PUR dakisolatie

PUR staat voor polyurethaan, een materiaal dat populair is bij het isoleren van daken. PUR dakisolatie heeft een aantal kenmerken waarmee het vaak wordt toegepast voor isolatie, en terecht. PUR dakisolatie is verkrijgbaar als schuim en in platen. Door schuim te gebruiken kunnen alle naden en kieren worden afgesloten. Op deze pagina vind je informatie over PUR dakisolatie, inclusief de richtprijzen en we leggen uit hoe je snel een isolatie specialist kunt vinden.

Vraag direct offertes aan voor dakisolatie bij BKG dakwerken via onze gratis offerte pagina. Zo vind je snel een specialist in de buurt.

Wat is PUR?

PUR dakisolatie ofwel polyurethaan komt voor uit de combinatie van isocyanaat en polyol. Na het drogen houd je een verhard schuim over dat zich hecht aan andere materialen, het is een duurzame oplossing voor een dak isoleren. Naast het isoleren van daken is isolatie met PUR schuim ook geschikt voor de kelder, vloer en spouw. PUR dakisolatie is vormvast, dat betekent dat het na uitharding niet meer zal krimpen of inzakken. Het hardingsproces duurt ongeveer een dag, daarna is er op te lopen. Het materiaal is geheel luchtdicht en vochtwerend. Er komen na uitharding geen schadelijke stoffen vrij voor zowel mens als milieu.

Gespoten PUR-isolatie

pur dakisolatieschuim

Een alternatief voor glaswol en andere isolatiematerialen is het spuiten van PUR schuim. Met name de snelheid en manier waarop alle hoeken en gaten gedicht worden maakt PUR schuim erg praktisch en effectief. Niet alleen daken kunnen behandeld worden, het is ook mogelijk PUR schuim op de vloer aan te brengen. In verhouding tot standaard glaswol liggen de kosten voor schuim wel hoger. Daar staat tegenover dat de totale kosten voor het dak isoleren vaak juist lager uitkomen in vergelijking met alternatieve isolatiematerialen, omdat er minder tijd nodig is waarmee de kosten voor arbeid lager uitvallen. PUR schuim wordt direct aangebracht op het te behandelen oppervlak, een extra dampscherm is niet nodig zoals bij PUR dakisolatie platen wel het geval is. Normaal gesproken kan een dak met gemak in een dag tijd volledig geïsoleerd worden met schuim.

Wat kost PUR dakisolatie schuim?

De totale kosten voor PUR spuiten zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het totale oppervlak, de complexiteit van het project en de toegankelijkheid. Reken op ongeveer 25 tot 30 euro per vierkante meter op basis een een laag van 12 centimeter dikte. Dit zijn de kosten inclusief plaatsing. Lees hier meer over PUR spuitisolatie.

PUR dakisolatieplaten

pur dakisolatieplaten

De PUR dakisolatie platen zijn te gebruiken voor zowel platte als hellende daken. Bij hellende daken zullen de platen op de kepers worden aangebracht. Dat betekent dat er ruimte onder het dak aanwezig moet zijn. De platen kunnen naadloos op elkaar worden aangesloten waarmee het een uitstekend isolatiemateriaal is. Normaal gesproken zal er een dampremmende laag op de PUR dakisolatie platen aanwezig zijn, een extra dampscherm is daardoor niet nodig. Bij glaswol is dit wel het geval. Het is van belang om de naden tussen de afzonderlijke platen af te plakken met damp vertragend plakband. De PUR dakisolatie platen kunnen volledig aansluiten op de spanten of muren door aan de zijkant PUR schuim te spuiten. Ook kan er gekozen worden voor een overlapping van de platen om naden te voorkomen.

Wat kosten PUR dakisolatie platen?

De platen worden geleverd in verschillende soorten dikte. Standaard diktes zijn 8 of 12 centimeter. Dit lijkt weinig maar PUR dakisolatie platen isoleren aanzienlijk beter dan bijvoorbeeld glaswol. Wanneer je bij glaswol een laag van 18 centimeter nodig hebt zal een 12 centimeter laag PUR dakisolatie al volstaan. Bij platte daken kunnen twee dunne lagen over elkaar geplaatst worden, zo zullen twee lagen van 8 centimeter uitkomen op een dikte van 16 centimeter. Dit is te vergelijken met 24 centimeter glaswol isolatie. De kosten inclusief plaatsen voor PUR dakisolatie platen liggen tussen 20 tot 25 euro per vierkante meter.

dakisolatie pur

Isolatiewaarde polyurethaan

De isolatiewaarde van zowel PUR schuim en isolatieplaten ligt op 0,035. Dit is de Lambda waarde, een goed resultaat in vergelijking met sommige alternatieve isolatiematerialen. Wanneer je verder ook voldoet aan de gestelde eisen kom je met een isolatielaag van minimaal tien centimeter in aanmerking voor premies. Deze korting gaat via de netbeheerder in de regio.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van isolatie specialisten in de regio via onze eenvoudige offerte pagina. Zo betaal je nooit teveel voor kwalitatief hoogwaardige dakisolatie.