Dakisolatie Isover

Het merk Isover levert alleen glaswol isolatieproducten. Er is hierbij onderscheid te maken tussen onbuigzame dakisolatieplaten en zachte spijkerflensdekens. Per project kan het meest geschikte materiaal worden gekozen. Isover is een populair merk voor het doe-het-zelf publiek, dit komt voort uit het feit dat glaswol isolatiemateriaal eenvoudig aan te brengen is. Producten van Isover zijn herkenbaar aan de gele kleurstelling van hun producten. Omdat glaswol irritaties aan de huid en luchtwegen kan veroorzaken wordt aanbevolen om beschermende kleding te dragen tijdens de installatie. Neem vandaag nog contact op met dakwerkers van BKG voor een gratis offerte.

dakisolatie isover

Isoconfort 32

Voor hellende daken is de Isoconfort 32 van Isover een geschikt isolatiemateriaal. Deze platen zijn bedekt met een zacht vlies dat gemaakt wordt van polyester. Omdat het materiaal zeer elastisch is en buigzaam is, kan Isoconfort 32 eenvoudig tussen kepers of spanten van hellende daken geplaatst worden. Iedere tien centimeter zijn er markeringen aanwezig wat het eenvoudig maakt om de rol op maat te snijden. Dit is bij uitstek geschikt voor doe-het-zelf gebruik van dit isolatiemateriaal. De Lambda waarde van dit product ligt op 0,032 W/mK, Isoconfort 32 is in diverse diktes verkrijgbaar.

Isoconfort 35

De eigenschappen van Isoconfort 35 komen grotendeels overeen met Isoconfort 32. Ook de 35 variant is een plaat van glaswol die geschikt is voor dakisolatie langs de binnenzijde. Omdat het materiaal elastisch is, kunnen de delen eenvoudig tussen de kepers van hellende daken aangebracht worden. Zo wordt de kans op koudebruggen geminimaliseerd. Het is net zoals bij de Isoconfort 32 bij dit product nodig om het af te werken met een dampscherm. Isover heeft voor hiervoor de Vario KM Duplex ontwikkeld. De Lambda waarde van de Isoconfort 35 ligt hoger dan de 32 versie met 0,035 W/mK.

Comfortpanel 32

Deze glaswolplaat van Isover is aan beide zijden voorzien van een bekleding die bestaat uit een zacht comfortvlies. Zoals ook bij de Isoconfort producten het geval is, kom je op de Comfortpanel 32 ook iedere tien centimeter markeerstrepen tegen, wat het op maat snijden van het glaswol isolatiemateriaal eenvoudiger maakt. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om dit product tussen kepers met een afwijkende breedte aan te brengen. Omdat de isolerende werking van Comfortpanel 32 van hoge kwaliteit is, is het mogelijk om dit product naast renovatie ook te gebruiken bij nieuwbouw. Deze glaswol platen zijn leverbaar in drie diktes, met ieder een Lambda waarde van 0,032 W/mK. Ook bij dit product kan een Vario KM Duplex dampscherm gebruikt worden om de isolatie af te werken.

Rollisol Plus

Isover heeft ook deze deken van glaswol op de markt gebracht met kraft aluminium dat aan één kant is aangebracht. De folie doet dienst als dampscherm, het is daarmee van belang dat de zijde met folie aan de warme zijde van de isolatie geplaatst wordt. Rollisol Plus is leverbaar in diverse diktes, omdat het materiaal elastisch van karakter is kan de deken tussen de kepers van het dak geplaatst worden door de deken wat in te drukken. Vervolgens moeten de spijkerflenzen aan de kepers worden geniet, zo wordt de kans op koudebruggen geminimaliseerd. Rollisol Plus is met name geschikt om tussen kepers met gelijke afstand geplaatst te worden. Wanneer dit niet het geval is, kun je het beter de Isoconfort 35 isolatie van Isover gebruiken.

Zelf de kosten en premies voor Isover dakisolatie berekenen

Als je het dak wilt gaan isoleren met de materialen van Isover, kun je een berekening maken met behulp van onderstaande calculator. Naast de kostprijs zie je ook direct hoe hoog de mogelijke premie ligt voor dit project.