Dakisolatie Ravels

Voor een lagere energiefactuur kies dakisolatie!

Dakisolatie Ravels

Opzoek naar dakisolatie Ravels ? Neem contact op met BKG Dakwerken

Aangezien de huidige bouwconjunctuur steeds meer nadruk legt op verminderd energieverbruik, is het isoleren van uw dak een van de doorslaggevende factoren geworden in het bepalen van het E-peil. Vandaar is het belangrijk dat dit heel secuur en correct wordt uitgevoerd. Voor een feilloze isolatie van je dak kan je dus best een ervaren aannemer voor dakisolatie in Ravels inhuren.

Van alle energiebesparende maatregelen is het isoleren van het dak ongetwijfeld één van de meest rendabele ingrepen. Aangezien warmte stijgt, kan er maar liefst 25% van de warmte verloren gaan wanneer er geen dakisolatie Ravels geplaatst is.

Als je dak nog geen dakisolatie Ravelsheeft, dan is het hoog tijd om deze isolatie te laten plaatsen. Het is namelijk zo dat de warmte in je huis stijgt. Is je dak niet geïsoleerd dan gaat er een kwart of zelfs meer van de warmte in je huis verloren via het dak. dakisolatie Ravelshoudt dit tegen en zorgt er daarmee voor dat je minder geld kwijt bent aan het stoken van je huis. Energiekosten zijn tegenwoordig hoog. Door middel van het plaatsen van dakisolatie Ravelsbespaar je op deze hoge kosten.

De voordelen van dakisolatie

Het laten plaatsen van dakisolatie Ravelslevert je meerdere voordelen. Dit zijn ze.

 • Opstijgende warmte blijft langer in je huis. Het wordt tegen gehouden door de dakisolatie.
 • Je wooncomfort is beter, omdat het warmer is in huis.
 • Je gezondheid versterkt, doordat de kans op schimmels in huis verkleint en daarmee het risico op luchtweginfecties bij jezelf.
 • Het is beter voor het milieu; je verbruikt minder energie.
 • Je bespaart gemiddeld maar liefst op 400 euro aan stookkosten.

dakisolatie Ravelsprijzen

De voordelen van dakisolatie Ravelszijn gunstig, maar je wilt nu vast en zeker ook weten wat de dakisolatie Ravelsprijs is. Er is niet een vaste prijs voor het laten plaatsen van dakisolatie. Uiteraard hangt het allereerst af van de oppervlakte van je dak, hoeveel dakisolatie Ravelsgaat kosten, maar er zijn meer factoren. De isolatie prijzen zijn ook afhankelijk van het volgende.

 • het materiaal van de isolatielaag
 • de dikte van de isolatielaag
 • hellend of plat dak
 • langs binnen of langs buiten isoleren
 • de moeilijkheidsgraad van het laten plaatsen

Isolatie prijzen: het materiaal van de isolatielaag

De kostprijs dakisolatie Ravelsis op de eerste plaats afhankelijk van het materiaal van de isolatielaag dat je kiest. Hieronder staan de vier materialen die het meest worden gekozen, in volgorde van de dakisolatie Ravelsprijs. De glaswol prijs is het laagst. De dakisolatie Ravelsprijs van isolatie platen is iets hoger. Rotswol en spuitisolatie PUR zijn de duurste materialen voor dakisolatie, waarbij de kostprijs dakisolatie Ravelsvan PUR een stuk duurder is dan de dak isolatie prijs van Rotswol. De isolatie prijzen die hieronder staan vermeld, zijn op een dikte van 8 centimeter gebaseerd.

Glaswol

Dit is het materiaal dat je voor de laagste dakisolatieprijs kunt kopen: De glaswol prijs is 10 euro per vierkante meter of iets meer. Daar zit de prijs voor de plaatsing nog niet bij inbegrepen. Wil je de glaswol isolatielaag ook laten plaatsen, dan betaal je een glaswol prijs van 20 euro per vierkante meter. Glaswol is naast het goedkoopste isolatiemateriaal, ook het meest gebruikte materiaal. Glaswol is van gerecycled zand en glas gemaakt. Het is verkrijgbaar als los materiaal in vlokvorm en als een soort grote deken. Het weegt weinig, maar kan toch goed isoleren, zowel een dak als een spouwmuur. Het is daarnaast ook waterafstotend en brandveilig. Voor de plaatsing van glaswol moet er een onderdak aanwezig zijn. Ook moet de glaswol aan de binnenzijde met een dampscherm worden afgedekt, anders absorbeert de glaswol vocht uit het huis. Nadelen van glaswol zijn dat het lichte irritatie bij de plaatsing kan veroorzaken en dat het veel plek in beslag neemt door zijn dikte.

