Dakisolatie Ruiselede Laat je dak isoleren
Opzoek naar dakisolatie Ruiselede ?
Aangezien de huidige bouwconjunctuur steeds meer nadruk legt op verminderd energieverbruik, is dakisolatie een van de doorslaggevende factoren geworden in het bepalen van het E-peil. Vandaar is het belangrijk dat dit heel secuur en correct wordt uitgevoerd. Voor een feilloze isolatie van je dak kan je dus best een ervaren aannemer voor dakisolatie Ruiselede inhuren.
Van alle energiebesparende maatregelen is het dakisolatie ongetwijfeld één van de meest rendabele ingrepen. Aangezien warmte stijgt, kan er maar liefst 25% van de warmte verloren gaan wanneer er geen dakisolatie Ruiselede geplaatst is.
Als je dak nog geen dakisolatie Ruiselede heeft, dan is het hoog tijd om deze isolatie te laten zetten. Het is namelijk zo dat de warmte in je huis stijgt. Is je dak niet geïsoleerd dan gaat er een kwart of zelfs meer van de warmte in je huis verloren via het dak. Het houdt dit tegen en zorgt er daarmee voor dat je minder geld kwijt bent aan het stoken van je huis. Energiekosten zijn tegenwoordig hoog. Door middel van het plaatsen van isolatie bespaar je op deze hoge kosten.
Hoe kan ik mijn dak isoleren?
dakisolatie langs binnen
Hoewel de prijs bij een koud plat dak isoleren goedkoper is dan bij een warm plat dak, is dakisolatie aan de binnenkant van een plat dak toch minder populair dan isolatie aan de buitenkant van een plat dak. Dat heeft te maken met de vele voordelen die een warm plat dak heeft boven een koud plat dak. Een koud dak wordt meestal alleen maar toegepast bij platte daken die al bestaan en slechts een geringe hoogte kunnen hebben. Bij een hellend dak wordt langs binnen isoleren veel meer gedaan. Dat komt doordat een koud hellend dak een lagere dakisolatie Ruiselede prijs heeft dan een warm hellend dak en een hellend dak eenvoudiger aan de binnenkant is te isoleren. Ook zijn de voordelen van isoleren aan de buitenkant minder groot bij een hellend dak dan bij een plat dak. Een van de mogelijkheden is om de dakisolatie tussen de kepers te zetten.
Voordeling isoleren
Neem vandaag nog contact op voor plat dak voordelig wil isoleren en offertes aanvragen.
Dakisolatie langs buiten
Bij een hellend dak wordt langs buiten isoleren dus niet vaak toegepast als dakisolatie, omdat er bij een hellend dak minder voordelen voor het zetten van dakisolatie aan de buitenzijde zijn dan bij een plat dak. Een isolatielaag aan de buitenkant plaatsen, wordt vaker toegepast bij platte daken. Dat komt doordat een warm plat dak beter is dan een koud plat dak. Er is namelijk bij de plaatsing van isolatie aan de buitenzijde van het dak geen spouw nodig. Dit zorgt ervoor dat het dak en het huis tegelijkertijd opwarmen. Hierdoor is er minder kans op scheuren in de dakvloer en is de dakconstructie beter bestand tegen weersomstandigheden. Ook is het voordeel van een warm plat dak boven een koud plat dak, dat het dak overdag warmte opslaat en ’s avonds geleidelijk afgeeft. Het dak fungeert als het ware als een warmtebuffer. Kies je voor isoleren langs de buitenkant dan wordt er een dampscherm onder de dakisolatie Ruiselede aangebracht. Zo wordt voorkomen dat het vocht van de eronder liggende verdieping de isolatie bereikt en gaat condenseren, wat de isolatie waarde niet ten goede komt.
Meer info over het isoleren van hellende daken langs buiten.
Meer info over platte daken langs buiten isoleren (warm dak).
Zoldervloer isoleren bij dakisolatie
Als je de zolder bijvoorbeeld enkel als opslagruimte gebruikt en dus niet verwarmt, kan je ook de zoldervloer isoleren. Het volume dat onder het isolatiemateriaal beschermd wordt, is dan kleiner. Zo kan je efficiënter verwarmen.
Ontdek hier meer over zoldervloerisolatie.
