Dakisolatie Xtratherm

Het merk Xtratherm specialiseert in hoogwaardig PIR isolatiemateriaal voor dakisolatie. Ze bieden naast isolatieplaten voor hellende daken aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde ook dakisolatiemateriaal voor platte daken. De Lambda waardes tussen 0,023 W/mK en 0,025 W/mK die Xtratherm isolatieplaten bieden, maken het mogelijk om een zeer lage U-waarde te bereiken. Zeker wanneer de platen gecombineerd worden met bijvoorbeeld glaswol isolatiemateriaal. Op deze pagina worden de producten uit het Xtratherm assortiment beschreven. Vraag een offerte aan op bkg dakwerken.

dakisolatie xtratherm

Thin-R XT/PR ALU

In het assortiment van Xtratherm bevinden zich drie isolatieplaten die geschikt zijn om hellende daken vanuit de binnenzijde te isoleren. Het eerste product dat we beschrijven is deze Thin-R XT/PR ALU, een isolatieplaat die ook geschikt is om als isolatiemateriaal voor een zoldervloer te gebruiken. Deze platen worden vaak in combinatie met een ander product zoals glaswol aangebracht, met name omdat bij een dak met kepers glaswol vaak wordt toegepast als vulling. Om een eventuele koudebrug te voorkomen, is het mogelijk om de laag glaswol aan de warme kant te bedekken met Thin-R XT/PR ALU. Zo fungeert deze dakisolatieplaat ook direct als een dampremmende laag, mits de naden nauwkeurig worden afgedekt.

Thin-R XT/PR ALU

Dit is eveneens een dakisolatieplaat die gebruikt kan worden voor isolatie van een hellend dak. De Thin-R XT/PR ALU wordt meestal boven een dragende structuur van hout geplaatst. Daarmee mag het duidelijk zijn dat deze isolatieplaten langs de buitenzijde van het dak geplaatst worden. Het voordeel van deze methode is een ononderbroken isolatieschil waarmee koudebruggen nagenoeg onmogelijk zijn. Thin-R XT/PR ALU is verkrijgbaar in vier diktes, de Lambda waarde van dit product ligt op 0,023 W/mK.

Thin-R XT/PR ALU STUCCO

Ook bij de Thin-R XT/PR ALU STUCCO betreft het een isolatieplaat die geschikt is voor isolatie van hellende daken langs de buitenzijde, op basis van de Sarking methode. De dakisolatieplaten zijn aan beide zijden bekleed met een aluminiumfolie die gezuiverd en gewafeld is, met gasdichte eigenschappen. De isolatieplaten zijn aan de randen voorzien van een tand / groef systeem, daarmee is het mogelijk om deze dakisolatieplaten in elkaar te klikken voor een winddicht schild zonder onderbrekingen. Dat maakt koudebruggen verleden tijd. Thin-R XT/PR ALU STUCCO platen zijn verkrijgbaar in vier verschillende diktes, de Lambda waarde ligt op 0,023 W/mK.

Thin-R XT/FR ALU

Dit is het eerste product in het Xtratherm assortiment op deze pagina dat geschikt is voor de isolatie van platte daken. Thin-R XT/FR ALU platen zijn aan beide kanten uitgerust met een aluminium bekleding die gasdicht is en een lage uitstoot heeft. De randafwerking bij de Thin-R XT/FR ALU is recht. Deze dakisolatieplaten zijn reeds voorzien van een dampremmende folie die gasdicht is, met een lage uitstoot. Het is mogelijk om deze isolatieplaten mechanisch te bevestigen, daarnaast is het ook mogelijk om een ballastlaag als bedekking te gebruiken. Omdat de druksterkte op 150 kPa ligt, kunnen de platen zonder problemen belopen worden.

Thin-R XT/FR MG

Het formaat van de Thin-R XT/FR MG isolatieplaten zijn de helft ten opzichte van de Thin-R XT/FR ALU, dat maakt ze geschikt bij de isolatie van platte daken met beperkte afmetingen, Daarnaast is de Thin-R XT/FR MG ook voorzien van een afwijkende bekleding. Ditmaal is er een glasvlies cachering op beide kanten aangebracht, die voorzien is van een minerale coating. De randen bij deze platen zijn recht afgewerkt, daarmee is het eenvoudig om ze netjes naast elkaar te plaatsen. Het is mogelijk om de platen op een dakbedekking systeem aan te brengen dat geschikt is voor verlijming, en daarnaast voor gebruik onder dakbedekking systemen van kunststof en bitumen.

Thin-R XT/FR BG

Net als bij de Thin-R XT/FR MG dakisolatieplaat heeft de Thin-R XT/FR BG eveneens kleinere afmetingen. Zo zijn de platen geschikt voor kleinere platte daken. Deze platen zijn aan beide kanten uitgerust met een glasvlies cachering dat gebitumeerd is met een PP spinvlies. Ook deze platen zijn voorzien van randen die recht zijn. Een belangrijk verschil met de Thin-R XT/FR ALU en de Thin-R XT/FR MG is de toepassing bij dakbedekking systemen op basis van vlamvast bitumen. Thin-R XT/FR BG heeft dezelfde hoge druksterkte waarmee het geschikt is om op te lopen.

Thin-R XT/FR ALU STUCCO

Deze isolatieplaten zijn van een groot formaat, dat maakt ze ideaal voor gebruik op daken met een grote oppervlakte. De Thin-R XT/FR ALU STUCCO kan op de meeste platte daken gebruikt worden waaronder de steeldeck daken. Het betreft een isolatieplaat met een cachering aan beide zijden, op basis van een gewafelde, zuivere aluminiumfolie die gasdicht is. De plaat heeft aan alle kanten rechte zijden, dat maakt het plaatsen eenvoudig. Deze Thin-R XT/FR ALU STUCCO is ook bekend onder de naam Xtratherm XtroDeck, het betreft een vormvaste en drukvaste plaat met een druksterkte tot 150 kPa. Deze isolatieplaat is daarnaast ook zeer vochtbestendig omdat de celstructuur gesloten is. Thin-R XT/FR ALU STUCCO is in vier diktes verkrijgbaar.

Bereken direct de premies en prijzen voor Xtratherm dakisolatie

Als je graag met Xtratherm dakisolatie producten aan de slag wilt gaan, kun je via onderstaande calculator de prijzen berekenen evenals de mogelijke premies.