Hoeveel kosten glasvezel daken om te installeren?

glasvezel daken kosten om te installeren kan ranger overal tussen € 8.500 tot € 16.500, afhankelijk van de helling, de helling, en de grootte van uw dak. U kunt verwachten dat u € 1,00 tot € 3,00 per vierkante meter of € 100 tot € 300 per geïnstalleerd vierkant op een standaard formaat enkele verdieping huis te betalen. Kosten zullen variëren afhankelijk van de lokale dakaannemer de prijzen.

Wat zijn glasvezel daken?

glasvezel daken zijn gemaakt van een geweven glasvezel basismat, bedekt met een waterdichte asfaltlaag, en bedekt met keramische korrels die de shingles beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Door de samenstelling van de glasvezelmat is er minder asfalt nodig om de shingles hun duurzaamheid en sterkte te geven, waardoor ze een lichtere en milieuvriendelijkere optie zijn dan de traditionele organisch-mat asfalt shingles. Glasvezel dakbedekking is een geweldige optie voor uw dakinstallatieproject omdat het een taai en zeer veerkrachtig materiaal is dat niet poreus is, niet van vorm verandert en niet uitdroogt. Glasvezel is een zeer populair dakbedekkingstype.

glasvezel dak

glasvezel daken vs. asfalt daken

glasvezel daken zijn een soort asfaltschindels, vaak vergeleken met een organische matte asfaltschindel. glasvezel daken zijn anders omdat ze een glasvezelmat hebben, terwijl organische asfaltshingles papier als basis gebruiken. glasvezel daken zijn waterafstotend, brandwerend en werken goed in warme klimaten en zijn vaak duurder. glasvezel daken zijn minder duurzaam in extreem koude klimaten en zijn gevoelig voor schade bij blootstelling aan constante lage temperaturen. Wat betreft het uiterlijk zijn glasvezel en asfaltschindels identiek. Je ziet het grootste verschil in prijzen, zoals te zien onder de kosten van glasvezel shingles zijn duurder dan de traditionele asfalt shingle daken. Het kan nuttig zijn om met een dakaannemer in uw buurt te spreken om te bepalen welke asfaltleien het beste zijn voor uw budget.

Glasvezelshingle prijzen

glasvezel daken behoren tot de meest kosteneffectieve dakshingles die er zijn. glasvezel daken kunnen direct over oude shingles worden aangebracht, waardoor u de kosten van het verwijderen en weghalen van uw oude dak bespaart. Het is echter belangrijk om op te merken dat als er al twee of meer shingle-lagen op uw bestaande dak zitten, het zeer aan te raden is om de oude lagen te verwijderen voordat u nieuwe shingles aanbrengt.

Hoe lang gaan glasvezelschindeldaken mee?

glasvezel daken kunnen overal 25 tot 50 jaar meegaan, terwijl traditionele asfalt shingles meestal maximaal 15 jaar meegaan. Als u een glasvezel dakbedekking installeert en met een duurder dakbedekkingsmerk gaat, kunt u een langere levensduur, een betere duurzaamheid en langere garanties voor uw dak verwachten.

Soorten glasvezel daken

Er zijn twee soorten glasvezeldraden voor zover het stijl betreft die huiseigenaren hebben geïnstalleerd. Er zijn 3 tabs fiberglass shingles die het meer betaalbare type van asfalt shingle zijn. De duurdere tier glasvezel shingle is een architectonische shingle dak dat is de standaard voor high-end woningen, ze maken visueel aangename ontwerpen en kan zelfs worden gemaakt om te kijken als leisteen dakbedekking of hout schudden dakbedekking tegen een fractie van de kosten.

Zijn glasvezel daken geschikt voor uw klimaat?

Hoge warmteklimaten:

Fabrikanten garanderen momenteel glasvezel daken voor 15-30 jaar. De grote verschillen in deze garanties zijn meestal gebaseerd op het klimaat, het weer en andere omgevingsfactoren in uw omgeving. Huiseigenaren in gebieden waar hun dak lange zomers zal duren met hoge warmte zoals een asfaltdak nodig hebben om dakbedekking te vervangen eerder dan huiseigenaren in koelere regio's.

Koudere klimaten:

In gebieden die bekend staan om strenge winters, kan ijs kleine scheurtjes en barsten verergeren. De groei van algen en schimmels kan ook schadelijk zijn voor dakbedekking in overblijvende vochtige of subtropische gebieden. Er zijn algenbestendige dakspanen beschikbaar. De keramische korrels op de shingles zijn eenvoudigweg gecoat met uitloogbaar koper om verkleuring en langdurige schade door algen- en mosgroei te voorkomen. Houd er echter rekening mee dat deze beschermende behandeling 10 tot 15% extra installatiekosten met zich mee kan brengen voor uw budget aan dakbedekkingsmaterialen.

glasvezel dakpannen

Energie-efficiënte glasvezel dakbedekking

Omdat glasvezel daken minder asfalt bevatten dan organische shingles op basis van matten en gemakkelijker te transporteren zijn, hebben ze een lagere totale impact op het milieu. Fabrikanten van glasvezel daken passen ook energiebesparende, koel-dak technologie toe om de hoeveelheid warmte die door het dak wordt geabsorbeerd te helpen verminderen. Zoek naar dakspanen met Energy Star-kwalificaties en u kunt de kosten voor het koelen van uw huis in de warmere maanden aanzienlijk verlagen.