Dakisolatie DOW

DOW is een fabrikant van isolatieplaten die gemaakt zijn van geëxtrudeerd polystyreen, beter bekend als XPS. Hoewel het grootste deel van het assortiment gericht is op de isolatie van platte daken, zijn er ook mogelijkheden om een hellend dak te isoleren. Dakisolatie producten van DOW zijn direct herkenbaar aan de onmiskenbare blauwe kleurstelling. Neem vandaag nog contact op met BKG voor je offerte..

dow dakisolatie

ROOFMATE SL-A

Deze dakisolatieplaten zijn geschikt voor de isolatie van platte daken met de omgekeerd dak methode. Dat houdt in dat de isolatieplaten bovenop de dakbedekking aangebracht worden, vervolgens kunnen de platen bedekt worden met ballastlaag zoals kiezels of grind. De ROOFMATE SL-A isolatieplaat kenmerkt zich door het gladde oppervlak, met randen die een sponning als afwerking hebben. Dit type isolatieplaat is leverbaar in diktes die variëren van 30 mm tot aan 200 mm, met een Lambda waarde op maximaal 0,033 W/mK. Naast het lichte gewicht van de ROOFMATE SL-A, wat deze platen eenvoudig te plaatsen maakt, is de vochtresistente ook zeker een voordeel. Al met al dus een betrouwbare bescherming voor de dakbedekking.

ROOFMATE TG-X

DOW heeft met de ROOFMATE TG-X een isolatiemateriaal ontwikkeld waarmee isolatie van hellende daken via de buitenkant uitgevoerd kan worden. Het betreft dakisolatieplaten die 2500 mm bij 600 mm groot zijn. Deze platen zijn eenvoudig op maat te snijden, de ROOFMATE TG-X levert een Lambda waarde die ligt op 0,033 W/mK.

ROOFMATE SL-X

Deze dakisolatieplaten zijn bestemd om platte daken langs de buitenkant te isoleren. De ROOFMATE SL-X platen zijn toepasbaar in zowel nieuwbouw als bij de renovatie van bestaande panden. De isolatieplaten worden geleverd met een afmeting van 1250 mm bij 600 mm, de Lambda waarde ligt op 0,029 W/mK. Bij een dikte van 200 mm kun je een Rd waarde verwachten die ligt op 6,85 m²K/W.

ROOFMATE LG-X

Niet alleen de Roofmate SL isolatieplaten van DOW zijn geschikt voor de isolatie van platte daken met de omkeerdak methode, dat geldt ook voor deze ROOFMATE LG-X. Er is wel een verschil bij deze platen, en dat is de toepassing op lichte daken waarin de ROOFMATE LG-X uitblinkt. Deze dakisolatieplaten hebben namelijk aan één zijde een laag met gemodificeerd beton van 10 mm dikte dat vezelgewapend is. Deze extra laag doet dienst als ballastlaag voor de platen. Hoewel er een betonlaag is toegevoegd, zal het totaalgewicht nooit meer bedragen dan 25 Kg per vierkante meter. ROOFMATE LG-X platen zijn uitermate geschikt voor daken die niet zwaar belast mogen worden, of bij daken waar een ballastlaag niet gewenst is. Bij daken op basis van ROOFMATE LG-X dakisolatie geldt dat ze alleen betreden mogen worden voor onderhoudswerkzaamheden.

Bereken direct de premies en prijzen voor DOW isolatiematerialen

Wanneer je graag DOW dakisolatie wilt gebruiken, kun je via onze handige calculator alvast de prijs berekenen inclusief de eventuele premie.