Prijs dakisolatie
De kostprijs dakisolatie Ruiselede hangt voor een groot deel van de oppervlakte van je dak en het isolatiemateriaal af, maar ook de dikte van de isolatielaag zorgt voor prijsverschil in de verschillende materialen. Zo kan een dunne laag PUR toch goedkoper zijn dan een dikke laag glaswol. Nadeel van een te dunne laag is dat het minder goed isoleert dan een dikkere laag. Hoewel een dunne laag PUR toch ook weer beter isoleert dan een dikkere laag glaswol. Voordeel van een dunne laag is weer dat het minder plek van je huis in beslag neemt. Je moet dus niet alleen goed nadenken over het materiaal, maar ook over hoe dik je de isolatielaag wilt hebben. Hierover kun je je het beste laten adviseren door een expert.
In het artikel "Prijs dakisolatie" vind je meer info over de kostenberekening van dakisolatie.
Wat isoleren dak ? | Plaatsing van de isolatie | Gemiddelde prijs per m2 |
---|---|---|
Hellend dak | Langs binnen | 20-50 euro (excl. afwerking) |
Hellend dak | Langs buiten | 40-60 euro (excl. afwerking) |
Plat dak | Langs binnen | 30-40 euro (excl. afwerking) |
Plat dak | Langs buiten | 70-115 euro (incl. afwerking) |
Zoldervloer | PUR op massieve zoldervloer | 25-35 euro |
Het ene dak verschilt sterk van het andere dak. Platte daken zijn veelal gemakkelijker te isoleren met dakisolatie dan hellende daken. Een isolatielaag aan de binnenzijde plaatsen is vaak eenvoudiger dan een isolatielaag aan de buitenzijde. Ook is het ene materiaal gemakkelijker te plaatsen, dan het andere materiaal en zal het dak van een oud huis gecompliceerder in elkaar zitten dan het dak van een nieuw huis. Een dak isoleren zonder onderdak is meestal het duurst, omdat er dan veelal voordat het dak geïsoleerd kan worden een onderdak moet worden aangebracht. Hoe dat precies gaat, lees je hieronder, onder het kopje 'Dak isoleren zonder onderdak'. Ook van deze moeilijkheidsgraad hangt de dak isoleren kostprijs af. Hoe eenvoudiger daken te isoleren zijn, hoe lager de isolatie prijzen zullen zijn.
Welke soorten dakisolatie zijn er?
Glaswol is een van de meest gebruikte soorten dakisolatie bij daken. Het is licht in gewicht, heeft een goede isolatiewaarde en is bovendien relatief goedkoop. Glaswolisolatie kan enkel geplaatst worden indien er een onderdak aanwezig is. De binnenzijde moet ook steeds afgewerkt worden met een dampscherm zodat het geen vocht uit de ruimte kan absorberen. Door de samendrukbaarheid kan je deze minerale wol makkelijk tussen de kepers van het dak plaatsen.
Wat is minerale wol ? Minerale wol bestaat uit gesponnen draden van gesmolten glas (glaswol) of steen (steenwol). Deze draden worden op een speciale manier bij elkaar gevoegd zodat er een wollige structuur ontstaat.Minerale wol is een breed inzetbaar product.
Rotswol dit materiaal als dakisolatie verschilt sterk van de glaswol prijs van isolatie platen. Rotswol kost gemiddeld 20 euro per vierkante meter. Wil je het ook laten zetten, dan betaal je 35 euro per vierkante meter. De prijs van rotswol is hoger dan de glaswol prijs. Dat komt doordat rotswol is vermaakt van gesmolten, vulkanische gesteenten. Deze zijn gesponnen tot een wollig geheel, dat eruit ziet als een soort deken. Dit maakt rotswol tot een duurzaam product; het gaat lang mee, verouderd niet en is bestand tegen schimmels. Rotswol als dakisolatie past door zijn driehoekige vorm perfect in het dak. Door de hoge densiteit isoleert rotswol beter dan glaswol tegen geluiden. Het materiaal is niet alleen geschikt als isolatie materiaal voor daken, je kunt er ook vlakke oppervlakten mee isoleren, zoals een muur of een vloer. Nadelen van rotswol zijn dat het een hoge irritatie bij de plaatsing kan veroorzaken en dat het niet goed bestand is tegen ongedierte.
