Dakisolatie Recticel

Recticel is bekend merk dakisolatieplaten met producten voor ieder type dakisolatie. Zo zijn er oplossingen voor platte daken, voor hellende daken en ook voor voor de isolatie van de zoldervloer. In België behoort Recticel tot de grootste leveranciers van PUR isolatieplaten. Daarnaast leveren ze ook PIR isolatieplaten die meestal voor toepassingen buiten worden gebruikt. Deze hoogwaardige isolatieplaten hebben een lange levensduur, daarnaast is de lage Lambda waarde een groot pluspunt. Neem vandaag nog contact op met BKG dakwerken voor een offerte op maat.

recticel

Eurowall

Deze isolatieplaat is primair ontwikkeld voor gebruik bij spouwmuurisolatie, daarnaast is deze plaat ook zeker geschikt voor andere toepassingen in huis. Zo kun je een hellend dak langs de binnenzijde van de woning isoleren. Eurowall isolatieplaten zijn opgebouwd uit een kern die bestaat uit hard polyurethaanschuim, dat bekleed is met meerdere lagen kraftpapier die gasdicht zijn, en metaaloxide met een glanzende zijde en een mat grijze zijde. Eurowall platen zijn waterafstotend en zeer vormvast. Om optimale winddichtheid te garanderen adviseren we de platen af te plakken met de Rectitape uit het assortiment van Recticel. Omdat de platen licht van gewicht zijn, kunnen ze eenvoudig geplaatst worden. De platen zijn eenvoudig aan elkaar te bevestigen dankzij het tand/groef kliksysteem aan de vier randen.

Eurowall 21

De Eurowall platen zijn al van uitstekende kwaliteit, Eurowall 21 is nog verder verbeterd. Naast de beste eigenschappen van de standaard isolatieplaten, is er een nog hogere isolatiewaarde bereikt met deze versie. Dit wordt aangegeven in het model nummer, 21 staat namelijk voor de Lambda waarde die voor deze plaat op 0,021 W/mK ligt. In praktijk betekent dit een dunnere isolatieplaat met dezelfde isolatiewaarde, wat een ruimtebesparing oplevert.

recticel eurowall

Eurofloor

Ook voor zoldervloerisolatie heeft Recticel een geschikte oplossing beschikbaar. Eurofloor is een sterke vloerisolatieplaat gemaakt uit PUR die geschikt is voor het gebruik op een zoldervloer. Het betreft een sterke isolatieplaat met een uitstekende druksterkte en een hoge vormvastheid. Dit maakt de Eurofloor uitstekend om gewicht te dragen op een zoldervloer. Naast de standaard Eurofloor plaat is er nog een versie die een verbeterde druksterkte biedt. Dat is de Eurofloor 300, een vloerisolatieplaat van Recticel die met een kleinere afmeting een hogere druksterkte kan realiseren die op 300 kPa ligt. Voor beide types Eurofloor platen geldt een Lambda waarde die op 0,023 W/mK ligt.

recticel eurofloor

Eurothane G

Met de Eurothane G isolatieplaat heeft Recticel nog een veelzijdig product in het assortiment dat geschikt is voor verschillende toepassingen in de woning. Zo is het mogelijk om Eurothane G in te zetten voor muurisolatie, daarnaast is deze plaat ook zeer geschikt voor isolatie van een hellend dak aan de binnenkant. Deze plaat is opgebouwd met een harde PUR schuim kern, die langs één zijde bekleed is met een plaat van gipskarton die een dikte heeft van 9,5 mm. Dit betekent dat de Eurothane G platen na het plaatsen direct afgewerkt kunnen worden. Het plaatsen van deze isolatieplaten is een eenvoudig proces, het is mogelijk om deze plaat op ieder type metselwerk te bevestigen. Dit kan op mechanische wijze plaatsvinden of middels verlijming. Eurothane G platen bezitten een Lambda waarde van 0,023 W/mK.

Powerroof

Wanneer je een hellend dak wilt isoleren langs de buitenkant, zijn de Powerroof isolatieplaten van Recticel daar heel geschikt voor. Dit werkt volgens de Sarking methode, waarbij de dakisolatieplaten langs de buitenkant op het dakgeraamte worden bevestigd. Daarmee vormen ze een isolatieschild zonder onderbrekingen om het dak heen. Daarna worden de platen afgedekt met een dampopen en waterdichte onderdakfolie, de Rectivent folie van Recticel. Zo heeft wind en neerslag geen invloed meer op de isolatielaag. Voor de afwerking van het geheel adviseren we de Rectifix schroeven en de Rectitape isolatietape voor optimale isolatie en duurzaamheid.