Isolatie platen

Hoewel de prijs van isolatie platen hoger is dan de glaswol prijs, zijn isolatie platen relatief goedkoop. Ze kosten ongeveer 12 euro per vierkante meter. Als je ze ook wilt laten plaatsen, dan ben je qua dakisoleren kostprijs minimaal 25 euro per vierkante meter kwijt. Hoewel deze isolatieplaten minder dik zijn dan glaswol, vanaf 4 centimeter, hebben ook isolatieplaten een hoge isolatiewaarde. Voordeel van isolatieplaten boven glaswol, is dat er ook isolatie platen beschikbaar zijn voor als je geen onderdak hebt. Deze speciale isolatie platen houden het water tegen en geleiden het water vervolgens naar beneden, naar de onderkant van je dak. Net als bij glaswol, is er ook bij isolatie platen, een dampscherm nodig, maar deze kan gedicht worden met aluminiumtape, waardoor de plaatsing gemakkelijk en snel gaat. Ander voordeel van isolatieplaten boven glaswol is dat het materiaal niet veel plek in beslag neemt, omdat de platen dun zijn.

Rotswol

Dit materiaal verschilt sterk van de glaswol prijs en dakisolatie Ravelsprijs van isolatie platen. Rotswol kost gemiddeld 20 euro per vierkante meter. Wil je het ook laten plaatsen, dan betaal je 35 euro per vierkante meter. De prijs van rotswol is hoger dan de glaswol prijs. Dat komt doordat rotswol is vermaakt van gesmolten, vulkanische gesteenten. Deze zijn gesponnen tot een wollig geheel, dat eruit ziet als een soort deken. Dit maakt rotswol tot een duurzaam product; het gaat lang mee, verouderd niet en is bestand tegen schimmels. Rotswol past door zijn driehoekige vorm perfect in het dak. Door de hoge densiteit isoleert rotswol beter dan glaswol tegen geluiden. Het materiaal is niet alleen geschikt als isolatie materiaal voor daken, je kunt er ook vlakke oppervlakten mee isoleren, zoals een muur of een vloer. Nadelen van rotswol zijn dat het een hoge irritatie bij de plaatsing kan veroorzaken en dat het niet goed bestand is tegen ongedierte.

Spuitisolatie PUR

De spuitisolatie PUR heeft een hogere dak isoleren kostprijs dan die van de andere isolatie materialen. Het kost gemiddeld 25 euro per vierkante meter. De hoge dak isolatie prijs van PUR komt doordat het plaatsen van het isolatie materiaal vele malen gemakkelijker gaat dan de plaatsing van glaswol, isolatieplaten en rotswol. Elke kier wordt moeiteloos gevuld met spuitisolatie PUR, waardoor de isolatiewaarde van het dak zeer hoog wordt. Zelfs plekken waar je als mens onmogelijk bij kunt en oneven oppervlakten, bereik je met spuitisolatie PUR. Ook vloerisolatie en spouwmuurisolatie is mogelijk met PUR. Spuitisolatie is gemaakt van kunststof; het is een vloeibaar middel, dat nadat het wordt gespoten, uitzet en wit schuim gaat vormen: PUR.

Isolatie prijzen: De dikte van de isolatielaag

De kostprijs dakisolatie Ravelshangt voor een groot deel van de oppervlakte van je dak en het isolatiemateriaal af, maar ook de dikte van de isolatielaag zorgt voor prijsverschil in de verschillende materialen. Zo kan een dunne laag PUR toch goedkoper zijn dan een dikke laag glaswol. Nadeel van een te dunne laag is dat het minder goed isoleert dan een dikkere laag. Hoewel een dunne laag PUR toch ook weer beter isoleert dan een dikkere laag glaswol. Voordeel van een dunne laag is weer dat het minder plek van je huis in beslag neemt. Je moet dus niet alleen goed nadenken over het materiaal, maar ook over hoe dik je de isolatielaag wilt hebben. Hierover kun je je het beste laten adviseren door een dakisolatie Ravelsexpert.

