PUR-schuim dakisolatie

In tegenstelling tot een aantal andere isolatiematerialen is het mogelijk om PUR schuimisolatie te gebruiken voor zowel platte daken als hellende daken. Daarnaast heeft PUR schuimisolatie een betere aansluiting op de kepers van een dak wat verlies van warmte en koudebruggen zal voorkomen. Door het schuim aan te brengen op het onderdak kan er een egaal verspreide laag gemaakt worden die deel uitmaakt van het dak en er niet zomaar op ligt. Wat de voordelen zijn van PUR schuimisolatie en de kosten lees je op deze pagina.

Laat PUR schuimisolatie aanbrengen door vakmensen met ervaring in dakwerken, vraag direct offertes aan bij isolatie specialisten in de omgeving via deze offerte pagina.

Wat is PUR schuimisolatie?

PUR spuitisolatie

PUR staat voor polyurethaan, dit materiaal ontstaat door de twee chemische grondstoffen op basis van polyol en isocyanaat met elkaar te combineren. Door deze vloeibare materialen tijdens het spuitproces samen te brengen ontstaat er een schuim die zich direct op het gewenste materiaal kan hechten. De celstructuur van PUR schuimisolatie houdt droge lucht vast, wat het tot een uiterst effectief isolatiemateriaal maakt.

Wat kost PUR schuimisolatie?

De totale oppervlakte, bereikbaarheid en eventuele uitzonderlijke situaties kunnen van invloed zijn op de kosten voor PUR schuimisolatie aanbrengen. Gemiddeld liggen de kosten tussen pakweg vijftien en dertig euro per vierkante meter. Omdat dit materiaal vanwege de chemische samenstelling en wijze van aanbrengen expertise vereist, is het van belang om de juiste isolatie specialist te kiezen. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kun je niet alleen kiezen voor de beste aanbieder, maar ook de goedkoopste. Om snel en eenvoudig offertes met elkaar te vergelijken hebben we een handige offerte pagina ingericht waarmee je snel meerdere offertes kunt aanvragen van isolatie experts in de buurt. Deze service is geheel kosteloos en verplicht je tot niets.

Lambda waarde PUR schuimisolatie

Bij isolatie is het van belang om de isolatiewaarde te bepalen, dit wordt uitgedrukt in Lambda waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het isolatiemateriaal presteert. Polyurethaan heeft een Lambdawaarde van 0,026 W/mK. Daarmee scoort PUR schuimisolatie beter dan schuimbeton met een Lambda waarde van 0,350 W/mK of glaswol met een een Lambda waarde van 0,040 W/mK.

gespoten dakisolatie

Voordelen van PUR schuimisolatie

  • Omdat het schuim een vloeibaar materiaal is bij aanbrengen worden kieren en naden tussen het onderdak en de kepers helemaal opgevuld, waarmee de isolatie nauwkeurig is dan bij het gebruik van harde isolatieplaten.
  • Het is eenvoudig om leidingen weg te werken in het isolatiemateriaal omdat de PUR schuimisolatie om de leidingen heen gespoten wordt.
  • Er is vrijwel geen restafval bij het spuiten van PUR schuim, het is niet nodig om stroken op maat te knippen en er ontstaat geen stof in de ruimte door knippen of zagen.
  • De droogtijd van PUR schuimisolatie is uiterst snel met slechts twee tot drie minuten afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.
  • Na het drogen is het mogelijk om de oppervlakte van de schuimlaag te bewerken.
  • Polyurethaan is niet gevoelig voor schimmelvorming en ongedierte.

Hoe wordt PUR schuim aangebracht?

Bij PUR schuimisolatie zal een gespecialiseerd bedrijf met een isolatiespuit het materiaal aanbrengen. Dit is een proces dat zeer snel verkoopt, daarmee bespaar je flink op arbeidskosten wat PUR schuimisolatie relatief goedkoop maakt in vergelijking met andere isolatiematerialen. In ruimtes met veel hoeken kan PUR schuim veel tijd besparen.

Het is van belang dat de volledige oppervlakte afgedekt wordt met het schuim, daarom moet vooraf een nauwkeurig plan gemaakt worden waarbij obstakels weggenomen moeten worden. Eventuele gaten in de isolatielaag kunnen leiden tot problemen met vocht of koudebruggen. Met PUR schuim kunnen ook kleine kieren en naden opgevuld worden. Het vrijmaken van de ruimte kan ook kosten besparen, zorg er dus voor dat het gehele oppervlak goed bereikbaar is.

Meer informatie over PUR schuim isolatie? Vraag offertes aan van gespecialiseerde bedrijven in de regio via onze offerte pagina.

spuitisolatie dak

Gevaarlijk voor de gezondheid?

Vanwege de samenstelling van PUR schuim kan dit isolatiemateriaal schade toebrengen aan de gezondheid. Daarom zal de isolatie specialist altijd werken met speciale werkkleding en gebruik maken van een beschermend mondmasker. Daarnaast is ventilatie van de ruimte van belang. Na volledige uitharding van de PUR schuimisolatie bevinden er zich geen gevaarlijke stoffen in de lucht waarmee de isolatie niet schadelijk is voor de gezondheid.

Ga direct naar de offerte pagina en vraag offertes aan voor het aanbrengen van PUR schuimisolatie. Gratis en zonder verplichtingen.