PUR-schuim: De spuitisolatie PUR als dakisolatie heeft een hogere dak isoleren kostprijs dan die van de andere isolatie materialen. Het kost gemiddeld 25 euro per vierkante meter. De hoge dak isolatie prijs van PUR komt doordat het plaatsen van het isolatie materiaal vele malen gemakkelijker gaat dan de plaatsing van glaswol, isolatieplaten en rotswol. Elke kier wordt moeiteloos gevuld met spuitisolatie PUR, waardoor de isolatiewaarde van het dak zeer hoog wordt. Zelfs plekken waar je als mens onmogelijk bij kunt en oneven oppervlakten, bereik je met spuitisolatie PUR. Ook vloerisolatie en spouwmuurisolatie is mogelijk met PUR. Spuitisolatie is gemaakt van kunststof; het is een vloeibaar middel, dat nadat het wordt gespoten, uitzet en wit schuim gaat vormen: PUR.
Isolatieplaten: Dakisolatieplaten zijn de beste keuze wanneer je de ruimte onder het dak zo optimaal mogelijk wil benutten. Ze hebben een hoge isolatiewaarde en zijn reeds verkrijgbaar vanaf 4 cm dik. Wanneer je geen onderdak hebt zijn er ook speciale isolatieplaten beschikbaar die het water tegenhouden en geleiden naar de onderkant van het dak. Het dampscherm dichten gebeurt makkelijk en snel met speciale aluminiumtape.
Meestal worden deze platen gemaakt uit PIR, PUR, XPS of EPS.
Vraag vandaag nog je offertes aan voor isolatieplaten.
Milieuvriendelijke dakisolatieaangezien sommige isolatiematerialen, waaronder PIR en PUR, nogal milieuonvriendelijk zijn, zijn er tegenwoordig heel wat ecologische isolatiematerialen beschikbaar.
Er is steeds meer aandacht voor milieuvriendelijke dakisolatie. Dankzij hernieuwbare materialen zoals papiersnippers, hennep, houtwol en schapenwol zijn er veel mogelijkheden om vloeren, wanden en daken te isoleren op een duurzame wijze.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtwol of cellulose.
U kan steeds offertes aanvragen voor de verschillende soorten dakisolatie.
Welke premie kan je krijgen?
Zij Ruiselede, biedt een subsidie of premies, waardoor het voor u aantrekkelijker is om uw dak te laten isoleren. Zo kan je de terugverdientijd van de investering flink inkorten. De subsidies en premies voor dakwerken Ruiselede verschillen vaak per gemeente, informeer daarom van tevoren bij je gemeente op welke premies je aanspraak kan maken.
Onder bepaalde voorwaarden kunt u van een belastingvermindering genieten voor uitgaven die u doet voor dakisolatie. De belastingvermindering bedraagt 30% van het factuurbedrag. Er geldt wel een maximumbedrag.
De belastingvermindering loopt verder in 2016 voor wie zijn dak laat isoleren via een aannemer. Bent u van plan om uw dakisolatie te plaatsen, stel uw plannen niet langer uit. De datum van betaling van de factuur bepaalt het inkomstenjaar.
nuttige info voor de financiële steunmaatregelen voor het isoleren van daken kan je terecht in dit artikel.
Aandachtspunten bij dakisolatie
Dikte van het isolatiemateriaal De kostprijs hangt voor een groot deel van de oppervlakte van je dak en het isolatiemateriaal af, maar ook de dikte van de isolatielaag zorgt voor prijsverschil in de verschillende materialen. Zo kan een dunne laag PUR toch goedkoper zijn dan een dikke laag glaswol. Nadeel van een te dunne laag is dat het minder goed isoleert dan een dikkere laag. Hoewel een dunne laag PUR toch ook weer beter isoleert dan een dikkere laag glaswol. Voordeel van een dunne laag is weer dat het minder plek van je huis in beslag neemt. Je moet dus niet alleen goed nadenken over het materiaal, maar ook over hoe dik je de isolatielaag wilt hebben. Hierover kun je je het beste laten adviseren door een dakisolatie Ruiselede expert.
Ontdek hier meer over het kiezen van de juiste dikte van isolatiematerialen voor het dak.
Schuin dak of isoleren plat dak ? Meestal wordt de isolatie en dakisolatie bij een hellend dak aan de binnenkant geplaatst. Je betaalt dan gemiddeld 20 tot 50 euro per vierkante meter. Je kunt er ook voor kiezen om de isolatielaag aan de buitenkant te plaatsen. Dat is vooral aan te raden als je een huis aan het renoveren bent en je niet wilt dat de binnenkant van het huis wordt aangetast. Je kunt in dat geval kiezen voor een zogenaamd ‘sarkingdak’.
