Prijs van gevelisolatie per m²: welke opties zijn er?

De prijs van gevelisolatie varieert tussen 5 en 200 euro per m². De prijs is afhankelijk van de gebruikte materialen en het soort isolatie. De prijs van een vakman ligt tussen 50 en 110 euro per m².

Prijs van gevelisolatie in 2022

De prijs van gevelisolatie ligt tussen 5 en 200 euro per m². Deze prijs hangt grotendeels af van de gekozen materialen en het type installatie: uitgevoerd door een vakman of met uw eigen middelen.

. > .
Materiaal type/voordeelBinnenkomstprijs Premium prijs
Prijs steenwol isolatie €5 per m² 20 € per m²
Hemp isolatie prijs 8 € per m² 35 € per m²
Vlasvezel isolatie prijs €10 per m² 30 € per m²
Prijs houtvezelisolatie €10 per m² 30 € per m²
Prijs van polyurethaan isolatie €15 per m² 30 € per m²
Polystyreen isolatie prijs €15 per m² 30 € per m²
Cellulair beton isolatie prijs 20 € per m² 60 € per m²
Katoenwol isolatie prijs €15 per m² 35 € per m²
Beklede isolatie prijs met installatie 120 € per m² 200 € per m²
Buitengevelbekleding isolatie prijs inclusief plaatsing 20 € per m² 140 € per m²
Facade-isolatieprijs exclusief materialen (ambachtelijk tarief) 50 € per m²110 € per m²

De prijs van een gevelisolatie kan ook variëren naar gelang van vele andere factoren :

prijs gevelisolatie
 • Uw geografisch gebied: de tarieven van ambachtslieden liggen in het algemeen hoger in grote steden dan in landelijke gebieden. De prijzen zijn ook hoger in het zuiden van Frankrijk
 • De staat van uw muren: muren die door vocht zijn aangetast of scheuren vertonen, vereisen een specifieke behandeling die in combinatie met gevelisolatie moet worden toegepast. U moet materialen kopen (zoals paxalu en pleister) en de behandelingen zelf uitvoeren, of dit werk overlaten aan een vakman. In dat geval worden de werkzaamheden naast uw gevelrenovatie in rekening gebracht
 • De kwaliteit van de gebruikte materialen: een kwaliteitsmateriaal kost meer dan een instapmateriaal. Dit prijsverschil kan worden doorberekend in uw factuur
 • Het tarief van de ingeschakelde vakman: de vakman stelt zijn tarief vast op basis van de kwaliteit van zijn diensten, de gebruikte technieken, de gekozen materialen en zijn ervaring

Waarom uw gevel isoleren?

Het isoleren van de buitenkant van een huis is een praktische operatie.

Isolatie en gevelrenovatie
Volgens de geldende wetgeving is de restauratie van de gevel om de 10 jaar verplicht. Dit kan een goede gelegenheid zijn om uw gevel te isoleren.

Dit zal de thermische prestaties van uw huis verbeteren en dus de kosten van uw energierekeningen verlagen. De geluidsisolatie van uw woning zal ook worden verbeterd, afhankelijk van de gekozen materialen.

Ten tweede kunt u met het opnieuw isoleren van de voorkant van uw huis uw huis een nieuwe uitstraling geven. Uw gevel wordt voortdurend blootgesteld aan vervuiling, wind, zon en regen. Na verloop van tijd verbleekt de kleur: de buitenmuren vertonen zwarte vlekken, de kleur van uw huis verbleekt. Uw gevelbekleding is ook gevoelig voor scheuren en vocht dat doordringt aan de binnenkant van uw muren.

gevelisolatie

Aan de ene kant is dit niet erg esthetisch. Anderzijds kan het aanzienlijke schade toebrengen aan de structuur van uw huis, en er zelfs voor zorgen dat het zijn vastgoedwaarde verliest.

Zoals u ziet, is het isoleren van uw buitengevel in meer dan één opzicht een interessante operatie. Maar wat zijn de verschillende mogelijkheden om een gevel te isoleren?

Welke mogelijkheden zijn er om de gevel te isoleren?

Er zijn twee hoofdtypen gevelisolatie. Elke techniek heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bovendien vereisen beide soorten gevelisolatie het gebruik van verschillende materialen en speciale know-how. Laten we eens wat beter kijken.

isolatie gevel huis

Gevelisolatie onder gevelbekleding

Gevelisolatie onder gevelbekleding is een complexe installatie. Om succesvol te zijn, moet het worden uitgevoerd door een ervaren professional. Gevelbekleding is ook duur, maar biedt aanzienlijke voordelen.

