Zolderisolatie in Poperinge plaatsen: methode, materialen en prijs

Er zijn verschillende manieren om een woning te isoleren, zolderisolatie in Poperinge kan een effectieve manier zijn om de energie efficiëntie in huis te verbeteren, besparingen tot een derde van de gebruikelijke energiekosten zijn daarbij zeker geen uitzondering. Dit komt neer op een besparing van honderden euro’s op jaarbasis, en dat ieder jaar opnieuw. De verschillende vormen van zolderisolatie in Poperinge en advies over hoe je kosten kunt besparen lees je op deze pagina.

Tip: Vergelijk prijzen door meerdere offertes aan te vragen bij dakwerkers bedrijven in Poperinge. Wij hebben dit eenvoudig gemaakt met onze gratis offerte pagina.

zolderisolatie plaatsen Poperinge

Voordelen van zolderisolatie Poperinge

Ten eerste is het grootste voordeel van een zolder isoleren de besparing in kosten. Als we uitgaan van een gemiddeld gezin kan er ongeveer 500 euro bespaard worden op jaarbasis. Dit is een besparing die ieder jaar weer terug zal keren. Hiermee kunnen de kosten voor zolderisolatie snel weer terugverdiend worden. Het comfort in huis zal ook toenemen omdat de klimaatbeheersing in de woning verbeterd wordt. Naast warmte behouden kan de zolder isoleren ook de woning in de zomer koel houden.

Dakisolatie of zolderisolatie in Poperinge?

Bij een woning isoleren in Poperinge zijn er verschillende mogelijkheden, wanneer kun je beter kiezen voor dakisolatie en wanneer is een zolder isoleren de beste optie?

Dak isoleren in Poperinge

Dakisolatie ligt het meeste voor de hand wanneer de zolder gebruikt wordt als leefruimte of voor opslag van delicate goederen. De zolder kan als volwaardige ruimte in de woning gebruikt worden met een grote controle over de temperatuur en luchtkwaliteit. Lees hier meer over het plaatsen van dakisolatie.

Zolder isoleren Poperinge

Wanneer de zolder niet gebruikt zal worden als woonruimte, en wanneer de zolder niet wordt gebruikt voor opslag van goederen die gevoelig zijn voor lage temperaturen is het mogelijk om zolderisolatie toe te passen. Naast de lagere kosten bij een zoldervloer isoleren is er veel minder warmteverlies vanuit de onderliggende woonruimte. Er hoeft veel minder volume verwarmd te worden wat energie zal besparen. Klik hier om meer te weten te komen over het isoleren van de zoldervloer in Poperinge.

Dak en zolder isoleren

De meest hoogwaardige wijze van isoleren is zowel het dak als de zolder isoleren. De kosten voor deze uitgebreide vorm van isolatie liggen uiteraard hoger, wanneer de zolder als woonruimte wordt gebruikt of een andere specifieke bestemming krijgt kan zowel het dak als de zolder isoleren de beste keuze zijn. Naast thermische isolatie speelt ook akoestische isolatie een factor.

Zolderisolatie dak Poperinge

De meest eenvoudige wijze om een hellend dak te isoleren is het gebruik van isolatiedekens, omdat dit isolatiemateriaal eenvoudig op maat is te snijden. Zo kan de isolatielaag direct tussen de gordingen van het dak worden geplaatst. Omdat isolatiedekens een vrij lage isolatiewaarde bezitten is het wel nodig om een vrij dikke laag aan te brengen, tussen 15 en 20 centimeter zal nodig zijn om de minimale isolatiewaarde te behalen. Dit kan betekenen dat de gordingen verlengd moeten worden met latten van hout om het isolerende materiaal optimaal te bevestigen. Daarnaast kan een houten raamwerk gebruikt worden om de afwerking op te bevestigen, denk hierbij aan platen van gips. Er zijn ook isolatieplaten van kunststof die al voorzien zijn van een laag gips.

Zolderisolatie vloer Poperinge

De zoldervloer isoleren in Poperinge is afhankelijk van het type vloer, het isolatiemateriaal en de afwerking van de isolatie evenals de functie. Zo zal er bij een vloer die belopen moet worden gekozen worden voor een ander soort zolderisolatie.