Bij een hellend dak een isolatielaag aan de binnenkant plaatsen als dakisolatie, kost gemiddeld 40 tot 60 euro per vierkante meter. Tot slot kun je bij een hellend dak ook nog kiezen voor een andere optie, namelijk het plaatsen van de isolatielaag in de zoldervloer. De zoldervloer isoleren is een goede keuze als je de zolder niet als woonruimte gebruikt. In dit geval betaal je voor PUR op een massieve zoldervloer 25 tot 35 euro.
De zoldervloer isoleren is de optie met de laagste kostprijs dakisolatie, omdat je, wanneer je de zoldervloer gebruikt om te isoleren, een minder groot oppervlakte hebt om te isoleren.
Voor de werkwijze voor het isoleren van hellende daken kan je terecht in dit artikel.
Bij dakisolatie plat dak wordt er vaker gekozen voor isoleren aan de buitenzijde dan aan de binnenzijde. Isoleren aan de buitenzijde noem je ook wel een warm plat dak. Het kost gemiddeld 70 tot 115 euro per vierkante meter. Bij deze vorm van isolatie wordt de isolatie bovenop de draagconstructie van het huis geplaatst; de isolatielaag komt samen met de draagconstructie in een zogenaamde isolatieschil te zitten. Isoleren aan de binnenkant wordt een koud plat dak genoemd. Dit kost gemiddeld 30 tot 40 euro.
Meer info over de dakisolatie van platte daken vind je terug in dit artikel.
Geluidsisolatie ook het weren van geluid is een belangrijke factor. Een goede geluidsisolatie verhoogt namelijk het wooncomfort binnen aanzienlijk. Glaswol is zoals reeds gezegd een isolatiemateriaal met goede geluidswerende eigenschappen.
Vraag een gratis offerte aan voor dakisolatie via ons contactformulier of op info@bkgdakwerken.be
Ontdek ook deze diensten in Ruiselede:
- Schoorsteenveger
- Dakwerken
- Dakisolatie
- Ontmossen van daken
- Dakrenovatie
- Platte daken
- Dakwerken epdm
- Groendak aannemer
- Dakkoepels
- Schouwveger
- Dakherstelling
- Zolder isoleren
- Dakgoot reinigen
Regio's
Bij BKG dakisolatie kan je offertes aanvragen voor all regio's in België.
Provincie antwerpen
- Aartselaar
- Antwerpen
- Arendonk
- Baarle-Hertog
- Balen
- Beerse
- Berlaar
- Boechout
- Bonheiden
- Boom
- Bornem
- Borsbeek
- Brasschaat
- Brecht
- Dessel
- Duffel
- Edegem
- Geel
- Grobbendonk
- Heist-op-den-Berg
- Hemiksem
- Herentals
- Herenthout
- Herselt
- Hoogstraten
- Hove
- Kessel-lo
- Heverlee
- Deurne
- Borgerhout
- Oostakker
- Wijgmaal
- Wilsele
- Essen
- Kiel
- Hulshout
- Kalmthout
- Kapellen
- Kasterlee
- Kontich
- Laakdal
- Lier
- Lille
- Lint
- Malle
- Mechelen
- Meerhout
- Merksplas
- Mol
- Mortsel
- Niel
- Nijlen
- Olen
- Oud-Turnhout
- Putte
- Puurs
- Ranst
- Ravels
- Retie
- Rijkevorsel
- Rumst
- Schelle
- Schilde
- Schoten
- Sint-Amands
- Sint-Katelijne-Waver
- Stabroek
- Turnhout
- Vorselaar
- Vosselaar
- Westerlo
- Wijnegem
- Willebroek
- Wommelgem
- Wuustwezel
- Zandhoven
- Zoersel
- Zwijndrecht
Provincie Limburg
