samenkomen in de nok van het gebouw
 • Het coyote dak of opgerolde dak: rustieke esthetiek, een zachtere helling aan de onderkant van de hellingen. Het rechte gedeelte van de getande helling is minder hellend dan het bovenste gedeelte. Hierdoor kan het regenwater weglopen en blijven de gevels van het huis behouden.
 • Het T- of L-dak: dit is een dubbel dak dat geschikt is voor twee aan elkaar grenzende gebouwen. Het moet altijd door een vakman worden uitgevoerd: de verbinding tussen de twee delen moet perfect worden gemaakt, zodat de constructie waterdicht en duurzaam blijft

Het platte dak

Het platte dak heeft geen helling. Het kan worden gebruikt om een dakterras of een groendak te creëren. Het is samengesteld uit :

 • een waterdichte coating
 • Een dampscherm, een laag die de isolatie beschermt tegen vocht
 • Een thermische isolatie
 • Een membraan dat de isolatie bedekt
 • Openingen om licht binnen te laten en de structuur te ventileren

Het platte groendak versterkt de natuurlijke isolatie van een huis. Het heeft een moderne en natuurlijke uitstraling en maakt het huis aantrekkelijker. Het moet echter perfect worden uitgevoerd en voorzien zijn van een waterafvoersysteem om infiltraties te voorkomen. Dit kan aanzienlijke schade toebrengen aan de structuur van het huis.

dakbedekking prijs 10m2

De keuze voor een plat dak kan extra kosten met zich meebrengen als u toegang tot het dak wilt krijgen. In dit geval zult u ook werkzaamheden in het huis moeten plannen, zoals het maken van een trap en een luik dat naar het dak leidt.

Afgerond dak

Dit type dak is niet erg bekend, maar wordt steeds populairder. Gebruikers waarderen de afgeronde zijkant en de zachte vormen. Het afgeronde dak is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, het optimaliseert ook de zolderruimte en bespaart ruimte. Het biedt ook een uitstekende thermische en geluidsisolatie, afhankelijk van de gekozen dakbedekkingsmaterialen. Over het algemeen worden zink en plaatstaal gebruikt, maar het is ook mogelijk het afgeronde dak te bedekken met dakpannen of hout.

Er kunnen verschillende vormen van afgeronde daken worden gecreëerd:

 • De koepel
 • De eenvoudige curve
 • De zachte curve
 • De koepel

Dit type dak, dat erg in trek is bij milieubewuste mensen, zorgt ervoor dat het water gemakkelijker kan worden opgevangen, dankzij de installatie van goten rondom het dak en regenpijpen.

Welk dakbedekkingsmateriaal moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende dakbedekkingsmaterialen beschikbaar. Voordat u een materiaal kiest, moet u het PLU (plaatselijk stadsplan) van uw gemeente raadplegen. Deze laatste bevat alle stedenbouwkundige voorschriften die in de gemeente van kracht zijn (verkrijgbaar bij de dienst stedenbouw van het gemeentehuis). Het PLU kan van invloed zijn op de keuze van het dakbedekkingsmateriaal. Inderdaad, alles hangt af van uw gemeente, de ligging ervan en de plaats van uw huis binnen deze gemeente.

Dakbedekking met dakpannen

Dakpannen zijn het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal in Frankrijk. Het heeft vele voordelen: het is esthetisch aantrekkelijk, sterk en duurzaam. Er zijn verschillende soorten tegels: Romeinse tegels, kanaaltegels, vlakke tegels, mechanische tegels, enz.

prijs van een dak

De keuze van de tegels wordt altijd bepaald door de regelgeving die in uw regio van kracht is. De prijs van een pannendak ligt tussen 60 en 90 € per m².

Rieten dakbedekking

Rieten dakbedekking is een dak gemaakt van roggestro, tarwestro en rietstengels. Het kan ook brem of heide bevatten. Het zorgt voor een goede ventilatie van het dak, maar kan aanzienlijke energieverliezen veroorzaken.

rieten dak

Het is mogelijk om het rieten dak te isoleren in een vrij omvangrijk project. De prijs van een rieten dak ligt tussen 100 en 120 € per m².

