Roofing dakbedekking door uw Antwerpse dakwerker

Wat een plat dak u kan opleveren

Een plat dak is een fenomeen waar in België steeds vaker voor wordt gekozen door een dakwerken Antwerpen. Zowel bij nieuwbouwhuizen, maar ook als renovatie-optie lijken platte daken onder het grote publiek steeds populairder te worden. ZO zijn er veel woningeigenaren die ervoor kiezen om een schuin dak te vervangen voor een plat dak, om zo meer ruimte te maken in huis. Deze aanpassing betekent dat er een extra ruime of soms compleet extra woonruimte dan wel slaapkamer op de bovenverdieping gecreëerd kan worden. Maat dit is niet de enige pro van het fenomeen plat dak. Een plat dak levert nog meer op. Denk bijvoorbeeld aan:

Roofing dakbedekking door uw Antwerpse dakwerker
  • De mogelijkheid om een daktuin op het dak te plaatsen. In een stad als Antwerpen zien we deze groendaken steeds meer. Dat is niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens beter voor het milieu doordat een groendak CO2 neutraliseert.
  • Platte daken zijn voordelig aan te leggen en tegenwoordig goed bestand tegen lekkages, vorst en warmte.
  • De plaatsing van een plat dak valt goed te combineren met het aanbrengen van een lichtstraat of lichtdoorlatende koepel. Hiermee zorgt u voor meer licht en warmte in huis. En dart is natuurlijk prima voor uw energierekening. Dit gaat lager uitvallen!

Meer info over: Roofing Service Dakwerken Antwerpen: Plaatsen van Roofing

Soorten bedekking platte daken

Globaal zijn er drie keuzes als het gaat om de bedekken van een plat dak. In de eerste plaats roofing, ook wel bitumen genoemd. Verder kunt u kiezen voor EPDM-dakbedekking. Ten slotte is het plaatsen van een groendak mogelijk.

De voordelen van roofing als dakbedekking voor platte daken

Roofing (bitumen) is om enkele redenen een aantrekkelijke optie om uw platte dak mee te bedekken. Allereerst omdat roofing de goedkoopste variant is onder de dakbedekkingen. Goedkoper dan roofing krijgt u geen bedekking voor platte daken. Verder is roofing ideaal omdat dit soort daken prima tegen vochtoverlast kan. U hoeft dus niet bang te zijn voor lekkage aan uw dak. Ten slotte is roofing zeer goed mogelijk in combinatie met dakisolatie. U slaat dan twee vliegen in één klap: een voordelige en sterk dak, dat tevens de koude buiten en de warmte binnenhoudt. Dat is natuurlijk prettig voor uw portemonnee én voor het milieu.

Wat is roofing

Vraag meer informatie aan bij BKG Dakwerken in Antwerpen

Wilt u meer weten over de methodiek en kosten van een plat dak bedekken door middel van roofing (butimen)? Ga dan niet zelf als een dolle dwaas op zoek op het internet of als doe-het-zelver, maar schakel een ervaren en betrouwbaar bedrijf dat alles weet over roofing. En u daarmee goed kan helpen. BKG Dakwerken is in Antwerpen de meest geschikte partner op dit gebied. BKG Dakwerken staat bekend om zijn goede service, scherpe prijzen en professionele dakdekkers. Ervaar het zelf en neem contact op met ons. Wij adviseren u gratis en kunnen u voorzien van een aantrekkelijke vrijblijvende offerte. U kunt deze snel opvragen door het contactformulier op onze website in te vullen.