- Limburg
- Alken
- As
- Beringen
- Bilzen
- Bocholt
- Borgloon
- Bree
- Diepenbeek
- Dilsen-Stokkem
- Genk
- Gingelom
- Halen
- Ham
- Hamont-Achel
- Hasselt
- Hechtel-Eksel
- Heers
- Herk-de-Stad
- Herstappe
- Heusden-Zolder
- Hoeselt
- Houthalen-Helchteren
- Kinrooi
- Kortessem
- Lanaken
- Leopoldsburg
- Lommel
- Lummen
- Maaseik
- Maasmechelen
- Meeuwen-Gruitrode
- Neerpelt
- Nieuwerkerken
- Opglabbeek
- Overpelt
- Peer
- Riemst
- Sint-Truiden
- Tessenderlo
- Tongeren
- Voeren
- Wellen
- Zonhoven
- Zutendaal
Provincie Oost-Vlaanderen
- Aalst
- Aalter
- Assenede
- Berlare
- Beveren
- Brakel
- Buggenhout
- De Pinte
- Deinze
- Denderleeuw
- Dendermonde
- Destelbergen
- Eeklo
- Erpe-Mere
- Evergem
- Gavere
- Gent
- Geraardsbergen
- Haaltert
- Hamme
- Herzele
- Horebeke
- Kaprijke
- Kluisbergen
- Knesselare
- Kruibeke
- Kruishoutem
- Laarne
- Lebbeke
- Lede
- Lierde
- Lochristi
- Lokeren
- Lovendegem
- Maarkedal
- Maldegem
- Melle
- Merelbeke
- Moerbeke
- Nazareth
- Nevele
- Ninove
- Oosterzele
- Oudenaarde
- Ronse
- Sint-Gillis-Waas
- Sint-Laureins
- Sint-Lievens-Houtem
- Sint-Martens-Latem
- Sint-Niklaas
- Stekene
- Temse
- Waarschoot
- Waasmunster
- Wachtebeke
- Wetteren
- Wichelen
- Wortegem-Petegem
- Zele
- Zelzate
- Zingem
- Zomergem
- Zottegem
- Zulte
- Zwalm
Provincie Vlaams-Brabant
- Aarschot
- Affligem
- Asse
- Beersel
- Begijnendijk
- Bekkevoort
- Bertem
- Bever
- Bierbeek
- Boortmeerbeek
- Boutersem
- Diest
- Dilbeek
- Drogenbos
- Galmaarden
- Geetbets
- Glabbeek
- Gooik
- Grimbergen
- Haacht
- Halle
- Herent
- Herne
- Hoegaarden
- Hoeilaart
- Holsbeek
- Huldenberg
- Kampenhout
- Kapelle-op-den-Bos
- Keerbergen
- Kortenaken
- Kortenberg
- Kraainem
- Landen
- Lennik
- Leuven
- Liedekerke
- Linkebeek
- Linter
- Londerzeel
- Lubbeek
- Machelen
- Meise
- Merchtem
- Opwijk
- Oud-Heverlee
- Overijse
- Pepingen
- Roosdaal
- Rotselaar
- Scherpenheuvel-Zichem
- Sint-Genesius-Rode
- Sint-Pieters-Leeuw
- Steenokkerzeel
- Ternat
- Tervuren
- Tielt-Winge
- Tienen
- Tremelo
- Vilvoorde
- Wemmel
- Wezembeek-Oppem
- Zaventem
- Zemst
- Zoutleeuw
Provincie West-Vlaanderen
- Alveringem
- Anzegem
- Ardooie
- Avelgem
- Beernem
- Blankenberge
- Bredene
- Brugge
- Damme
- De Haan
- De Panne
- Deerlijk
- Dentergem
- Diksmuide
- Gistel
- Harelbeke
- Heuvelland
- Hooglede
- Houthulst
- Ichtegem
- Ieper
- Ingelmunster
- Izegem
- Jabbeke
- Knokke-Heist
- Koekelare
- Koksijde
- Kortemark
- Kortrijk
- Kuurne
- Langemark-Poelkapelle
- Ledegem
- Lendelede
- Lichtervelde
- Lo-Reninge
- Menen
- Mesen
- Meulebeke
- Middelkerke
- Moorslede
- Nieuwpoort
- Oostende
- Oostkamp
- Oostrozebeke
- Oudenburg
- Pittem
- Poperinge
- Roeselare
- Ruiselede
- Spiere-Helkijn
- Staden
- Tielt
- Torhout
- Veurne
- Vleteren
- Waregem
- Wervik
- Wevelgem
- Wielsbeke
- Wingene
- Zedelgem
- Zonnebeke
- Zuienkerke
- Zwevegem