Dakbedekking van leisteen

Leien dakbedekking is bijzonder duurzaam: gemiddeld 100 jaar. Dit is niet het enige voordeel; leien daken staan bekend om hun goede thermische isolatie. Niet alle gemeenten aanvaarden leien daken.

leien dak

Neem contact op met uw gemeente voordat u met de werkzaamheden begint. De prijs van een leien dak varieert tussen 60 en 80 € per m² exclusief plaatsing.

Metalen daken

Aluminium, zink, koper en stalen dakbedekking zijn allemaal van metaal gemaakt. Deze metalen zijn licht en sterk en zijn volledig waterdicht, zodat er geen mos op het dak kan groeien. Metalen daken zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn geschikt voor zowel lage als hoge hellingen.

metalen dak

Het nadeel van het aluminium dak is, net als andere metalen daken, dat het bij hevige regenval veel lawaai in huis kan veroorzaken. Het is noodzakelijk een beroep te doen op een vakman om een metalen dak te plaatsen. De prijs van een metalen dak varieert van € 10 tot € 200 per m², afhankelijk van het gekozen metaal, waarbij aluminium en zink vrij duur zijn.

Shingle dakbedekking

Shingle is een materiaal gemaakt van glasvezel bedekt met bitumen. Het is afgewerkt met gekleurde of zwarte korrels. Het is een flexibel materiaal, dat qua uiterlijk veel op leisteen lijkt. Het is geschikt voor alle soorten pistes en is niet duur: 7 tot 15 € per m².

Shingle dak

Maar let op, shingle is niet erg duurzaam. Gemiddeld moet u uw dak om de 25 jaar vernieuwen. Shingle wordt daarom meestal gekozen voor kleine oppervlakken, zoals tuinhuisjes, bijgebouwen, garages of opslagschuren.

Platte daken

Het platte dak is een plat vlak met één helling. Het kan vanuit het huis worden bereikt. Het kan dan worden gebruikt als een plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht, wat zeer aangenaam kan zijn, vooral als u in een flat woont.

Het dakterras is gemaakt van grind, beton of tegels. Het kan ook worden bedekt met hout op de grond. De prijs van een plat dak is 80 tot 110 € per m².

Het groene dak

Het groendak is een soort plat dak. Het hele dak is bedekt met een beplante zone, wat de thermische en akoestische isolatie van het huis verbetert. Het geeft het huis ook een eigentijdse en natuurlijke uitstraling en is de laatste jaren erg populair geworden, zowel in landelijke als in stedelijke gebieden.

groene dak

Het verbergt de dakgoten. Dit type dak moet worden geplaatst door een vakman, die zorgt voor de ventilatie en de waterafvoer. Het groendak is zwaar en is niet geschikt voor lichte constructies. De prijs varieert tussen 20 en 60 € per m².

Vezelcement dakbedekking

Moderne vezelcementdaken zijn sinds 1997 asbestvrij. Zij zijn uitsluitend gemaakt van cement en vezels. De duurzaamheid van dit type dakbedekking is gering en de isolatie is niet erg doeltreffend. Asbestcement dakbedekking wordt over het algemeen gekozen voor onbewoonde gebouwen of opslagplaatsen. De prijs van een asbestcementdak is vrij betaalbaar: van 10 tot 15 € per m².

Het glazen dak

Esthetisch en luchtig, het glazen dak laat het licht in uw huis. Het is een goede oplossing voor donkere huizen met weinig ramen. De plaatsing van een glazen dak gebeurt systematisch tijdens de bouw: het moet op een specifiek raamwerk rusten.

glazen dak

Glazen dakbedekking is ook geschikt voor woninguitbreidingen. De prijs van een glazen dak is vrij hoog en kan sterk variëren naargelang de dikte van het glas. De gemiddelde prijs ligt tussen €80 en €120 per m².

Houten dakbedekking

Houten dakbedekking is milieuvriendelijk, warm en voegt karakter toe aan de buitenkant van uw huis. Hout is licht, isolerend en milieuvriendelijk en geeft u de mogelijkheid uw huis met elegantie te bekleden. De prijs van een houten dak hangt grotendeels af van de gekozen houtsoort, waarbij massief hout en zeldzame houtsoorten duurder zijn.

houten bekleding huis

Houten daken vereisen regelmatig onderhoud en behandeling tegen ongedierte en vocht. De prijs van een houten dak ligt tussen 10 en 40 € per m².

Voorbeelden van dakbedekking offertes

Je hebt geen idee van de geschatte prijs van je werk? Deze dakbedekking schatting voorbeelden zullen u helpen om de kosten van uw dakbedekking installatie of renovatie te berekenen.