Zoldervloer van beton in Poperinge

Bij een zoldervloer van beton in Poperinge wordt er doorgaans gekozen voor isolatieplaten die drukvast zijn. Vanwege de beperkte dikte wordt er weinig ruimte ingenomen door de isolatielaag, de oppervlakte is te belopen en kan tevens gebruikt worden voor opslag van goederen. Naar isolatieplaten is het ook mogelijk PUR schuim te spuiten. Deze isolatielaag is ook te belopen na uitharding, het is wel een wat minder milieuvriendelijk isolatiemateriaal.

Zoldervloer van hout

Wanneer er een houten zoldervloer ligt die niet massief is, kan deze worden opgevuld met een minerale wol zoals rotswol of glaswol. Het is mogelijk om dit isolatiemateriaal als dekens te plaatsen, wol kan ook geblazen worden.

Zolderisolatie plaatsen vergt vakmanschap en technische kennis. Vraag daarom offertes aan van specialisten in de regio via onze handige offerte pagina.

zolderisolatie glaswol

Isolatiematerialen bij een zolder isoleren

Er zijn verschillende materialen om een zolder mee te isoleren in Poperinge. Het meest voordelige soort isolatie hangt af van de wijze waarop het dak of de vloer opgebouwd is evenals de afwerking waarvoor wordt gekozen. Dit zijn de meest voorkomende soorten zolderisolatie:

  • Minerale wol soorten: Rotswol en glaswol vallen onder de minerale wol soorten, deze isolatiematerialen zijn leverbaar als isolatiedekens maar ook als losse vlokken om direct in de vloer of het dak te blazen. Deze vorm van zolderisolatie biedt een goede isolatiewaarde wanneer de laag dik genoeg is, het is vochtbestendig en de prijs ligt lager dan de alternatieve vormen van isolatie. Meer informatie over het isoleren van de zolder met glaswol vind je hier.
  • Isolatieplaten van kunststof: De platen zijn zeer sterk, ze worden gemaakt van synthetische samenstellingen zoals EPS, XPS, PIR en PUR. Ook bij minimale dikte is de isolatiewaarde van deze platen uitstekend, in een aantal gevallen zijn de isolatieplaten drukvast wat betekent dat ze beloopbaar zijn. De vochtbestendigheid is goed, de kosten liggen in de middenmoot.
  • Milieuvriendelijke isolatie: Wanneer je bewust wilt kiezen voor milieuvriendelijke materialen is er volop keuze aan duurzame isolatiematerialen. Denk aan natuurlijke schapenwol, hergebruikte papiervlokken, houtwol uit duurzame teelt en ook hennep of kurk behoren tot de mogelijkheden. De dampopen eigenschappen en de warmteregulerende werking zijn absoluut voordelen van milieuvriendelijke isolatiematerialen, houd er wel rekening mee dat de kosten hoger uitvallen dan bij andere vormen van zolderisolatie. Meer informatie over milieuvriendelijke isolatiematerialen vind je hier.

Wat kost een zolder isoleren?

De kosten voor zolderisolatie zij sterk afhankelijk van de wijze waarop de isolatie plaats zal vinden, en het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt. Als vuistregel kan men stellen dat een houten zoldervloer isoleren op basis van glaswol spuiten goedkoper uitvalt dan bedekken met dekens vanwege de besparing in tijd bij plaatsing. Wanneer er wordt gekozen voor een milieuvriendelijk isolatiemateriaal zullen de kosten hoger uitvallen dan bij het gebruik van synthetische materialen. Gemiddeld liggen de kosten bij zolderisolatie tussen 35 euro en 45 euro per vierkante meter.

De totale kosten voor een zolder isoleren kunnen flink uiteen lopen per isolatiebedrijf. Vergelijk offertes van meerdere aanbieders via onze gratis offerte service. Het formulier invullen is zo gedaan en verplicht je tot niets!

isolatie van zolder

Ontdek ook deze diensten in Poperinge:

Regio's

Bij BKG Zolder isoleren kan je offertes aanvragen voor all regio's in België.

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest