Hoeveel kost een golfplaten metalen dak?

Een golfplaten dak kost overal tussen de €10.500 en €19.500 om te installeren, afhankelijk van het type metalen dak, de helling en de grootte van uw dak. U kunt verwachten dat u 3,50 tot 6,50 euro per vierkante meter te betalen of € 350 tot 650 euro per vierkant geïnstalleerd op een standaard formaat enkele verdieping huis. Kosten zullen variëren afhankelijk van de lokale dak aannemer de prijzen. Bekijk hieronder uw potentiële dakinstallatie besparingen met lokale aannemers. Bij het zoeken naar lokale metalen dak installateurs in uw omgeving, is het het beste om meerdere kostenaanbiedingen te krijgen om er zeker van te zijn dat u de beste prijs krijgt voor een nieuw metalen dak.

Golfplaten metalen dak installatie

Terwijl de initiële materiaal- en installatiekosten van een golfplaat dak hoger zijn dan asfaltschindels of ander standaard dakbedekkingsmateriaal, is de levensduur twee tot drie keer zo lang als die van een typisch niet-metalen dak. In het hele land krijgen huiseigenaren die investeren in golfplaatdaken een gemiddelde ROI van 85,9%. Golfplaten metalen dakbedekking kan ook uw verzekeringstarieven verlagen vanwege de brandwerendheid. De totale kosten voor een nieuwe dak vervanging zullen met enkele factoren variëren.

  • Levensduur van golfmetalen daken: 15 tot 30 jaar.
  • 85,9% gemiddeld rendement op de investering voor uw huis.
  • Kan de tarieven van de woningverzekering mogelijk verlagen.
  • Energie-efficiënt.
  • Brandwerend.
  • Zeer duurzaam.

Golfplaten metalen dakpanelen

metalen golfplaten dak

Gegolfde metalen dakbedekking wint aan populariteit in woongebouwen vanwege de lage kosten, de duurzaamheid en het unieke uiterlijk. Eenvoudige legprocedures maken van stalen golfplaten dakbedekking ook een snel en eenvoudig doe-het-zelf project.

Golfplaten dakconstructies zijn stijver dan platte dakconstructies en bieden meer dimensionale stabiliteit en structurele integriteit. Een golfplaten dak kan bijvoorbeeld een lichtgewicht metalen dakbedekking als aluminium stevig genoeg maken om de elementen te weerstaan. Gegolfde metalen daken zijn meestal verkrijgbaar in aluminium, roestvrijstalen daken en koperen dakpannen. Deze drie metalen verschillen in uiterlijk, kosten en duurzaamheid.

We raden altijd aan om een lokale dakdekker te vinden om u te helpen met een nieuwe dakinstallatie om er zeker van te zijn dat u het de eerste keer goed geïnstalleerd krijgt.

Golfplaten aluminium dak

Golfplaten aluminium metalen dakbedekking is uw beste inzet in termen van waarde en kwaliteit. Aluminium dakbedekking is duurzaam, roestbestendig zonder de noodzaak van extra coating, en kan worden geschilderd om te voldoen aan uw ontwerpbehoeften.

Stalen daken

Golfplaten stalen dakplaten zijn voorzien van een ingebouwde, natuurlijke grijze afwerking. Hoewel sommige huiseigenaren de industriële look leuk vinden, kan het veranderen van de kleur van de platen met verf een uitdaging zijn. Golfplaten stalen dakbedekking is duurder dan aluminium dakbedekking.

Golfplaten koperen daken

Golfplaten koper dak is eenvoudig te installeren en is van nature bestand tegen roest. In feite zal het na verloop van tijd op natuurlijke wijze patineren. Het is het duurste type golfplaten dakbedekking. Golfplaten koperen daken zijn bestand tegen scheuren, krimpen en erosie en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals hevige sneeuw, hagel en bosbranden.

Onderhoud van golfplaat daken

De meeste golfplaat producten zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. Verzinken is het proces waarbij een dunne laag zink op het oppervlak van het golfmetaal wordt aangebracht om het te beschermen tegen roest (oxidatie) en corrosie. Op een gegeven moment zal door langdurige blootstelling aan de elementen de beschermende afwerking verslechteren en zult u uw metalen dak opnieuw moeten bekleden. Een eenvoudige polymeer hercoating zal uw golfplaat dak weer in een nieuw jasje steken. Om te wassen, gebruik dan eenvoudige zeep en water - een slang of een hogedrukreiniger kan worden gebruikt, maar vermijd schurende middelen zoals staalborstels of staalwol die krassen op uw dak kunnen veroorzaken.