Prijs van een dak van 140 m²

U wilt uw dak van 140 m² renoveren. U heeft een oud pannendak dat u niet heeft onderhouden. Het resultaat? Uw dak is niet meer waterdicht: de dakpannen, aangetast door mos en slecht weer, zijn verschoven. Dus je huurt een vakman om de schade op te nemen. Het verdict is duidelijk: u moet uw hele dak vernieuwen. Hij rekent u € 100 per m² voor het verwijderen van de oude tegels en het plaatsen van nieuwe, die hij aankoopt. In totaal zal uw werk u 14.000 euro kosten.

Tarief voor een dak van 80 m²

U wilt een pannendak op uw nieuwe huis laten bouwen. U wilt dus het maken van het raamwerk, de isolatie en het plaatsen van uw dakbedekking uitbesteden. U neemt contact op met een ervaren vakman bij u in de buurt. Hij biedt aan het werk te doen voor €200 per m² all inclusive. U accepteert; in totaal betaalt u 1.600 euro voor de creatie van uw nieuwe dak.

Kosten van een geïsoleerd stalen dak per m²

U hebt de verschillende dakbedekkingsmaterialen op de markt bestudeerd. Uiteindelijk kiest u voor een metalen dak, het stalen pannendak, voor de renovatie van uw dak van 50 m². Dit type dakbedekking is goedkoop, duurzaam en vergt weinig onderhoud. Je hebt een perfect geïsoleerde zolderruimte, dus je hoeft je geen zorgen te maken over isolatie van buitenaf. Uw dakrenovatie kost €50 per m², inclusief materiaal en arbeid. De hele klus kost u dus 2.500 euro.

shingle dakbedekking

Prijs voor herbedekking van een dak van 100 m²

Uw dak van 100 m² is in zeer slechte staat. Je hebt een oud huis gekocht om te restaureren. U besluit te beginnen met het dak, om uw geraamte te beschermen tegen waterinfiltratie en schimmel. U neemt contact op met verschillende bedrijven om verschillende prijsopgaven te krijgen. U kiest voor een ervaren bedrijf in de regio. De prijs voor het herbedekken van uw dak van 100 m² bedraagt 80 euro per m², d.w.z. 8000 euro in totaal.

Offerte voor 110 m² dakwerken

U wilt uw huis een mooi dak geven. U kiest voor een houten dak: u wilt een ecologisch huis, met karakter. U bent zich bewust van het onderhoud dat hout vereist: u bent van plan het te laten behandelen tegen vocht en parasieten zodra uw dak erop zit.

dak prijs 110m2

U neemt contact op met een dakdekkersbedrijf op een paar minuten van uw toekomstige huis. Ze geven je een schatting: 200 € per m& alles inbegrepen (raamwerk, isolatie, dakbedekking...). Deze prijs is zeer aanvaardbaar gezien de omvang van de uit te voeren werkzaamheden, dus u gaat akkoord. Je werk kost je 22.000 euro.

Dakbedekking prijzen per type project

Aangezien de kosten voor het renoveren van een dak een grote investering zijn, raden we je aan om het werk uit te voeren dat het best past bij de staat van je dak. Het is niet altijd nodig om het volledige dak van je huis te vervangen; een renovatie van de dakbedekking of het geraamte kan volstaan.

Prijs van een vervangend dak

Als je dak niet te oud is en nooit grote problemen heeft gehad, is het geraamte dat het ondersteunt waarschijnlijk in goede staat. Dit is een voordeel, want je kunt je dakwerken beperken tot het dak zelf.

De kosten van je nieuwe dak hangen af van de materialen die je kiest voor het werk. De Fransen geven momenteel de voorkeur aan 4 belangrijke materialen:

 • Dakpannen: zeer duurzaam, goedkoop en aantrekkelijk, ze vormen het grootste deel van de markt. De prijs van een pannendak varieert van €120 tot €385/m².
 • Leisteen: natuursteen of synthetische steen, leisteen heeft de langste levensduur en de meest traditionele uitstraling. De prijs van een leien dak varieert tussen €140 en €270/m².
 • Stalen dak: Gemaakt van gegalvaniseerde en gelakte staalplaten, biedt een stalen dak een elegant dak dat snel te installeren is. De prijs van een dak van staalplaat varieert van €60 tot €200/m².
 • Zink: edeler dan stalen gevelbekleding, biedt zink een dak van hetzelfde type, met een grotere duurzaamheid en een traditionelere uitstraling. De prijs van een zinken dak varieert van €155 tot €305/m².