Lees meer over dikte dakisolatie Ravelskiezen

Isolatie prijzen: hellend of plat dak

De isolatie van een hellend dak heeft veelal een hogere kostprijs dakisolatie Ravelsdan de isolatie van een plat dak. Dat komt doordat plaatsing bij een plat dak eenvoudiger is en een plat dak een minder groot oppervlak heeft. Bij een hellend dak is het ook mogelijk in plaats van het dak isoleren te kiezen voor de zoldervloer isoleren. Door te kiezen voor de zoldervloer isoleren bespaar je kosten, omdat je nu te maken hebt met een plat oppervlak in plaats ven een hellend oppervlak. Een hellend dak wordt veelal aan de binnenkant geïsoleerd, een plat dak aan de buitenkant.

Hellend dak isolatie

Meestal wordt de isolatie bij een hellend dak aan de binnenkant geplaatst. Je betaalt dan gemiddeld 20 tot 50 euro per vierkante meter. Je kunt er ook voor kiezen om de isolatielaag aan de buitenkant te plaatsen. Dat is vooral aan te raden als je een huis aan het renoveren bent en je niet wilt dat de binnenkant van het huis wordt aangetast. Je kunt in dat geval kiezen voor een zogenaamd ‘sarkingdak’. Bij een hellend dak een isolatielaag aan de binnenkant plaatsen, kost gemiddeld 40 tot 60 euro per vierkante meter. Tot slot kun je bij een hellend dak ook nog kiezen voor een andere optie, namelijk het plaatsen van de isolatielaag in de zoldervloer. De zoldervloer isoleren is een goede keuze als je de zolder niet als woonruimte gebruikt. In dit geval betaal je voor PUR op een massieve zoldervloer 25 tot 35 euro. De zoldervloer isoleren is de optie met de laagste kostprijs dakisolatie, omdat je, wanneer je de zoldervloer gebruikt om te isoleren, een minder groot oppervlakte hebt om te isoleren.

Plat dak

Bij een plat dak wordt er vaker gekozen voor isoleren aan de buitenzijde dan aan de binnenzijde. Isoleren aan de buitenzijde noem je ook wel een warm plat dak. Het kost gemiddeld 70 tot 115 euro per vierkante meter. Bij deze vorm van isolatie wordt de isolatie bovenop de draagconstructie van het huis geplaatst; de isolatielaag komt samen met de draagconstructie in een zogenaamde isolatieschil te zitten. Isoleren aan de binnenkant wordt een koud plat dak genoemd. Dit kost gemiddeld 30 tot 40 euro.

Isolatie prijzen: Langs binnen of langs buiten isoleren

Een hellend dak wordt dus bijna altijd aan de binnenzijde, langs binnen geïsoleerd. Een plat dak kan zowel langs binnen als langs buiten worden geïsoleerd, maar langs buiten is aan te raden in verband met de vele voordelen, die hieronder onder het kopje 'Langs buiten isoleren, warm dak' worden omschreven. Langs binnen isoleren is goedkoper dan langs buiten isoleren. Dit komt doordat aan de buitenkant isoleren, een warm dak, niet alleen een dakisolatie Ravelsprijs heeft, maar ook een prijskaartje voor het plaatsen van een nieuwe dakbedekking. Bij het plaatsen van isolatie aan de binnenzijde, een koud dak, is er alleen sprake van een dakisolatie Ravelsprijs.

Langs binnen isoleren/ koud dak

Hoewel de dakisolatie Ravelsprijs bij een koud plat dak goedkoper is dan bij een warm plat dak, is isolatie aan de binnenkant van een plat dak toch minder populair dan isolatie aan de buitenkant van een plat dak. Dat heeft te maken met de vele voordelen die een warm plat dak heeft boven een koud plat dak. Een koud dak wordt meestal alleen maar toegepast bij platte daken die al bestaan en slechts een geringe hoogte kunnen hebben. Bij een hellend dak wordt langs binnen isoleren veel meer gedaan. Dat komt doordat een koud hellend dak een lagere dakisolatie Ravelsprijs heeft dan een warm hellend dak en een hellend dak eenvoudiger aan de binnenkant is te isoleren. Ook zijn de voordelen van isoleren aan de buitenkant minder groot bij een hellend dak dan bij een plat dak.

