Tinnen dak aankoopgids

Het installeren van een tinnen dak

De twee primaire soorten tinnen daken die huiseigenaren installeren zijn staande metalen daken met een naad en het tinnen dak met een flat-lock. Beide zijn bevestigd aan een houten omhulsel met behulp van blindnagelclips. De flat-locked tinnen dak vereist een superieure vaardigheid (dat wil zeggen niet een DIY project) om de stukken te vormen en nog belangrijker, het solderen van de naden tussen alle in elkaar grijpende stukken metaal.

Tinnen dakbedekking is eigenlijk gewalst staal, gecoat met tin. Het tin wordt chemisch gebonden aan het staal in een plateringsproces waarbij het staal vrij heet wordt verhit en verzadigd met gesmolten tin. De staal- en tinmoleculen die door de hitte snel in trilling komen, vergrendelen en hechten zich permanent aan elkaar. Dit proces maakt uw tinnen dak duurzaam en bestand tegen scheuren. Als uw tinnen dak goed geïnstalleerd en onderhouden is, kan het tot 40 jaar meegaan! Tinnen dakbedekking is ook milieuvriendelijk. Blik is meestal gemaakt van 30 tot 60 procent gerecycled materiaal.

tinnen dak panelen

Prijs van het tinnen dak

De gemiddelde prijs van een dakbedekking voor een tinnen dak kost ergens tussen de 9.000 en 45.000 euro, afhankelijk van de helling, de helling en de grootte van uw dak. U kunt verwachten dat u 3 tot 15 euro per vierkante meter betaalt of 300 tot 1500 euro per vierkant, geïnstalleerd op een standaardgrootte van een huis met één verdieping. De kosten voor dakvervanging zijn afhankelijk van de prijsstelling van de lokale dakaannemer.

De Reparatie van het tinnen dak

Tinnen daken zijn doorgaans eenvoudig te repareren en gemakkelijk te onderhouden. Voor een zo lang mogelijke levensduur schrobt u uw dak één of twee keer per jaar zachtjes en houdt u het vrij van vuil. Breng de beschermlaag om de 5 tot 7 jaar opnieuw aan om ervoor te zorgen dat het er scherp blijft uitzien en bestand is tegen de elementen. U kunt een betrouwbare lokale dakhersteller vinden om te helpen met dit project. Vaak gezien in het zwart of rood, kunt u het huren van een verffabriek om een exteriormetale verf te tinten om uw dak elke kleur die u wenst te maken. Als u uw dak bekrast, kan het bekraste gebied worden afgeveegd met minerale geesten, en touch up verf kan worden toegepast met een verfborstel. Kleine gebieden van peeling verf en kleine oppervlakte corrosie kan gemakkelijk worden gerepareerd, zelfs als je niet de handigste persoon.

tinnen dak installatie

Nadelen van tinnen daken

Metalen dakbedekking is een veel grotere investering dan een asfaltdak. Huiseigenaren moeten rekening houden met het feit dat de levensduur van een tinnen dak tientallen jaren langer is dan die van andere soorten dakbedekking en dat het een meerwaarde kan betekenen voor uw woning. Een metalen dakinstallatie kan een betaalbare optie zijn als u een goedkoper metalen dakmateriaal wilt installeren.

Voordat u investeert in een nieuw metalen dak kunt u zich zorgen maken over de kans op roest, lawaai van regen en wind, en deuken, maar de moderne techniek pakt deze zorgen aan. U moet wel uw zolder goed isoleren om te voorkomen dat uw dak te veel lawaai maakt, maar dat is een goed advies, ongeacht het type dak dat u kiest om te installeren. Bovendien is bij de meeste daken met structuur een kleine deuk, als die zich voordoet, niet goed zichtbaar. Tot slot geloven sommigen dat metalen daken de kans op een blikseminslag vergroten. Terwijl metaal wel elektriciteit geleidt, wordt er geen elektriciteit naartoe getrokken. In feite, omdat metalen daken brandwerend zijn als uw huis door de bliksem wordt getroffen, is uw kans op brand juist kleiner bij een metalen dak.