Prijs voor het opnieuw bekleden van een dak

De gebruikte materialen worden hieronder beschreven, maar u moet weten dat ze in grote mate de prijs van het geraamte bepalen, die kan variëren van €80 tot €200/m².

Een dakschatting kan ook de structuur omvatten die het dak ondersteunt. Het geraamte van een gebouw kan na verloop van tijd verslechteren, voornamelijk als gevolg van vocht en houtetende insecten. Je dak kan in perfecte staat zijn, maar je structuur moet misschien gerepareerd of zelfs vervangen worden.

Dit werk is uitgebreider, omdat het dak moet worden verwijderd zonder het te beschadigen om aan het geraamte te kunnen werken.

Prijs van een compleet dak

De prijs van een volledig nieuw dak varieert tussen €140 en €585/m², afhankelijk van de gekozen materialen voor het dak en het geraamte.

Als het dak van je woning erg oud en bijzonder beschadigd is, moet het volledig worden vervangen. Hierbij wordt het hele dak verwijderd en vervangen door nieuwe materialen.

De kosten van een volledig nieuw dak zijn hoog, vanwege de grote hoeveelheid benodigdheden en de lange arbeid die ermee gemoeid is.

Om een totale schatting te krijgen, kun je de prijs van dakisolatie bij dit bedrag optellen.

Prijs van een plat betonnen dak

De prijs van een plat betonnen dak wordt geschat op €250 tot €550/m², terwijl een versie met houtskeletbouw €200 tot €550/m² kan kosten.

Platte daken zijn vooral populair in bepaalde regio's van Frankrijk. Dit is het geval in Bretagne, waar 33% van de daken platte daken zijn. Gemiddeld zijn 12% van de Franse daken platte daken.

Om een plat dak te maken, moet je een betonnen structuur plaatsen die het kolossale gewicht van de plaat waaruit het dak bestaat, kan dragen.

In dit specifieke geval moet je, om de prijs van een groendak correct in te schatten, rekening houden met de constructie van een betonnen plaat.

Prijs van het waterdicht maken van een dak

De prijs voor het waterdicht maken van een dak varieert van €40 tot €85/m².

Sommige daken, vooral die op huizen met een plat dak, kunnen last hebben van de effecten van waterinfiltratie. Om dit te herstellen, of beter nog, te voorkomen, moet u uw dak waterdicht maken.

Hoewel waterdichting heel belangrijk is voor platte daken, is het niet exclusief voor platte daken: het kan ook worden toegepast op de daknaden: de gootstukken.

Afhankelijk van het soort dak worden verschillende materialen en technieken gebruikt: onderdakschermen, gootstukken, waterdichtingsproducten, bitumenproducten of EPDM-membranen.

Veel gestelde vragen over dakwerkzaamheden

Waarom een professionele dakwerker inschakelen?

Bepaalde onderhoudswerkzaamheden aan het dak kunt u zelf uitvoeren, maar als u een dak renoveert of een nieuw dak installeert, is een professionele dakdekker onontbeerlijk. Dit komt omdat dergelijke werkzaamheden specifieke vaardigheden en uitgebreide knowhow vereisen. Bovendien houdt dakwerk een zeker risico in, aangezien u het risico loopt het dak te beschadigen, maar bovenal dat u letsel oploopt.

Het is de taak van de dakdekker om u te adviseren en te begeleiden bij de keuze van de dakstructuur en de materialen (aarzel niet om zoveel mogelijk vragen te stellen). Hij zal erop toezien dat het dak wordt geplaatst volgens de normen, zowel op het vlak van kwaliteit als op het vlak van de stedenbouwkundige voorschriften die uw gemeente oplegt. Hij garandeert ook dat het dak waterdicht en geïsoleerd is.

Zorg ervoor dat u een dakdekker kiest die tien jaar garantie biedt; dit betekent dat als er gedurende de volgende 10 jaar een constructiefout wordt geconstateerd, u beschermd bent door deze tien jaar garantie.

Wanneer moet ik mijn dak laten reinigen?

Wij raden u aan uw dak twee keer per jaar te laten reinigen: een keer in het vroege voorjaar en een keer in het late najaar.