Langs buiten isoleren/ warm dak

Bij een hellend dak wordt langs buiten isoleren dus niet vaak toegepast, omdat er bij een hellend dak minder voordelen voor het plaatsen van isolatie aan de buitenzijde zijn dan bij een plat dak. Een isolatielaag aan de buitenkant plaatsen, wordt vaker toegepast bij platte daken. Dat komt doordat een warm plat dak beter is dan een koud plat dak. Er is namelijk bij de plaatsing van isolatie aan de buitenzijde van het dak geen spouw nodig. Dit zorgt ervoor dat het dak en het huis tegelijkertijd opwarmen. Hierdoor is er minder kans op scheuren in de dakvloer en is de dakconstructie beter bestand tegen weersomstandigheden. Ook is het voordeel van een warm plat dak boven een koud plat dak, dat het dak overdag warmte opslaat en ’s avonds geleidelijk afgeeft. Het dak fungeert als het ware als een warmtebuffer. Kies je voor isoleren langs de buitenkant dan wordt er een dampscherm onder de dakisolatie Ravelsaangebracht. Zo wordt voorkomen dat het vocht van de eronder liggende verdieping de isolatie bereikt en gaat condenseren, wat de isolatie waarde niet ten goede komt.

Isolatie prijzen: de moeilijkheidsgraad van het laten plaatsen

Het ene dak verschilt sterk van het andere dak. Platte daken zijn veelal gemakkelijker te isoleren dan hellende daken. Een isolatielaag aan de binnenzijde plaatsen is vaak eenvoudiger dan een isolatielaag aan de buitenzijde plaatsen. Ook is het ene materiaal gemakkelijker te plaatsen, dan het andere materiaal en zal het dak van een oud huis gecompliceerder in elkaar zitten dan het dak van een nieuw huis. Een dak isoleren zonder onderdak is meestal het duurst, omdat er dan veelal voordat het dak geïsoleerd kan worden een onderdak moet worden aangebracht. Hoe dat precies gaat, lees je hieronder, onder het kopje 'Dak isoleren zonder onderdak'. Ook van deze moeilijkheidsgraad hangt de dak isoleren kostprijs af. Hoe eenvoudiger daken te isoleren zijn, hoe lager de isolatie prijzen zullen zijn.

Meer informatie over prijzen van dakisolatie

Dak isoleren zonder onderdak

Als je van plan bent om je dak te isoleren, dan moet je eerst checken of je huis een onderdak heeft. Dit is een laag, die bescherming biedt, onder de dakbedekking. Een dak isoleren zonder onderdak is namelijk wel mogelijk, maar niet alle materialen van dakisolatie Ravelskunnen gebruikt worden zonder onderdak, omdat de isolatie zonder onderdak met allerlei weersomstandigheden in contact kan komen, zoals wind, regen en sneeuw. De isolatiewaarde zal hierdoor sterk gaan dalen. Een dak isoleren zonder onderdak is slechts mogelijk als er sprake is van een weersbestendig daktype. Dakpannen zijn bijvoorbeeld slechter bestand tegen wind dan een leien dak. Een dak isoleren zonder onderdak kan op de volgende manieren.

 • Een onderdak aanbrengen langs binnen: Ook al is er op dit moment geen onderdak, dat wil niet zeggen dat deze niet geplaatst kan worden. Een onderdak plaatsen kan aan de binnenkant. In dit geval wordt er een waterdichte laag aangebracht die in de goot uitmond. Deze goot wordt vervolgens met een afvoerbuis verbonden. Daarna kan er aan de binnenzijde van het onderdak dakisolatie Ravelsworden aangebracht. Het onderdak kan nu geen vocht meer absorberen. Deze methode heeft de laagste dakisolatie Ravelsprijs, maar wordt het minst toegepast. Dat komt doordat de dakconstructie met deze methode niet wordt beschermd.
 • Gebruik maken van vochtwerende isolatieplaten: Deze speciale isolatieplaten verliezen geen isolatiewaarde als ze in contact met water en vocht komen. Als je huis geen onderdak heeft en er weinig vocht in je huis komt, dan is deze methode een aanrader. Heb je wel last van vocht aan de binnenzijde, omdat je leien of dakpannen vocht doorlaten, dan helpt deze methode je niet.
 • Een onderdak aanbrengen langs buiten: Een onderdak kun je niet alleen aan de binnenzijde plaatsen, maar ook aan de buitenkant van je huis. In dit geval verwijder je de dakbedekking, zoals je dakpannen, en plaats je ze na het plaatsen van het onderdak en de eventuele isolatielaag aan de buitenzijde, weer opnieuw op je huis. Als je dakpannen niet goed meer zijn, dan is dit een mooi moment om ook je dakpannen te vervangen. Ook een isolatielaag aan de binnenzijde is mogelijk na het plaatsen van het onderdak aan de buitenzijde. Deze methode wordt het meest gebruikt bij een dak isoleren zonder onderdak.

