Dakisolatie Rockwool

Het mag geen verbazing wekken dat de lijn van Rockwool bestaat uit isolatieproducten die gemaakt zijn van rotswol. Wanneer het rotswol isolatie producten betreft is Rockwool dé standaard waar de rest mee wordt vergeleken. Bij dakisolatie is er de optie voor spijkerflensdekens of voor isolatieplaten. Daarbij zijn de meeste producten geschikt voor de isolatie van hellende daken die aan de binnenkant worden aangebracht. Er zijn overigens ook isolatieplaten verkrijgbaar die toepasbaar zijn op een plat dak. Op deze pagina geven we een overzicht van alle Rockwool producten en de voornaamste eigenschappen per type. Vraag vnadaag nog je offerte aan bij BKG dakwerken.

dakisolatie rockwool

Fastfixx

De Fastfixx isolatieplaten van Rockwool zijn stevig, brandveilig, geluidswerend met uiteraard ook een thermische isolatie. Deze platen van rotswol zijn uitgerust met een geïntegreerde dampremmer met een toplaag als afwerking. Deze platen worden aan de binnenzijde van hellende daken gemonteerd. De plaatsing vindt plaats tussen de kepers van het dakgeraamte, dit is mogelijk op basis van verlijmen of via mechanische bevestiging. Het is mogelijk om Fastfixx in zowel nieuwbouwwoningen als bij renovatieprojecten te gebruiken.

DeltaPlaat 212

Dit is een plaat van rotswol die licht buigzaam is, deze isolatieplaten worden gebruikt bij de isolatie van hellende daken vanuit de binnenzijde. DeltaPlaat 212 is in basis een vierkante isolatieplaat die op diagonale wijze is gesneden. De breedte van de plaat zal veranderen door de driehoekige zijden tegen elkaar te schuiven. Daarmee is het mogelijk om DeltaPlaat 212 bij diverse soorten keperafstanden te gebruiken met een minimum aan snijden.

RockFlex 214

Dit isolatiemateriaal van rotswol kenmerkt zich door het lichte gewicht en de elastische eigenschappen. RockFlex 214 is leverbaar op rol. Omdat het een zeer elastisch materiaal betreft, kan het eenvoudig tussen kepers geplaatst worden met afwijkende afstanden. De maximale afstand ligt op 600 mm. Niet alleen is RockFlex 214 een thermisch isolerende oplossing, daarnaast biedt dit product ook een uitstekende akoestische isolatie. Naast het gebruik van RockFlex 214 voor dakisolatie, kan het ook gebruikt worden bij zoldervloerisolatie.

RockFlex 224

De zwaardere versie van de RockFlex 214 heeft een verbeterde isolatiewaarde. De Lambda waarde van de RockFlex 214 ligt namelijk op 0,040 W/mK, terwijl de Lambda waarde van de RockFlex 224 op 0,035 K/mK ligt. Een lagere waarde isoleert beter.

Spijkerflensdeken 123

De Spijkerflensdeken 123 van Rockwool is een zeer flexibele deken van rotswol, die gebruikt kan worden bij isolatie van hellende daken vanuit de binnenzijde. Deze deken is aan één zijde voorzien van een alu-laminaat dat zowel dampremmend als luchtdicht is. De andere zijde is bedekt met papier dat dampopen is. De aluminum zijde wordt aan de warme zijde van de isolerende laag aangebracht. Omdat Spijkerflensdeken 123 zelfdragende eigenschappen heeft, is er geen verdere ondersteuning vereist. Het is mogelijk om deze rotswoldeken tussen kepers aan te brengen met afstanden van 350, 450 en 600 mm.

Spijkerflensdeken 118

Wat specificaties betreft is de Spijkerflensdeken 118 in principe gelijk aan de Spijkerflensdeken 123, met als enige verschil dat er geen dampopen bekleding aanwezig is.

Rhinox

Er zijn slechts weinig isolerende producten op de markt verkrijgbaar die gemaakt zijn van minerale wol die ook aan de buitenkant van een plat dak geplaatst kunnen worden. Daarmee is de Rockwool Rhinox een bijzonder product, het betreft een isolatieplaat die te belopen is met een extra harde toplaag, een middenlaag die hard is en ook nog een sterke onderlaag. Deze Rhinox isolatieplaten hebben daardoor een druksterkte van 200 kPa. Het is mogelijk om de dakafdichting op mechanische wijze te bevestigen op de dakisolatie, het is ook een optie om deze te verlijmen, of gebruik te maken van een losliggend systeem met ballast afwerking.

Taurox DUO

Dit is eveneens een harde isolatieplaat van rotswol met drukvaste eigenschappen die aan de buitenkant van een plat dak kan worden gebruikt. Daarnaast zijn deze isolatieplaten eveneens voorzien van een geïntegreerde harde toplaag waarmee het materiaal te belopen valt. Taurox DUO is in drie verschillende types verkrijgbaar. Als eerste de Taurox DUO zonder bekleding, vervolgens de Taurox DUO Bitumen die aan één kant met bitumen geïmpregneerd is, en als laatste de Taurox DUO Bitufilm waarbij er aan één zijde impregnatie met bitumen is uitgevoerd, daarnaast is deze isolatieplaat afgewerkt met wegbrandfolie van polypropyleen.

Bouwplaat 221

Deze isolatieplaten zijn ontworpen voor de isolatie van een houten constructie, het is daarmee mogelijk om hellende daken en plafonds langs de binnenkant te isoleren. Deze plaat van rotswol is licht buigzaam en levert uitstekende thermische isolatie en akoestische isolatie. Dat maakt Bouwplaat 221 een populaire keuze bij de isolatie van vloeren en scheidingswanden.

Bouwplaat 201 VARIO

Deze isolatieplaten van Rockwool zijn licht, veerkrachtig en uiteraard gemaakt van rotswol. Zoals veel isolatieplaten die van dit materiaal gemaakt zijn, geldt ook voor Bouwplaat 201 VARIO dat de thermische en akoestische isolatie van goede kwaliteit is. Als isolatiemateriaal zijn deze platen kenmerkend vanwege de flexibele eigenschappen, dankzij de randafwerking met harmonica structuur kan deze tot 50 mm worden samengedrukt. Daarmee is Bouwplaat 201 VARIO eenvoudig vast te klemmen tussen twee kepers van hellende daken.

Bereken direct de prijs en premie voor Rockwool isolatie

Als je overweegt Rockwool isolatiemateriaal te gebruiken voor dak- of zolderisolatie, kun je met onderstaande calculator direct een schatting van de kosten genereren. Daarnaast zie je ook direct een indicatie van de mogelijke premie.