Powerroof Maxx

Naast de Powerroof platen, is er ook de Recticel Powerroof Maxx. Bij deze isolatieplaten komen alle positieve kenmerken van de reguliere versie terug, met toevoeging van een onderdak bekleding die reeds op de platen aanwezig is. Het grootste voordeel is de snelheid van plaatsing omdat er één handeling minder vereist is. Deze isolatieplaten zijn voorzien van handige snijmarkeringen die het snijden van de platen eenvoudiger en sneller maakt.

Eurothane BI-3

Wanneer je een plat dak wilt isoleren is de Eurothane BI-3 van Recticel een uitstekende keuze. Dit is een plaat die is opgebouwd vanuit een PIR hardschuim kern, die bekleed is met een glasvlies voorzien van bitumen met een dichtheid van 400 g/m². De Eurothane BI-3 isolatieplaten worden met name gebruikt op daken van beton, hout en staal in combinatie met een een dakbedekking van bitumen, of een kunststof dakbedekking die overweg kan met bitumen. Het betreft platen met een afmeting van 1200 mm bij 600 mm, ze zijn verkrijgbaar in negen diktes. De Eurothane BI-3 heeft een Lambda waarde van 0,027 W/mK.

Powerdeck

Deze Recticel Powerdeck isolatieplaten zijn niet alleen zeer geschikt voor de isolatie van een plat dak, ze bieden ook nog enkele interessante voordelen ten opzichte van andere producten. Zo hebben Powerdeck platen een harde polyisocyanuraat schuim kern die voorzien zijn van de unieke TAUfoam celstructuur die Recticel ontwikkeld heeft. Het isolerende vermogen ligt hoger dan normaal, met als resultaat een opvallend dunne dakisolatieplaat met een licht gewicht. Dit maakt plaatsing eenvoudiger en sneller. De afmeting van deze platen speelt ook een rol met de snelheid van plaatsing. Zo is de standaard afmeting van de Powerdeck plaat behoorlijk groot met 2500 mm bij 1200 mm. Dit maakt het bedekken van grote oppervlakken een stuk sneller. Langs de zijden zijn Powerdeck isolatieplaten bekleed met zuivere aluminiumfolie die een dikte hebben van 50μ en een licht gewafelde structuur. Hoewel ze licht van gewicht zijn, kunnen ze toch probleemloos belopen worden.

Powerdeck B

Naast de Powerdeck isolatieplaten van Recticel is er ook de Powerdeck B variant. Het enige verschil is de bekleding, die geschikt is voor verlijming via de lasmethode. Verder zijn de eigenschappen van deze platen identiek.

Powerdeck F

Naast de Powerdeck en Powerdeck B isolatieplaten is er nog een afwijkend type met de Powerdeck F plaat. Ook hierbij is de methode van dakdichting afwijkend, in dit geval betreft het verlijmen via gieten of koud kleven.

Eurothane Silver

Deze isolatieplaat is opgebouwd met een kern uit polyisocyanuraatschuim, aan beide kanten bevindt zich een bekleding die bestaat uit meerdere gasdichte lagen. Eurothane Silver is een algemeen inzetbare isolatieplaat, die naast woningen ook vaak wordt toegepast voor industriële doeleinden. Zoals ook het geval is bij de Powerdeck isolatieplaten is de Eurothane Silver plaat ook uitgevoerd in een grote afmeting van 2500 mm bij 1200 mm. Dat maakt deze plaat uitermate geschikt voor daken met een groot oppervlak. De platen zijn verkrijgbaar in tien afwijkende diktes, de Lambda waarde van Eurothane Silver ligt op 0,023 W/mK.

Berekening van prijzen en premies bij Recticel isolatie

Wanneer je het dak of zolder wilt isoleren met Recticel isolatieplaten wil je ongetwijfeld eerst de kosten bepalen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor een dakisolatie premie. Via onderstaande calculator kun je een vrijblijvende berekening maken.