Dakisolatie URSA

Het bedrijf URSA is een Spaanse onderneming die gevestigd is in Madrid, ze bieden een breed assortiment aan isolatiematerialen voor bijna alle isolatiewerken. Niet alleen biedt URSA producten voor dakisolatie, maar ook voor vloeren en muren. Wat betreft materialen worden de meeste URSA producten gemaakt van XPS en glaswol, wat ook geldt voor het dakisolatie assortiment. Daarbij zijn de XPS platen bedoeld om platte daken van buitenaf te isoleren, de glaswol producten zijn bestemd voor isolatie bij hellende daken vanaf de binnenzijde. Op deze pagina vind je een overzicht van het productassortiment. Lees meer over dakisolatie hier. Neem vandaag nog contact op met bkg dakwerken voor een offerte.

dakisolatie ursa

PURE ONE 32 QN

Dit is een isolatieplaat zonder bekleding die gemaakt wordt van glaswol, PURE ONE 32 QN is verkrijgbaar op rol. De Lambda waarde van dit isolatiemateriaal ligt op 0,032 W/mK, wat zeker voor glaswol isolatieplaten een zeer goede waarde is. PURE ONE 32 QN is in twee diktes verkrijgbaar met 60 mm en 80 mm. De lengte van deze rollen glaswol isolatie bedragen 5400 m, de breedte is 1200 mm. Omdat deze rollen eenvoudig op maat te snijden zijn, kan PURE ONE 32 QN ook voor plekken met afwijkende afmetingen gebruikt worden.

PURE ONE 35 QN

In principe in PURE ONE 35 QN gelijk aan PURE ONE 32 QN met als enige verschil de Lambda waarde. De PURE ONE 35 QN heeft zoals de naam al doet vermoeden een Lambda waarde van 0,035 W/mK. Verder wordt dit PURE ONE 35 QN isolatiemateriaal ook weer op rol geleverd, en het heeft een vrij grote afmeting. Je kunt het materiaal eenvoudig op maat snijden. Bij de dikte zijn er verschillende mogelijkheden vanaf minimaal 150 mm tot aan 220 mm.

HOMETEC 32

Dit isolatiemateriaal is onbekleed, het materiaal is van glaswol gemaakt. HOMETEC 32 wordt in rollen geleverd, daarbij zijn de markeringen erg handig bij het op maat snijden. Wanneer we de HOMETEC 32 vergelijken met de URSA 12 is deze variant geschikt voor iedere keperafstand. De primaire doelstellingen bij de HOMETEC 32 zijn thermische isolatie en akoestische isolatie, en dan voor hellende daken waarbij het materiaal aan de binnenzijde wordt aangebracht. Daarnaast is dit product ook geschikt voor zoldervloerisolatie. HOMETEC 32 is geschikt voor toepassing in nieuwbouwprojecten en ook tijdens renovatiewerken. De Lambda waarde van dit glaswol isolatiemateriaal ligt op 0,032 W/mK, wat een goede waarde is in vergelijking met soortgelijke materialen.

HOMETEC 35

Ook dit is een isolatieplaat van glaswol die bekleed is met als doel dakisolatie bij hellende daken vanuit de binnenzijde. Daarmee is de HOMETEC 35 in veel opzichten gelijk aan de HOMETEC 32, met het enige verschil de Lambda waarde. Ook hier geeft de naam weer duidelijk aan dat de HOMETEC 35 een waarde vertegenwoordigt van 0,035 W/mK. Dat betekent dat deze isolatieplaten wat minder goed presteren dan de voorgenoemde HOMETEC 32. Na het installeren van deze isolatierollen, zal er een los dampscherm nodig zijn. Want het glaswol is nog niet bekleed met een dampscherm. De HOMETEC 35 rollen worden in diverse diktes geleverd, vanaf 60 mm tot aan 240 mm.

URSA 12

Deze glaswoldeken is uiterst veerkrachtig, URSA 12 wordt gemaakt van glaswol en is geschikt voor isolatie van hellende daken aan de binnenzijde. Het materiaal is bedoeld voor vaste keperafstanden met een afstand van 350 mm, 450 mm of 600 mm. Aan één zijde is URSA 12 bekleed met een dampscherm en luchtscherm van aluminium kraft. Het dampscherm moet aan de onderkant van het isolerende materiaal aangebracht worden. Naast thermische isolatie is URSA 12 ook geschikt voor akoestische isolatie. Deze glaswoldekens zijn verkrijgbaar in diverse diktes, die uiteenlopen van 60 mm tot aan 200 mm.

URSA XPS N-III-L

In de selectie aan dakisolatie van URSA is URSA XPS N-III-L één van de twee beschikbare isolatieplaten. Het is een isolatieplaat die voor meerdere toepassingen geschikt is, naast daken is URSA XPS N-III-L ook geschikt als vloerisolatie. De druksterkte ligt zeer hoog, dat maakt het geschikt voor de isolatie van een omkeerdak. Dit zijn hellende daken die aan de buitenzijde aangebracht worden. Deze harde platen worden gemaakt van geëxtrudeerd polystyreenschuim die een glad oppervlak hebben dat extrusie verdicht is. De randen zijn afgewerkt met sponningen, zo sluiten de platen mooi op elkaar aan. Dit is bevorderlijk voor de luchtdichtheid.

URSA XPS N-V-L

Dit is de tweede isolatieplaat in het productassortiment van URSA. Het is eveneens een breed inzetbare plaat waarbij de hoge druksterkte een belangrijke rol inneemt. Zo worden URSA XPS N-V-L platen vaak ingezet om vloeren te isoleren die flink belast worden, zelfs voor parkeerdaken zijn deze isolatieplaten geschikt. De oppervlakte is glad afgewerkt en extrusie verdicht. De randen zijn ook hier afgewerkt met sponningen. URSA XPS N-V-L is verkrijgbaar is verschillende diktes variërend van 40 mm tot aan 120 mm.

Calculeer zelf de premie en prijs voor USRA isolatiematerialen Wanneer je van plan bent het dak of de vloer te isoleren met USRA producten wil je vooraf uiteraard de prijs weten. Bereken direct de kosten en mogelijke premies via overstaande calculator.