Dakisolatie Unilin

Het merk Unilin levert hoogwaardige PIR isolatiematerialen met diverse producten voor verschillende toepassingen. Zo zijn de UTHERM Sarking isolatieplaten speciaal ontwikkeld voor de isolatie van hellende daken vanaf de buitenzijde. Dit gaat via de beproefde Sarking methode. Wanneer je een plat dak wilt isoleren zijn er de UTHERM Roof isolatieplaten die ook van PIR schuim gemaakt worden. Deze platen hebben een zeer goede Lambda waarde die ligt op 0,022 W/mK. Neem vandaag nog contact op met BKG.

dakisolatie unilin

UTHERM Sarking

De Unilin isolatieplaten van het type UTHERM Sarking zijn PIR platen die een zeer goede kwaliteit leveren. Voor alle UTHERM Sarking dakisolatieplaten geldt een Lambda waarde van 0.022 W/mK. Zoals de naam al doet vermoeden worden deze isolatieplaten gemonteerd op basis van de Sarking methode. Dit betekent dat de isolerende platen aan de buitenzijde van een hellend dak worden gemonteerd, ze liggen bovenop de dragende structuur. Daarmee ontstaat er een doorlopende isolatieschil waarmee koudebruggen worden vermeden. Daarnaast zijn deze isolatieplaten voorzien van een tand/groef systeem aan de zijkanten, zo is het eenvoudig om de platen in elkaar te klikken. Dit bevordert de luchtdichtheid. De UTHERM Sarking isolatieplaten van Unilin voldoen aan alle kenmerken die van toepassing zijn op de Sarking methode van dakisolatie. Denk aan een hoge weerstand voor warmte, een uitstekende vochtbestendigheid en drukvaste eigenschappen. Daarmee zijn deze platen geschikt voor gebruik onder heftige weerscondities. UTHERM Sarking isolatieplaten zijn leverbaar in verschillende diktes, van 60 mm tot aan 160 mm. De Rd waarde varieert per dikte tussen 2,70 m² K/W en 7,25 m² K/W.

UTHERM Sarking Plus

De naam geeft het eigenlijk al aan; UTHERM Sarking Plus is een verbeterde versie van de standaard UTHERM Sarking isolatieplaat. Zoals de standaard versie betreft het bij de UTHERM Sarking Plus eveneens een PIR isolatieplaat die een zeer goede Lambda waarde bezit. Daarnaast komen ook de andere positieve eigenschappen weer terug bij de plus variant. Denk aan de hoge warmteweerstand, de vochtbestendigheid en het drukvaste karakter. Toch is er een verschil en dat zit in de bekleding van de UTHERM Sarking Plus. Er is namelijk een onderdakfolie aanwezig bij dit product, dit mag niet ontbreken wanneer je het dak gaat isoleren volgens de Sarking methode. Hierdoor wordt het isolerende materiaal beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf. Daarmee is er dus geen speciale onderdakfolie nodig bij UTHERM Sarking Plus.

UTHERM Roof B

Er zijn drie verschillende soorten isolatieplaten in het Unilin assortiment die geschikt zijn om platte daken van buitenaf te isoleren, laten we beginnen met de UTHERM Roof B. Dit is een isolatieplaat die gemaakt is van PIR hardschuim, de Lambda waarde ligt volgens de fabrikant op 0,022 K/mK. Het verschil tussen UTHERM Roof B en de andere twee types heeft te maken met de bekleding. De UTHERM Roof B is langs beide kanten voorzien van een bekleding op basis van glasvlies met bitumen. Deze isolatieplaten kunnen op verschillende manieren worden geplaatst, zowel middels verlijming, op mechanische wijze bevestigd maar ook losliggend en met ballast bedekt. Het is bij dit type nodig om een PE folie onder het isolerende materiaal te plaatsen met een minimum dikte van 0,2 mm. De isolatieplaten worden standaard geleverd met rechte randen, het is wel mogelijk om de platen te bestellen met een tand/groef systeem of L-sponning.

UTHERM Roof M

Wat betreft de kwaliteit van de isolatieplaat is de UTHERM Roof M gelijk aan de UTHERM Roof B versie van zojuist. Het betreft wederom een PIR hardschuim plaat met een zeer goede Lambda waarde van 0,022 W/mK. Er is slechts één verschil en dat is de bekleding van de UTHERM Roof M. Dit product is aan twee zijden voorzien van een gemineraliseerd glasvlies, verder zijn er geen verschillen tussen deze twee producten. Ook de UTHERM Roof M is een drukvast isolatiemateriaal, met een uitstekende draagkracht, een eenvoudige montage en wijze van zagen. Deze isolatieplaten zijn leverbaar in alle standaard diktes, uiteenlopend van 30 mm tot aan 140 mm.

UTHERM Roof L

Dit is de laatste van de drie isolatieplaten in deze serie. Wederom is de UTHERM Roof L een PIR plaat die garant staat voor een zeer gunstige Lambda waarde. Er is ook hier slechts één verschil met de UTHERM Roof B en de UTHERM Roof M, en dat is de bekleding van het L type. Ditmaal wordt de isolatieplaat geleverd op basis van een dampdichte bekleding van alu-laminaat. Ook UTHERM Roof L is uitstekend te combineren met andere soorten dakbedekking waaronder gelijmd, mechanisch bevestigd en losliggende daken met ballast. Net als bij de andere variaties is het nodig om PE-folie met een minimale dikte van 0,2 mm dik te plaatsen als dampscherm.

Calculeer zelf de prijzen en premies voor Unilin dakisolatie

Wanneer je het dak wilt isoleren met Unilin producten, kun je met onze handige calculator alvast de kosten berekenen. Daarnaast geven we ook direct aan welke premies er van toepassing kunnen zijn.