Hoe bepaal je wat voor jou de beste isolatie is?

Hierboven staat veel informatie over de voordelen van het plaatsen van isolatie, dak isolatie prijzen, isolatiematerialen, hellende daken, platte daken, isoleren aan de binnenzijde en isoleren aan de buitenzijde. Ook het dak isoleren zonder onderdak kwam aan bod. Hoewel je overtuigd bent dat je dakisolatie Ravelswilt, omdat dit geld bespaart, beter is voor het milieu, je wooncomfort verhoogd, je huis warmer maakt en beter is voor je gezondheid, is het lastig om te bepalen wat je precies wilt. Het is moeilijk om zelf te bepalen welk materiaal je voor je dakisolatie Ravelswilt gebruiken, hoe dik de isolatielaag moet zijn en of je de laag aan de binnen- of buitenzijde van je dak wilt gaan plaatsen. Om te bepalen wat je precies voor dak isolatie wilt, kun je het beste, naast het lezen van dit artikel, ook een isolatiespecialist om raad vragen. Dat doe je bijvoorbeeld door vrijblijvend offertes aan te vragen of door langs te gaan bij verschillende specialisten. Hopelijk vind je op deze manier jouw optimale dakisolatie Ravelstegen een aantrekkelijke isolatie prijs.

Dakisolatie Ravels kiezen

Dakisolatie Ravels

Een goede afdichting van de woning begint bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en constructie kan je zo kiezen uit rotswol, spuitisolatie, glaswol, isolatieplaten, schuimisolatie en zelfs riet of oude wollen truien.

Glaswol Ravels

Glaswol is een van de meest gebruikte isolatiematerialen bij daken. Het is licht in gewicht, heeft een goede isolatiewaarde en is bovendien relatief goedkoop. Glaswolisolatie kan enkel geplaatst worden indien er een onderdak aanwezig is. De binnenzijde moet ook steeds afgewerkt worden met een dampscherm zodat het geen vocht uit de ruimte kan absorberen.

Isolatieplaten – Isolatiepanelen Ravels

Isolatieplaten zijn de beste keuze wanneer je de ruimte onder het dak zo optimaal mogelijk wil benutten. Ze hebben een hoge isolatiewaarde en zijn reeds verkrijgbaar vanaf 4 cm dik. Wanneer je geen onderdak hebt zijn er ook speciale isolatieplaten beschikbaar die het water tegenhouden en geleiden naar de onderkant van het dak. Het dampscherm dichten gebeurt makkelijk en snel met speciale aluminiumtape.

Dakisolatie Ravels prijzen

Dakisolatie Ravels

De prijs van dakisolatie Ravels wordt bepaald door het materiaal (glaswol, isolatieplaten, ..) , de gewenste isolatiewaarde, benutbare ruimte en de moeilijkheidsgraad van de plaatsing.

Of het nu gaat om een renovatie of een nieuwbouw, het loont zeker de moeite om je dak te isoleren. Een goed geïsoleerde woning heeft immers een positief effect op je energiefactuur. Slecht geïsoleerde of niet geïsoleerde daken staan immers in voor ruim één derde van alle warmteverliezen in een woning.

Vraag hier een offerte op maat aan om je dak te laten isoleren.

Subsidies dakisolatie Ravels

Zij, Ravels, biedt een subsidie voor dakisolatie Ravels, waardoor het voor u aantrekkelijker is om uw dak te laten isoleren. De subsidies en premies voor dakwerken Ravels verschillen vaak per gemeente, informeer daarom van tevoren bij je gemeente waar je aanspraak op kan maken.

Dakisolatie Ravels: Belastingvermindering

Onder bepaalde voorwaarden kunt u van een belastingvermindering genieten voor uitgaven die u doet voor dakisolatie. De belastingvermindering bedraagt 30% van het factuurbedrag. Er geldt wel een maximumbedrag.

De belastingvermindering voor dakisolatie Ravels loopt verder in 2016 voor wie zijn dak laat isoleren via een aannemer. Bent u van plan om uw dak te isoleren, stel uw plannen niet langer uit. De datum van betaling van de factuur bepaalt het inkomstenjaar.

Vraag hier alvast een vrijblijvende offerte aan voor dakisolatie Ravels.

Ben je op zoek naar een ervaren, betrouwbare dakwerker voor dakisolatie Ravels? Vraag dan hier snel een offerte aan voor jouw dakwerken Ravels.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest