Dakisolatie IKO Enertherm

Fabrikant IKO Enertherm produceert alleen dakisolatieplaten op basis van PIR hardschuim. Het betreft hoge kwaliteit platen met een Lambda waarde die ligt op 0,022 W/mK. Dit is een gangbare waarde voor PIR dakisolatieplaten. Een sterk punt van IKO Enertherm is de veelzijdigheid in hun assortiment. Er zijn producten leverbaar voor hellende daken evenals platte daken vanaf de buitenzijde. Op deze pagina beschrijven we alle IKO Enertherm producten en de voornaamste kenmerken. Neem contact op met BKG voor een offerte op maat.

dakisolatie iko enertherm

IKO Enertherm Alu

Deze isolatieplaten worden gemaakt op basis van een kern uit polyisocyanuraat hardschuim, aan beide zijden is deze kern bekleed met aluminium in meerdere lagen met gasdichte eigenschappen. Deze platen zijn geschikt voor isolatie van platte daken vanaf de buitenzijde. Er zijn meerdere opties beschikbaar voor de randafwerking, namelijk sponningen, een tand/groef systeem of voorzien van rechte randen. IKO Enertherm Alu is verkrijgbaar in diktes tussen 30 mm en 140 mm. Daarnaast is er een keuze uit de afmetingen van de isolatieplaten. Er is een kleine versie met een afmeting van 1200 mm bij 600 mm, een grotere versie van 1200 mm bij 1000 mm, en een nog grotere versie van 2400 mm bij 1200 mm. De kleinere dakisolatieplaten beschikken over een hogere druksterkte, de grotere platen zijn met name geschikt voor grotere oppervlakken.

IKO Enertherm Alu NF

Dit is een variatie op de standaard IKO Enertherm Alu isolatieplaat. Ook deze platen beschikken over een goede Lambda waarde die op 0,022 W/mK ligt. Het verschil van deze IKO Enertherm Alu NF ten opzichte van de vorige versie, is de neutrale folie die aanvullende bescherming biedt van het isolerende materiaal. Daarmee is de IKO Enertherm Alu NF bij uitstek geschikt voor isolatie van hellende daken volgens de Sarking methode. Er is een tand/groef systeem aanwezig bij de randen, zo is het eenvoudig om de isolatieplaten in elkaar te schuiven wat een hoogwaardige luchtdichtheid garandeert.

IKO Enertherm BGF

Deze isolatieplaten worden ook weer gemaakt op basis van een kern van polyisocyanuraat hardschuim, aan beide kanten is er een glasvlies aanwezig, gebitumeerd met polypropyleen. Deze kanten zijn vrij van zand en talk. IKO Enertherm BGF is geschikt voor de isolatie van platte daken. Hierbij zijn diverse methodes van bevestiging mogelijk waaronder mechanisch met schroeven. Er zijn twee soorten randafwerking verkrijgbaar, naast rechte randen kan men ook kiezen voor een afwerking met sponningen. De diktes van deze isolatieplaten variëren tussen 30 mm tot aan 140 mm. Afhankelijk van de dikte is er de keuze uit de standaard afmeting van 1200 mm bij 600 mm, of de grotere versie van 1200 mm bij 1000 mm.

IKO Enertherm MG

Net als bij de voorgaande modellen wordt de IKO Enertherm MG gemaakt op basis van een polyisocyanuraat hardschuim kern, met het verschil dat deze versie aan beide kanten is voorzien van een glasvlies met geperforeerde coating. Dit maakt de IKO Enertherm MG een goede kandidaat voor de isolatie van een plat dak waarbij membranen van kunststof worden gebruikt. De standaard randafwerking heeft rechte randen, het is wel mogelijk om deze isolatieplaten op aanvraag te bestellen met een sponning afwerking. Ook hier variëren de diktes van de platen tussen 30 mm en 140 mm. Er zijn wederom verschillende formaten leverbaar, hierbij moet je vooral letten op de druksterkte. Kleine platen hebben een grotere druksterkte, terwijl grotere platen juist een kleinere druksterkte bezitten.

Gebruik de calculator voor de prijzen en premies van IKO Enertherm dakisolatie Voordat je producten van IKO Enertherm gaat bestellen, kun je hieronder alvast de kosten berekenen. Je ziet ook direct welke isolatiepremie van toepassing is.