Hoe lang duurt een dakwerk?

Dakbedekking is niet iets dat in een paar uur kan worden gedaan, althans niet voor een huis. Hoe steiler het dak, hoe gecompliceerder de toegang tot het dak, en hoe langer het werk zal duren. Gemiddeld duurt een dakbedekking 3 dagen, maar dit hangt af van het te bedekken gebied en de complexiteit van het werk. In sommige gevallen kan de installatie enkele weken duren.

prijs van daken

Is het nodig om een waterdicht pannendak te onderhouden?

Zodra de waterafstotende dakbehandeling is aangebracht, is uw dak 10 jaar lang zelfreinigend. Een eenvoudige controle van tijd tot tijd is meestal voldoende. Het is nog steeds nodig de dakgoten schoon te maken en dode bladeren van het dak te verwijderen.

Het dak vernieuwen of veranderen?

Na verloop van tijd kan een dak verslechteren en verschillende beschadigingen oplopen. Er komt een tijd dat het nodig is om het dak te repareren. Afhankelijk van de staat van het dak, kunt u reparatiewerkzaamheden overwegen. Dit vereist echter een minimum aan vaardigheden op het gebied van dakbedekking. Als de schade te groot is, moet bovendien een dakwerker worden ingeschakeld, vooral omdat werken op een dak gevaarlijk kan zijn als u niet over de juiste uitrusting beschikt.

Als u uw dak regelmatig onderhoudt, zult u normaal geen dakdekker nodig hebben. Dit onderhoud bestaat hoofdzakelijk uit het verwijderen van bladeren en puin, en eventueel het reinigen van mos, korstmos en schimmel die zich op het dak kunnen hebben gevestigd.

Als de staat van uw dak het toelaat, adviseren wij u om uw dak te laten renoveren in plaats van vervangen. Het werk zal sneller gaan, minder tijd kosten en ook veel goedkoper zijn.

Is het nodig om een schatting te hebben van de conditie van het dak?

Wij raden u aan altijd een vakman in te schakelen om de staat van uw materialen te beoordelen voordat u aan een dakrenovatie begint. Hij zal rekening houden met de helling, de staat van de ventilatie- en afvoersystemen en de staat van de dakconstructie om de meest geschikte werkzaamheden voor te stellen.

Kunt u zelf een dak plaatsen?

Wij raden u ten zeerste af om dergelijke werkzaamheden zelf uit te voeren: het is mogelijk dat uw dakconstructie niet is ontworpen om het gewicht van een bepaald materiaal te dragen. Een slechte dakinstallatie kan rampzalige gevolgen hebben voor de hele structuur van uw huis. Laat het werk over aan een vakman om zeker te zijn van het resultaat.

dakbedekkingen

Waar kan ik dakbedekkingsmateriaal kopen?

U kunt uw bouwmaterialen kopen in de meeste grote bouwmarkten, zoals Gamma, Apok of CPE.

Wat is de omvang van het werk van een dakwerker?

De dakdekker is de vakman die tussenkomt voor alle dakwerken. Zijn eerste taak is uiteraard het plaatsen en monteren van het dak, te beginnen met het geraamte en eindigend met het aanbrengen van de dakbedekking (leien, dakpannen, enz.). Maar daar houdt de rol van de dakdekker niet op. Meer in het algemeen kan hij tussenkomen bij alle werkzaamheden die nauw of zijdelings verband houden met het dak: dakonderhoud, dakreparaties, afwerking van de nok, aanbrengen van dakaccessoires, zinkwerk, plaatsen van een dakscherm, dakisolatie, aanbrengen van een dampscherm, enz.

Reglement dakbedekking

Voordat u met uw dakconstructie of dakrenovatie begint, moet u altijd :

 • Doe aangifte bij uw gemeente, ook als u uw dak op identieke wijze wilt renoveren. De toegestane materialen, kleuren, vormen en stijlen verschillen van regio tot regio en van gemeente tot gemeente
 • Vraag een bouwvergunning aan als u besluit uw dak te verhogen of de dakhelling te veranderen
 • Doe een beroep op een architect als de zolderverbouwing of -uitbreiding meer dan 170 m² woonruimte toevoegt

Historische gebouwen
U moet toestemming vragen en krijgen van de Monuments Historiques als uw huis in een beschermd gebied ligt

dak prijs per m2