Dakisolatie Kingspan

Het merk Kingspan produceert isolatieproducten uit twee materialen; PIR hardschuim en Resol hardschuim. Beide materialen hebben een hoog isolerend vermogen. Daarmee behoort Kingspan tot de merken die de hoogste kwaliteit producten leveren, wat zich vertaald naar de relatief hoge prijsstelling. Met een vierkante meter prijs die tot pakweg 60 euro kan stijgen bij dikke types, moet je rekenen om een flinke investering op voorhand. Daar staat tegenover dat Kingspan garant staat voor een hoge isolatiewaarde en een lange levensduur. Vraag vandaag nog een offerte aan bij BKG dakwerken.

dakisolatie kingspan

Kooltherm K7

De isolatieplaat van Kingspan is specifiek ontwikkeld voor de isolatie van hellende daken die volgens de Sarking methode worden geplaatst. Kooltherm K7 wordt gemaakt van Resol hardschuim die vrij is van vezels. Aan de buitenkant van deze isolatieplaten is een glasvlies aangebracht met een minerale coating om de platen te beschermen. De Lambda waarde van de Kooltherm K7 platen ligt op 0,021 W/mK en voor de dikkere platen wordt zelfs een waarde bereikt van 0,020 W/mK. Deze platen zijn leverbaar in vijf diktes, de afmetingen van een Kooltherm K7 plaat bedragen 1200 mm bij 1000 mm. Ze kunnen gebruikt worden voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Kooltherm K10

Wanneer je een plafond wilt isoleren is de Kooltherm K10 van Kingspan wellicht de beste keuze. Net zoals de andere producten uit de Kooltherm lijn betreft het een isolatieplaat die gemaakt is van Resol hardschuim. Ook de Kooltherm K10 is voorzien van een vezelvrije kern, aan beide buitenzijden is een glasvlies aangebracht. De Lambda waarde van deze platen liggen op 0,020 W/mK, er is keuze uit maar liefst veertien verschillende diktes. Wanneer je een plaat met 200 mm dikte zou kiezen, ligt de R-waarde op 9,50 m² K/W. Naast isolatie van plafonds is Kooltherm K10 ook inzetbaar voor andere doeleinden binnenshuis, waaronder isolatie van de kelder of kruipruimte.

Kooltherm K12

Deze isolatieplaat uit het Kingspan assortiment leent zich voor een breed scala aan toepassingen. Zo kan de Kooltherm K12 gebruikt worden bij de isolatie van binnenmuren, borstweringen en kozijnen. Ook voor na-isolatie van hellende daken is de Kooltherm K12 een uitstekende keuze. Deze isolatieplaten worden ook weer gemaakt van een Resol schuim op basis van een vezelvrije kern, aan beide zijden zijn deze platen bedekt met aluminiumfolie voorzien van micro-perforaties. Naast de dampopen eigenschappen is het ook een reflecterend isolatiemateriaal. De Lambda waarde van Kooltherm K12 ligt op 0,020 W/mK, het product is leverbaar in twee maten. Naast het kleine formaat van 1200 mm bij 600 mm is er een groter formaat verkrijgbaar met afmetingen van 3000 mm bij 1200 mm.

ThermaTM TP10

Voor hellende daken heeft Kingspan slechts één product in het assortiment, en dat is de ThermaTM TP10. Dit is een isolatieplaat die gemaakt wordt van PIR hardschuim. Dit product wordt middels de Sarking methode aan de buitenkant van een hellend dak geïnstalleerd. De ThermaTM TP10 is licht van gewicht, en daarnaast ook eenvoudig op maat te snijden. De isolatieplaten hebben een standaard formaat van 2400 mm bij 1200 mm. Omdat deze platen zijn voorzien van een tand/groef afwerking bij de randen kunnen ze eenvoudig geplaatst worden. de Lambda waarde van de ThermaTM TP10 ligt op 0,023 W/mK, er zijn vier diktes leverbaar.

ThermaTM TR20

Als je een plat dak wilt gaan isoleren kom je terecht bij deze ThermaTM TR20 isolatieplaat van Kingspan. Het materiaal bestaat uit PIR schuim zonder vezels, aan beide kanten is er een bekleding aanwezig van glasvlies met bitumen. Deze dakisolatieplaten kun zowel mechanisch of middels verlijming bedekt worden met de gewenste dakbedekking. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van losliggende ballast. Hoewel ThermaTM TR20 een lichte isolatieplaat is met een lage belasting op het dak, is het een sterk product dat goed te belopen valt. Deze platen zijn geschikt voor isolatie van daken met een lichte helling.

ThermaTM TR24

Deze isolatieplaat uit het ruime assortiment van Kingspan is te gebruiken voor de isolatie van platte daken, maar is eveneens geschikt voor licht hellende daken. Net zoals het vorige type is ook de ThermaTM TR24 gemaakt van vezelvrij PIR hardschuim, ditmaal met een bekleding van glasvlies met bitumen aan één zijde, en een bekleding van mineraal glasvlies aan de andere zijde. Dit maakt ThermaTM TR24 geschikt voor een andere wijze van bevestiging. Het is namelijk mogelijk om het glasvlies met de bitumen afwerking te vlamvasten op de reeds aanwezige laag bitumen. Indien gewenst is het mogelijk om hier een dampscherm tussen te plaatsen. Aan de bovenkant van de isolerende laag is het mogelijk een nieuwe toplaag met minerale glasvlies te verlijmen.

ThermaTM TR26

Dit is een isolatieplaat die licht van gewicht is, gemaakt van een kern op basis van vezelvrij hardschuim. Aan beide kanten is ook nog een meerlaagse aluminium bekleding aangebracht. Deze isolatieplaten zijn voorzien van een platte afwerking aan de randen, ze worden dicht tegen elkaar op het dak vastgezet op mechanische wijze. Het is daarnaast ook mogelijk om een dakbedekking met losliggende ballast te gebruiken in combinatie met de ThermaTM TR26. Het formaat van deze platen is standaard 2400 mm bij 1200 mm, op maat snijden is eenvoudig uit te voeren. ThermaTM TR26 is goed te belopen.

ThermaTM TR26 FM

In principe zijn de kernmerken van deze ThermaTM TR26 FM isolatieplaten overeenkomstig met ThermaTM TR26 platen, met als verschil dat deze platen een FM Approval bezitten.

ThermaTM TR27 FM

Voor het grootste deel zijn de specificaties van de ThermaTM TR27 FM overeenkomstig met de ThermaTM TR26 FM. Het verschil zit in het gewicht, omdat de 27 versie lichter is bestaat er minder kans op inzakking van het dak. Daar staat tegenover dat de Lambda waarde iets hoger ligt, daarmee is de isolerende waarde van deze ThermaTM TR27 FM platen wat minder optimaal. Ook dit type bezit een FM Approval.

Gebruik de calculator voor een berekening van prijs en premie

Wanneer je overweegt om de isolerende producten van Kingspan aan te schaffen, is het prettig om een indicatie te krijgen van de prijs. Dit is mogelijk via onderstaande calculator, ook de mogelijkheden voor de isolatiepremie worden berekend.