Het is niet alleen esthetischer dan bepleisterde gevelisolatie, maar ook minder rommelig. Ongeacht de gekozen materialen zullen stof en vervuiling zich weinig aan de structuur hechten. Het zal ook beter bestand zijn tegen wind, regen en UV-stralen.

Gevelisolatie met bekleding bestaat uit verschillende lagen: een isolatielaag, zoals glaswol of houtvezel, gevolgd door een raamwerk van PVC, hout of composiet.

De prijs van gevelisolatie met bekleding ligt tussen 20 en 140 euro per m², afhankelijk van de materialen en de gekozen vakman.

gevelisolatie prijzen

Gevelisolatie onder pleisterwerk

Bij dit type gevelisolatie wordt geen gebruik gemaakt van een raamwerk. Een enkele laag isolatie wordt op de te isoleren muur aangebracht en vervolgens met pleisterwerk bedekt. Bijgevolg is deze gevelisolatietechniek vrij eenvoudig uit te voeren.

Het is ook voordeliger: gemiddeld kost het 120 € per m², inclusief installatie en materialen.

Er zijn drie hoofdtypes van isolatie beschikbaar om uw werk uit te voeren:

 • Natuurlijke isolatie (kurk, eendenveren, wol, houtvezel, hennep, enz.)
 • Minerale isolatie (glaswol en steenwol)
 • Synthetische isolatie (polyurethaan, polyisocyanuraat, oplossend schuim, polystyreen, enz.)

Er zijn ook twee soorten installatie: wig-lay en lijm-lay. Aan welk type installatie de voorkeur moet worden gegeven, hangt af van de huidige staat van de muren.

Voor- en nadelen van gevelisolatie

Gevelisolatie heeft zowel voor- als nadelen. Wij hebben ze voor u doorgenomen, zodat u uw werk met kennis van zaken kunt doen.

Voordelen

 • Geen verlies van woonruimte
 • Vernieuwde gevel, meer esthetiek
 • Verbeterde akoestische en thermische isolatieprestaties
 • Relatief economisch werk
 • Verbeterd wooncomfort
 • Verhoging van de waarde van het onroerend goed
 • Veel financiële steun beschikbaar
gevelisolatie voorbeelden citaten

Nadelen

 • Strikte voorschriften
 • Werk uit te besteden aan een professional
 • Veranderingen aan het uiterlijk van het huis

Voorbeelden van prijsopgaven: gevelisolatie

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van gevelisolatie-offertes om u te helpen de kosten van uw isolatiewerkzaamheden te schatten. Wij raden u aan altijd meerdere offertes te vragen voordat u een vakman inhuurt: zo kunt u de prijzen vergelijken en de concurrentie gebruiken om de beste prijs te krijgen!

Isolatie van de buitenkant van een gebouw (10 m²)

U wilt uw gevel isoleren met polyurethaan isolatie onder een coating. Je huurt een vakman in voor je werk. Hij koopt de benodigde materialen voor €15 per m², dus €150. Hij telt de arbeids- en pleisterkosten bij de schatting op en rekent u 120 euro per m², 1200 euro in totaal. Uw werk zal u dus €1350 kosten.

buitengevelisolatie

Isolatie voor een gevel van 20 m²

Uw energierekeningen zijn hoog. U heeft een professional ingehuurd om een diagnose te stellen. Deze vakman vertelt u dat dit waarschijnlijk te wijten is aan de slechte buitenisolatie van uw huis. Hij raadt u aan de gevel met houten bekleding te isoleren.

Deze oplossing spreekt u aan: u verbetert niet alleen de thermische prestaties van uw woning, u geeft ook uw buitenkant een nieuw leven: uw gevel is dof, vervuild door vervuiling en op verschillende plaatsen gebarsten. Hij geeft je zijn schatting: €1000 in totaal. In deze prijs van 50 € per m² zijn de isolatiematerialen, de bekleding en de arbeid inbegrepen.

Gevelisolatie voor 30 m².

Je gevel moet geïsoleerd worden. Je denkt er al een tijdje over na, maar je hebt gewacht op het moment dat je je gevel zou renoveren. Op die manier kunt u aanspraak maken op verschillende financiële steunmaatregelen en vermijdt u dat u meerdere keren per jaar werk moet verrichten. U vraagt verschillende prijsopgaven en u stopt bij die van een vakman uit uw buurt. Hij biedt aan de gevel te isoleren met gips voor €4500.

buitengevel isolatie

In deze prijs, die is vastgesteld op 150 euro per m², zijn het honorarium van de ambachtsman en de materialen, die hij zal aankopen, inbegrepen. Aangezien hij een RGE-gecertificeerde vakman is, kunt u ook de kosten van uw werk drukken door te profiteren van verschillende financiële steunmaatregelen.