EPDM rubber dakbedekking in Antwerpen

Wat is EPDM dakbedekking precies?

Er bestaan uiteenlopende soorten dakbedekking, zoals roofing, een groendak, leien daken en EPDM dakbedekking. Laatstgenoemde variant is een interessante optie voor huiseigenaren die hun dakbedekking willen renoveren of een nieuw dak laten leggen. Maar wat is EPDM precies voor soort bedekking? EPDM is een synthetische rubbersoort die gebruikt wordt op onder meer daken, om deze waterdicht te maken. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het materiaal van EPDM bestaat uit een mix van zwavel, roet en andere middelen die voor vulling van het materiaal zorgen. EPDM Rubber wordt gemaakt door twee processen toe te passen: het zogeheten kalanderen en het vulkaniseren. Kalanderen is een proces waarbij na het walsen van het materiaal een soort folie ontstaat. Vulkaniseren houdt in dat het thermoplastisch materiaal verandert in een meer elastisch materiaal.
Kom meer te weten over Dakwerker voor alle dakwerken in Hoboken, Antwerpen

epdm rubber dakbedekking in antwerpen

De voordelen van EPDM rubber dakbedekking

Dakmateriaal gemaakt van het rubber EPDM staat erom bekend dat dit materiaal goed beschermt tegen uiteenlopende weersituaties. Dat heeft te maken met de specifieke eigenschappen van EPDM foliemateriaal. In de eerste plaats is de dichtheid van EPDM erg hoog, waardoor vocht niet door het materiaal heen kan komen. Ten tweede is het materiaal ongelofelijk flexibel. EPDM kan, als het moet, wel tot 400% van de oorspronkelijke grootte uitgerekt worden. In de derde plaats biedt EPDM een goede bescherming tegen zonlicht. Uitdrogen door de zon of door warmte is nagenoeg onmogelijk, waardoor het materiaal niet kan scheuren. Verder is EPDM naadloos en daardoor niet vatbaar voor het intrekken van vocht. En ten slotte gaat het EPDM materiaal lang mee. Doorgaans kunt u bij de keuze voor EPDM rekenen op materiaal dat het meer dan vijftig jaar uithoudt. Dat is een enorm lange periode, die andere soorten dakbedekking niet halen. Een investering in EPDM betekent dan ook en keuze maken voor de lange termijn en jezelf veel toekomstig werk uit handen nemen als het gaat om het goed onderhouden van uw dak.

Beter voor het milieu

Een interessant voordeel van EPDM, naast de zojuist genoemde pluspunten, is het feit dat dit materiaal goed is voor het milieu. Alleen al de lange levensduur van meer dan vijftig jaar is voordelig voor klimaat en milieu. Het materiaal hoeft immers niet na verloop van jaren gerenoveerd of opnieuw gelegd te worden. EPDM is een duurzaam materiaal, dat ook recyclebaar is. Daarbij geldt de folie als relatief milieuvriendelijk. Houdt u dus van groen, duurzaam en milieuvriendelijk bouwen, dan is de keuze voor EPDM een heel logische keuze!

Een vrijblijvende prijsopgave aanvragen voor EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

Woon u in Antwerpen en omliggende regio, of elders in Vlaanderen, en bent u op zoek naar een duurzame, kwalitatief hoogstaande soort dakbedekking? Dan is EPDM een prima optie. Kies echter wel voor een dakdekker die hoogstaande kwaliteit EPDM levert, deze snel en zorgvuldig voor u kan plaatsen en die scherpe tarieven hanteert. BKG Dakwerken is een aannemer die aan al deze hoge eisen voldoet. Ga nu naar onze homepage bkgdakwerken.be en vraag geheel vrijblijvend een gratis offerte aan voor uw dakbedekking!